Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placený program Myheritage

Od: zdenek odpovědí: 5 změna:

Dotaz na ty, co si pořídili předplatné na Myheritage:

Má to nějaký význam, pomohlo vám to v zjištění rodokmenu vaší rodiny? Již nějakou dobu mám cukání si předplatné na rok pořídit, momentálně za 60 E plus DPH, ale nevím jestli je to dobrá investice. Nikoho, kdo si to pořídil, ve svém okolí nemám, tak se musím zeptat tady. Nezajímají mě jimi nabízené testy DNA, chci jen doplnit co nejvíc jmen a dat do genealogického stromu. Bezplatná verze mi zatím nabídla 91 jmen z údajných 200 zdarma, ale dál se již nemohu dostat.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt
hodnocení

0x

MyHeritage zaroven odesila data DNA FBI

vtm.zive.cz/...

zdenek
hodnocení

To je přesně to co jsem potřeboval vědět, proto jsem se na to přesně takto ptal. Ale možná by bylo dobré znovu mrknout na znění otázky. Je tam mimochodem i zmínka o tom, že mě DNA nezajímá (patrně proto že ji nikam nechci odesílat). Kromě toho jsem již dost stár, díkybohu i bezdětný, takže by odeslání mých vzorků DNA nemohlo nikomu ublížit ani ho "prásknout".*frajer*

Ostatně, překvapilo by mě, kdyby tyhle firmy nespolupracovaly s federálními orgány USA. Případně s databázemi vhodných dárců orgánů.

hodnocení

0x

No... platím si MyHeritage už pár let. Jestli mě to někam posunulo nevím... pravdou je, že mi to nabídlo tolik shod v rodokmenech, že z původního o cca 250 jménech jsem momentálně cca na 4 násobku. Ale... obvykle to vlastně ani nejsou příbuzní, protože jsou spříznění sňatky, takže jsem přestal tyhle shody potvrzovat.

Přesto zklamán nejsem, protože mi to našlo a nabídlo i nějaké rodokmeny, které navazují na moje předky. Přece jen pár generací zpět měli rodiče dětí jako smetí, protože dětská úmrtnost byla vysoká. Přesto se občas zadařílo, že se dospělosti dožilo třeba šest sourozenců. Jako potomek jednoho z nich jsem samozřejmě v matrikách dohledal jen ty sourozence, občas děti, ale dál ne. MH mi na druhou stranu nabídlo rodokmeny třeba z Rakouska, Německa právě potomků těch dalších sourozenců, takže jsme si stromy vzájemně doplnili. Případně mi to nabídlo shody třeba z Rakouských církevních záznamů, takže jsem si mohl doplnit nějaké informace o svatbách, atd.
Poslední cca dva roky se mě MH snaží přemluvit abych ze svého předplatného přešel na nový plán OMNI... ten nabízí mimo jiné i propojení s digitalizovanými tiskovinami... ale tomu zatím odolávám... přece jen už za to chtějí docela dost peněz. Už tak teď platím ročně (vč. DPH ) 120 euro.

Teď třeba koukám, že mi to ve shodách nabízí sčítací archy z let 1910 a 1921... takže je nemusím hledat v matrikách.

hodnocení

0x

Taky "pár let" používám MH; čekám na akci, většinou koncem roku, kdy nabízejí na pár dnů cenu 40euro (bez DPH) za PremiumPlus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]