Nejste přihlášen/a.
V podstatě můžete číst skoro cokoli, ono jde spíš o to, že jí někdo něco povídá a ona to slyší. A že má lidský kontakt.
Nějakou knížku, která se vám líbí, s přihlédnutím k tomu, co by se mohlo líbit jí. A ideálně vždycky přečíst nějaký rozumný kousek a pak k němu něco povědět svými slovy. Jako shrnutí, nebo názor, nebo tak něco.
Mě táta, jako malému, četl o dinosaurech a mě se to hrozně líbilo.
Bratránek, jako mrňous, vyžadoval čtení před spaním, tak mu sestřenka četla anglická slovíčka, jak se je učila do školy: židle - chair, stůl - table, dům - house, ... na konci stránky bratránek pootevřel očičko a dožadoval se "a dál?" (pokud mezitím neusnul).
Manželka občas nemůže usnout a chce abych jí povídal (cokoli). Tak jí povídám co zrovna stavím, co programuju za obskurnosti se speciálními registry a takovéhle věci, kde ona jen spokojeně leží, slyší můj hlas, obsah jde jedním uchem tam, druhým ven (a ona ví, že tam není nic důležitého) a postupně usne.
---
Takže pro starší paní bych zapátral, co by se mi mohlo líbit a ji příliš nerozčilovat, a sáhnul bych po povídkách a románech a historických knihách a cestovatelských příbězích a popisech měst, hradů a zámků a jejich historie a životopisech slavných či zajímavých osobností a pohádkách a ... a poprvé bych měl ssebou víc různých knížek a kdyby se nelíbila první, zkusil druhou, třetí a vidělo by se, co jde a co ne.
Dobrý den, skutečnost znáte jen Vy, nikoliv my zde. Já bych jako četbu zkusil známé, české pohádky a sledoval reakci, resp. zeptal se té paní, jestli jí to vyhovuje. A klidně se té paní ptejte, jakou aktivitu by chtěla provozovat (a zda vůbec). Zdravím!
P.S. Po skončení četby si o textu ještě povídejte, jestli byl pochopen.
mojejmeno - paní by měla používat mozek, tak zkuste s ní hrát nějakou společenskou/deskovou hru nebo odpovědi na kvízové otázky.
Spíše nějaké povídky, příběhy. Ne nějaký dlouhý román.
Také si myslím, že se jedná spíše o lidský kontakt.
Staří lidé jsou jako děti. Co třeba malý Bobeš, Honzíkova cesta? Už si moc nepamatuji o čem to vlastně bylo.
Paní může vzpomínat na svůj život, jakou měla práci, co nakupovala, jestli doma pletla, šila, kam jezdila na dovolenou, co vařila ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.