Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přijedou mi známí z Rakouska, rád bych jim zahrál nějakou písnicku na kytaru. Problém je..že se mi nedaří na internetu najít odkaz na písně kde jsou akordy...na kytaru. Něco jako máme u nás..
Neznáte nějaké odkazy? moc děkuji. P:
Pokud jedu někam do zahraničí, chci nasát jejich život, jejich zvyky, jejich kulturu. Není tedy nutno hrát a zpívat mi písně mé země, které běžně doma slýchám, naopak chci ráda poznat hudbu jejich.
Proto nehledejte rakouské, ale zahrajte jim naše, české, moravské...pokud je dobře umíte. Jistě jim to udělá radost.
Nevím, co vaši rakouští přátelé mají rádi, ale za sebe folk a country. Třeba naše známé Buráky, Červenou řeku, Montgomerry, Pampelišky, třeba i písničky od Wabiho Daňka, Míši Tučného, Hoptropáků a dalších. Ale aby to bylo předneseno opravdu na úrovni.
Jak stárnu, mám moc ráda i moravské lidové písně. Zamlada jsem jimi pohrdala, jako každý puberták v té době. Dneska mě potěší: Kohútku jarabí, Když jsem šel z Hradišča z požehnání, Morava, krásná zem, Studánečka kamenná, či Žala naša Anička, žala trávu...A zjišťuji, i když strašně pozdě, že jsou to krásné písničky, do kterých kdysi lidé dávali celé své srdce. a svou lásku. Žádné Hou hou hou, Bu bu bu, Ja ja ja, nebo Šalalala, a jiné nic neříkající vsuvky, ale ty písně mají opravdu myšlenku a duši. Krásnou duši.
Určitě si z našich českých písní vyberete žánr, který Vaše rakouské přátele potěší. Já si i dneska zazpívám občas při práci jugoslávskou lidovku, kterou jsem se naučila při pobytu tam v roce 1969. Bylo mi 14. O tom, jak dívka Marica má tak velké kačnice /tedy spodní gatě/, že mohou klidně suplovat jarboly /plachty/ na lodi.
Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.