Nejste přihlášen/a.
Pokud se partnerka nezajímala o víru už dřív, musel ji k tomu rozhodnutí někdo přivést. Kdo, jak? S kým se setkávala? Připadá mi to spíš jako krok, kdy se Vás ona chce zbavit a schovává se za svou víru.
Nejbližším pomocníkem, rádcem a milujícím člověkem by jí měl být ten, s kým žije. A to Bůh zřejmě nebude. /promiňte, jsem atheista, i když kdysi prý pokřtěný.
/
Doteď s Vámi spala bez předsudků, najednou to nejde, protože nejste pokřtěný? Svatá prostoto. Popadla bych ji, kopla tam dozadu, ať si letí k tomu svému pánbíčkovi. Vidím v tom /promiňte mi to/ nějaké postranní úmysly. Jako by se seznámila s nějakým náboženským fanatikem, s kterým se jí to líbí víc, než s Vámi. A na to teď hraje. Kvůli tomu, abyste si mohl vrznout, se nemusíte dávat pokřtít.
Kdyby paní /slečna/ byla věřící, bude k tomu vedena rodiči už od dětství. takto si myslím, že to jen hraje. Taková rychlokvaška. Buď se jí zalíbil kostelník, nebo dokonce sám pan farář.
Nemá cenu cokoliv vysvětlovat. Ale ortodoxní katolička to zaručeně není, na to dám krk! Je v tom něco jiného. Buď to rozpletete, nebo se na ni vybodnete. A to je to celé. Náboženství by se do běžného života určitě míchat nemělo. I bez katolické církve se dá docela dobře žít. Jaga.
Tak sme sa dopracovali k pricine : vysadenie antidepresiv a prerusenie liecby je dovod. Bud si vyberiete celozivotny boj s chorobou vasej partnerky a to vas znici alebo ju nechate a najdete si normalny typ. Nieco ine je stat ako opora pri partnerovi ak je chory a spolupracuje s lekarmi, druha strana je padat s nim kdesi na dno.
Ta vasa partnerka ma slusne rozbehnutu psychozu a je zrela na hospitalizaciu, nasadenie liekov a preliecenie. Inak by som sa nedivil ani samovrazde. Tie reci o bohu a obavy zo sudneho dna su len prejav choroby, nie viery v boha.
Tohle sami nezvládnete, je potřeba domluvit se s partnerkou na návštěvě u psychologa, který to s vámi probere. Nemusíte se toho bát, zkušený psycholog umí navodit atmosféru důvěry. Pokud partnerka odmítne spolupracovat, tak rozchod. Nejspíš se jedná o nějakou psychickou poruchu a bez pomoci odborníka se to může stupňovat až k vážným problémům.
Moc dobře napsáno od asd1. Co se víry týče jde o VÍRU! Ta se nedá vnutit. Dejte jí ultimátum také. Jestli Vás miluje, tak takového, jaký jste, s tím dobrým i s tím špatným. Také jsem věřící, ale nikdy by mě nenapadlo svoji víru někomu násilně vnucovat, ukázat možnou cestu, ano. Promluvit si o tom, ano. Ale ten člověk se musí sám rozhodnout jak to cítí. Pokud je pro ní důležitější víra natolik, že by kvůli tomu ukončila vztah, je to její volba. Neudělal jste nic špatně, jenom se vydala na cestu, po které spolu už jít nemůžete.
.
Nejednejte s ní nijak podrážděně, i když bude frustrace silná, jednejte v klidu a s rozvahou. Pokud spolu máte zůstat, musíte být její volbou, stejně jako je její volbou kráčet ve víře. Věřící může žít s ateistou (což vy jste, u náboženství je víra v Boha, ne v "něco"), ale záleží, jak moc důležité je pro věřícího stejné smýšlení jeho partnera. Znám osobně pár, kde je holka věřící a chlap ateista (který nevěří ani v to "něco") a normálně spolu fungují. Prostě se mají rádi, podporují se, ona tajně doufá, že jednoho dne prozře, ale kdyby ne, nebude mu to mít za zlé. Nejsou ani svoji (i když do budoucna možná toto změní, až založí rodinu). Jsou to ale dobří lidé, ona si ho kvůli něčemu vybrala, pro to jaký je, pro to co k němu cítí.
.
Věřte, že Bůh je dobrý a miluje spíše lidi, kteří se chovájí správně, čestně, jsou dobří, slušní (takoví se většinou z desatera řídi automaticky, aniž by ho znali), než lidi, kteří otevřeně křičí do světa o víře, chodí pravidelně do kostela, ale jinak páchají na druhých zlo. Zkuste jí vysvětlit, jak to máte vy, v klidu si s ní promluvte o tom, co tady píšete nám, to by měla v první řadě slyšet ona, nastavte jí zrcadlo a povězte jí, jak se manipulativně chová a že to není správné. Je na ní jak se rozhodne, je to její věc. Pokud se rozhodne pro striktní dodržování víry do puntíku a života bez jediného hříchu (což je pak pro ní problém, pokud jste ateista, nepokřtěný a nejste svoji), jak už jsem psal, je to její volba. Jen to nesmí násilně vnucovat...
@tomas: A nemate pocit, ze stacilo puvodni dotaz napsat strucne, ale se Vsemi podstatnymi souvislosti, a naopak vynechat omacku o vire a bohu?
Jde to i jednim souvetim: Pritelkyne s diagnostikovanou psychickou poruchou vysadila predepsana antidepresiva a ted ma (prekvapive) psychicke problemy. Co mam delat?
@tomas: V cem se snazite zorientovat a o cem spolu chcete mluvit? O tom, ze nebere predepsane leky, nebo o vire a ultimatech? Protoze to 2. je pouze vysledkem toho prvniho.
"Najednou odmítá jakýkoliv sex (že je to smilstvo), a tvrdí, že si mě vezme, jen pokud se nechám pokřtít a budu věřit jako ona"
Mám o církevních věcech trochu přehled, tak některé věci objasním:
Pohlavní styk mimo manželství (pokud nejste církevně sezdaní) církev považuje za smilstvo, tedy za těžký hřích. Pokud by jste byli manželé, tak to smilstvo není - řešením by tedy byl sňatek.
Katolická církev uznává jen sňatek uzavřený knězem v kostele (ne na úřadě) a kněz sezdá jen ty, kteří jsou pokřtění. Ikdyž za peníze je často ochotný oddat kohokoliv. Je úplně jedno, jestli snoubenci věří nebo ne, důležité je být pokřtěný.
Když by jste tedy byli manželé, tak nemá důvod sex odmítat.
Partnerka si vybrala katolickou církev, která je sice nejrozšířenější, protože rodiče často nechávají křtít novorozence a tím se z nich stávají katolíci. Ale je to nejhorší volba, jakou mohla, při hledání Boha udělt. Asi se ale nenechá přesvědčit o tom, že Boha může najít i jinde, tam, kde se fanaticky neřídí vymyšlenými tradicemi.
Takže pro tazatele námět, jestli chce mít v budoucnu dvě děti, tak si dvakrát vrzne a konec. I když mnohé věřící rodiny mají tedy potomků více.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.