Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propagátorka (stavu nedotčeného) panenství

Od: panorama89® odpovědí: 5 změna:

Přesného opaku bychom měli zdánlivě dost: Těch článků s titulkem "Je mi tolik a tolik a jsem ještě panna" a nespočet diskuzí na toto téma. No, a co?! Přijde mi to podobné, jako by si člověk stěžoval: "Je mi 25, 35 či 45 let a ještě mi neoperovali apendix". Moje odpověď zní: "Tak to je mi Vás líto, paní. Přeji Vám ze srdce hodně štěstí!" Stupidní, že? Moje odpověď ...a nebo celá ta záležitost?

Žádná z těchto "obětí ve své mysli" na sebe povětšinou nezanechá kontakt. A pokud ho výjimečně najdete a zareagujete, odpovědi se nedočkáte. Říkáte si, tak existují, nebo si z nás někdo utahuje a píše to placený autor pro zvýšení čtenosti / návštěvnosti? Nebo proč si stěžují? Jedná se snad o existence naprosto nepoužitelné pro život, vztah, ať už vážný nebo třeba jen kamarádský?

A nyní to zkusme z druhé strany, naopak s troškou sebevědomí, sebeúcty. Říkám si, když existuje jedna taková skupina žen, mohla by existovat i druhá, ...podobná, a přitom zcela odlišná. Ale ještě jsem nikdy nenarazil na bytost prezentující se slovy: Vážím si svého těla; proto jsem ještě panna. Přesto nejsem žádná puritánka a nepatřím do ortodoxních řad. Nejsem asexuálka.

Nu, a co kdyby text naší imaginární hrdinské postavy pokračoval odvážnými slovy: Za teplého letního večera by mi nevadilo jít se s Tebou koupat jen tak. U moře bych v případě nutnosti snesla i naturistickou pláž. Přirozenosti lidského těla se nebojím, ale sex ode mě nečekej. Umíš-li více než projevit své pudy, můžeš použít jemnocit, ukázat pochopení a zahrnout mě něžnostmi.

Hloubám nad myšlenkou, jestli je toto čistě mužské uvažování a žádná žena se takto nedokáže zamyslet? Udělat z údajné nevýhody přednost a stavět na ní? A na co si dělat starosti? Mužů je nepřeberné množství a pokud to nevyhovuje jednomu, jiný z toho může být nadšený. Ovšem dovolí vůbec nějaká vyjádřit takovému jedinci jeho odlišnost v davu? Pro ni vítanou odlišnost?

Je to ve světě žen nastaveno snad tak, že buď naprosté nic (celibát) nebo (stav zamilovanosti a) vztah se vším všudy? I s rizikem psychického zhroucení? Nic mezi tím, žádná alternativa? Jako bychom jezdili buď výhradně po polních a lučních cestách, a nebo jen po dálnici. Kde najít ženy, které by rády vyzkoušely situaci, majíce pevný terén pod nohama, "asfalt, ale ne dálnici"?

V běžném životě to asi nepůjde. Obzvláště pak ne, pokud jsou mužští jednotlivci ve své introverzi opakem extravertních borců. A tak si tady píšeme a stěžujeme si navzájem, často uráženi arogantními či hloupými reakcemi těch, kteří nemají nic lepšího na práci. Internet je přesycen lacinými projevy lidské hrubosti, namísto aby byl místem využívaným ke vzájemné pomoci.

Navzdory nabídce mnoha seznamovacích portálů, zaměřených obecně i na různé skupiny, seznamka pro lidi, jimiž se výše zabýváme, neexistuje. Byl mistr ten, kdo by poradil, jak najít účinné východisko ze začarovaného kruhu. Nebo dokonce podal pomocnou ruku. Ne všichni máme zkušenosti ve všech oborech, ne všichni ovládáme dobře složitý svět informačních technologií.

Soukromé, jen pozitivní zprávy přijímá moje e-mailové adresa, stejná jako můj nick. Schránku mám na Seznamu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

2x
Kéž bych uměl také tak vyplodit tolik slov, to by se tehdy psaly slohové práce! Připomíná to montážní pěnu: velký objem, ale skutečné hmoty málo.

hodnocení

1x

Takový myšlenkový metaforový výron a přitom stačilo napsat "Hledam holku, která se chce tulit bez sexu a jsem frustrovaný, že takovou nemůžu najít a internetové diskuse mi v tom vůbec nepomahají."

A mohl sis ušetřit spoustu písmenek.

Tak alespon takto jako překlad pro ostatní.

-

A abych také poradil.

V podobných úvahách je užitečné pracovat s širším rámcem psychosociální dynamiky, protože individuální preference kolem intimity, zdrženlivosti či prezentace vlastní identity se vždy formují v kontextu komplexních hodnotových matric. To znamená, že projevy sebeoznačování jako "oběti" či naopak snahy konstruovat zdrženlivost jako vědomou volbu nelze interpretovat izolovaně — jsou to jen různé manifestace téhož narativního kontinua.

Stejně tak hypotetická skupina žen, které kombinují tělesnou otevřenost s odmítáním sexuality, může být spíše otázkou percepční dostupnosti než reálné absence. Jejich viditelnost je přirozeně modulována komunikačními vzorci, kulturními anticipacemi a rozdílnými modalitami interakce, zejména u introvertně orientovaných jedinců.

Prakticky tedy dává smysl pracovat s principem postupné konvergence očekávání a hranic, nikoli s binární představou celibátu versus plně strukturovaného vztahu. Většina obtíží vzniká spíše z nesouladu komunikačních rámců než z faktické nedostupnosti možností.

hodnocení

1x

Z popisu není zřejmá přednost, na které by se dalo stavět. Ze statistik vypývá, že máme extrémně nízkou porodnost, počet obyvatel ubývá, v mnoha oborech se už neobejdeme bez přistěhovalců a současně se prudce zhoršuje zdraví dětí. Údajně až třetina žáků na základní škole potřebuje psychologickou nebo psychiatrickou pomoc Domnívám se proto, že podporu by si víc zasloužila výchova v úplných rodinách, seznámování v dřívějším věku, přirozené těhotenství ve fertilním věku, soužití v manželství a početnější rodiny. Způsoby, které nevedou k přirozenému a trvale udržitelnému životu by neměly být propagovány.

hodnocení

0x

Zahrnout mě něžnostmi ... sex nečekej ... a pak jít spát s tvrdým?

Takhle by asi odpověděl tam ze zhora můj manžel.

-----------------------------

hodnocení

0x

Pro takovouto komunitu asi nebude moc specializovaných seznamek (možná nějaké církevní), ale normální seznamky by s tím neměly mít problémy (neobsahuje to nic zakázaného).

Problém spíš bude v tom, že inzerát typu "můžeš mi věnovat čas a prostředky, já to - možná - milostivě přijmu, ale nic na oplátku nečekej" většinu lidí moc neosloví. O hledání na seznamkách tu psali ti, kteří chtěli partnerské soužití (a nebo jen ten sex).

Možná ještě tak nějaké specializované BSDM skupiny, ale tam by ten wording musel znít trochu jnak, třeba ve stylu "Přísná madam hledá otroky, kteří ji budou zbožňovat. Nemysli si, že ti něco dovolím." To by sice ohlas mít mohlo, ale asi takovýhle styl taky nehledáte.

Složitý svět informačních technologií zjevně zvládáte dost dobře, když jste si tu zvládla vytvořit účet a psát sem, normální webové seznamky to nemají nijak výrazně složitější. Případně to můžete psát normálně propiskou na papír a lepit na sloupy v okolí, nebo dávat v marketech na inzertní tabule, v tom váš problém nespočívá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]