Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tranzit přes Srbsko

Od: kum3d odpovědí: 4 změna:
Dobrý večer rádcové. Prosím pěkně, věděl by někdo z Vás, je-li při tranzitu přes Srbsko nutná ona ohlašovací povinnost? I na ofiko webu MZV a vlastně i všude jinde se píše prazvláštně něco ve smyslu, že i při pouhém tranzitu je nutná ohlašovací povinnost na ubytování. No jsem z toho jelen! Já tam nebudu spát, ani nepojedu přes noc. Zkrátka během dne jím chci pouze projet. Ví někdo? Projížděl jste někdo takto Srbskem?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

0x
Srbskem jsem projížděl za poslední cca 4 roky 6x, vždy s přepsáním na jednu noc (cesty na dovolenou do Řecka a Severní Makedonie).
Vůbec netuším o čem mluvíte...Objednal jsem si nocleh, dal večeři, ráno snídani a pokračoval dál.
Co, kam a proč chcete komu hlásit?
kum3d
hodnocení

Protože v případě ubytování má ohlašovací povinnost vaše ubytování. Nebo možná ne přímo povinnost, ale dělají to. Tedy o tom zřejmě ani nevíte. Při přespání na vlastní pěst nebo u známých musíte svůj pobyt nahlásit na policii vy sám. Ovšem formulaci s pouhým přejezdem země ze stránek MZV nechápu *nevi*
2024
To také nechápu. Jakmile přejedete hranice, tak o Vás přece po kontrole vědí, včetně vašich nacionále a RZ auta. Vědí kdy jste do země vstoupil a kdy jste jí opustil. Pak by mi to připadalo dvojnásob absurdní.
kum3d
hodnocení

Dobře, pouštím to z hlavy. Děkuji! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]