Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde a jak nahlásit stav elektroměru ke konci roku?

Od: 355 odpovědí: 9 změna:

Chtěl bych nahlásit stav elektroměru ke konci roku a zajímá mne kde to nejlépe nahlásit. Mám dodavatele a distributora ČEZ. Nahlašuje se to distributorovi nebo dodavatelovi a nebo obojiím? Je k tomu vyžadovaná i fotografie elektroměru?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Normálně třeba v aplikaci. Posílám vždy, když se mění ceny, poněvadž jejich odhady jsou vždy v jejich prospěch a někdy o dost.

hodnocení

0x
Normálně se to napíše v tvém účtu na webu ČEZu. Žádný problém, minutová záležitost. Fotky netřeba.

hodnocení

0x

Aky to ma vyznam, ked pre fakturaciu sa berie datum napriklad podla uzatvorenia zmluvy?

roman0
Třeba proto, že od dnešního dne se neplatí poplatky za obnovitelné zdroje.
355
hodnocení

Protože od 1.1.2026 ČEZ snížuje cenu elektřiny a nechci aby mi odhadem stanovili třeba větší spotřebu než byla skutečná ke konci roku za dražší cenu. Smlouvu z ČEZem jsem uzavíral před několika léty a tak datum uzavření smlouvy na fakturaci nemá žáden význam a je to 100% nesmysl.

distributor
hodnocení

0x

Distributorovi

distributor
hodnocení

0x

...ale postrádá to smysl hlásit, pokud si spočítáte, že vlivem zrušení plateb občanů solárním baronům za Občasné Zdroje Elektřiny OZE, se vám to nevyplatí a je lepší nechat obchodníka at udělá prostý výpočet průměrem...

bear
hodnocení

0x

Foto je vždy lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]