Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rýma a infračervené paprsky

Od: robin6

Dobrý den. Máme horské slunce Beurer. Mám rýmu smrkám. Při zapnutí svítí trubice infračervené paprsky. Nahříval jsem si obličej 10minut je to dostačující během dne? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Infračervené záření se běžně používá k léčení záněrtů vedlejších nosních dutin. Způsobuje prokrvení hlubších vrstev kůžem, než běžné teplo, třeba obklady. tím se roztahují malé cévy a zlepšuje se výživa a samoléčba sliznic v dutinách a nosu. Může se opakovat i vícekrát denně, jen by se měl dodržet po skončení ozařovaní alespoń hodinový pobyt v teple. Infračervené záření nemá na rozdíl od ultrafialového záření škodlivé účinky, pokud nedojde k silnému přehřátí kůže,. Ale pokud by vás ozařovali v nemocnici, divil byste se, co byste měl snést. Nicméně pokud půjde jen o pocit horka, nikoili pálení, nic nehrozí. Pro nahřívání nosu a čela jsou potřeba ochranné brýkle, stejné jako pro UV záření. Začíná se obvykle 10 minutami a doba se postupně zvyšuje až na 15 minut, aspoň podle mých zkušeností. Velmi dobré je použití při potížích dětí, jen je potřeba u nich sedět. Jsou ppříliš hravé.

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, jestli to stačí nevím, ale co brýle a případné spálení obličeje? Nemusí se použít opalovací krém s UV filtrem?

Ono to ve skutečnosti žádné horské slunce, tedy UV lampa není, ale je to infra lampa.

hodnocení

1x

Horské slunce hlavně dělá UV - ultrafialové - to je na úplně opačném konci viditelného světla a za ním. Dobré na hubení mikroorganizmů, ale nedobré na kůži, nábytek, povrchy a vyrábí to i ozón.

Myslím, že nahřívat si u toho obličej 10 minut je víc než dost (= příliš moc) na celý rok.

riva
hodnocení

1x

Léčená rýma trvá týden a neléčená 7 dní. Tím se řídím.

hodnocení

0x

Matete rádce včetně mě. Pojem Horské slunce se používá především pro UV zářiče, vy ale mluvíte o infrazářiči.

Nějak mi uniká, proč se na zánět používá teplo...

bear

I naše tělo bojuje s infekcí teplem. Vyšší teplota zpomaluje množení bakterií a virů a zefektivňuje práci bílých krvinek.

Nikdy sis nenaměřil při nemoci 38˚C?

Právě. Tělo s tím bojuje vlastní regulací. Samozřejmě člověk musí být v teple, ale všeho moc škodí. To je asi právě to, na co se ptá tazatel. Do jaké míry to pomáhá a kdy už to je kontraproduktivní. A moje otázka spíš směřovala tam, proč se infekce v dutinách nahřívá a zánět třeba ve svalu nebo v zubu chladí? 38,5 je v pohodě a je třeba se vypotit a 39 se chladí? Zkrátka v tom mám bordel *smich*. Třeba je to tím, že 38,3 je pro mně smrtelná teplota kdy přestávám vnímat okolí, zatímco 35,8 je "normální stav" :-D

bear

No, tak teď jsi mě nalomil a už v tom mám stejný bordel :).

Nedokážu objasnit :)

hodnocení

0x

Na co se infralampa používá?

Mírní potíže spojené s bolestmi zad, kloubů a revmatismem. Nejenže ulevuje od bolesti, snižuje ztuhlost a zpomaluje degenerativní změny.

Pomáhá s dýchacími obtížemi, jako je například astma nebo nachlazení, a podporuje funkci horních dýchacích cest.

Světlo má protizánětlivé účinky a eliminuje viry a bakterie. Vhodné je také při otocích.

Infralampu využijete také při masáži. Nejenže je masírování příjemnější, léčivé látky v gelech a balzámech se lépe vstřebávají.

Podporuje funkci štítné žlázy.

Snižuje kožní problémy. Infralampa na akné přináší skvělé výsledky v péči o pleť a zmírňuje jizvy nejen po akné. Mimo jiné také redukuje vrásky.

Ulevuje při zánětech močového měchýře či jiných urologických a gynekologických obtížích.

Podporuje hojení a regeneraci svalů nejen po sportovním výkonu.

Pomáhá v boji proti vypadávání vlasů.

Pravidelné používání infralampy posiluje imunitu a zlepšuje prokrvování tkání, které pak lépe vstřebávají živiny a snadněji se zbavují toxických látek.

Viz například zde a tady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]