Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rýma a infračervené paprsky

Od: robin6 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Máme horské slunce Beurer. Mám rýmu smrkám. Při zapnutí svítí trubice infračervené paprsky. Nahříval jsem si obličej 10minut je to dostačující během dne? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, jestli to stačí nevím, ale co brýle a případné spálení obličeje? Nemusí se použít opalovací krém s UV filtrem?

hodnocení

0x

Horské slunce hlavně dělá UV - ultrafialové - to je na úplně opačném konci viditelného světla a za ním. Dobré na hubení mikroorganizmů, ale nedobré na kůži, nábytek, povrchy a vyrábí to i ozón.

Myslím, že nahřívat si u toho obličej 10 minut je víc než dost (= příliš moc) na celý rok.

hodnocení

0x

Matete rádce včetně mě. Pojem Horské slunce se používá především pro UV zářiče, vy ale mluvíte o infrazářiči.

Nějak mi uniká, proč se na zánět používá teplo...

bear

I naše tělo bojuje s infekcí teplem. Vyšší teplota zpomaluje množení bakterií a virů a zefektivňuje práci bílých krvinek.

Nikdy sis nenaměřil při nemoci 38˚C?

Právě. Tělo s tím bojuje vlastní regulací. Samozřejmě člověk musí být v teple, ale všeho moc škodí. To je asi právě to, na co se ptá tazatel. Do jaké míry to pomáhá a kdy už to je kontraproduktivní. A moje otázka spíš směřovala tam, proč se infekce v dutinách nahřívá a zánět třeba ve svalu nebo v zubu chladí? 38,5 je v pohodě a je třeba se vypotit a 39 se chladí? Zkrátka v tom mám bordel *smich*. Třeba je to tím, že 38,3 je pro mně smrtelná teplota kdy přestávám vnímat okolí, zatímco 35,8 je "normální stav" :-D

bear

No, tak teď jsi mě nalomil a už v tom mám stejný bordel :).

Nedokážu objasnit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]