Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravé ohřívání jídla

Od: michal44 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den mám dotaz ohledně ohřívání jídla spíše příloh . Jídlo které se dá ohřívat přímo v kastrolku neřeším tam je to jasné .
Nepište prosím mikrovlnná trouba myslím že tahové ohřívání není zdravé !
Zajímá mě nějaká vhodná alternativa - pomalí hrnec nebo něco takového kde se dá ohřát například rýže...
Má někdo zkušenosti?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

5x
Myslím si, že MT ... nezdravé. To si opravdu jen myslíte. Pokud chcete žít zdravě, tak si žádné jídlo v ničem neohřívejte a vždy si uvařte čerstvou porci. A máte vyřešeno.

ccc
hodnocení

4x

Nejhorší je smrt z vyděšení. Přestaň číst hlouposti a bude se Ti žít líp. MT nic nedělá a nezpůsobuje. Někdo něco napíše a hned je to pravda. Já si to kdysi taky říkal a MT do domu nesměla. Dnes už si to nemyslím a je klid. Když to budeš ohřívat v nerez nádobě, dáš to na nerez pařáček a kde máš tu jistoru, že ten nerez je nerez, co neškodí organismu? Z něj se taky uvolňují škodlivý látky. Nechtěj skončit , jak ti vyděšenci, když se před nimi řekne jedno slovo - AZBEST. *bezim*

runner2
hodnocení

0x
Můžete mi vysvětlit, proč je ohřev jídla v mikrovlnné troubě nezdravý?
michal44
hodnocení

Úplně přesně vám to vysvětlit nedokážu.
Ale nemám s mikrovlnné trouby dobrý pocit když vezmu jakým způsobem jídlo ohřívá .
V Číně prý jídlo tímto způsobem nikdo neohřívá protože věří že je jídlo pak "mrtvé "
A to právě oni mikrovlnné trouby vyrábějí
Je opradu hodně článků na tohle téma některé potvrzují některé vyvrací ale jak se říká na každém sprochu pravdy trochu .
Snažím se jíst opradu zdravě a rád bych jídlo ohříval raději tradičním způsobem.
Přílohy ohříván v klasické troubě a to není zrovna ekonomické když se jedná třeba jen o jednu porci .

hodnocení

0x
Mikrovlná trouba jen rozhýbá molekuly vody v potravině, a je to neionizující záření, takže žádné mutace. Škodlivý vliv může mít nádoba ve které se potravina ohřívá.

nov
hodnocení

0x

V páře nad vroucí vodou např. v cedníku či pařáčku.

eva.cz/...

cesk.cz/...

coze
hodnocení

0x
Také nemám rád mikrovlnku, ale jediné co mi na tom s*re, je právě princip jakým jídlo ohřívá. Jídlo jako takové slouží jako zdroj tepla pro to jídlo samotné - rychlým kmitáním molekul, což generuje teplo. A to mi právě vadí - jídlo=zdroj tepla.
Nicméně třeba na kastrůlku, páře nebo remosce je teplo do jídla dodáváno z externího zdroje a jídlo samotné tak není přímo zdrojem tepla pro jídlo samotné.

coze
hodnocení

0x
Třeba rýže - hrnec, trochu vody, do hrnce jemné síto do toho dát rýži a přikrýt pokličkou. A během chvíle máte rýži horkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]