Dobrý den mám dotaz ohledně ohřívání jídla spíše příloh . Jídlo které se dá ohřívat přímo v kastrolku neřeším tam je to jasné . Nepište prosím mikrovlnná trouba myslím že tahové ohřívání není zdravé ! Zajímá mě nějaká vhodná alternativa - pomalí hrnec nebo něco takového kde se dá ohřát například rýže... Má někdo zkušenosti? Děkuji
Myslím si, že MT ... nezdravé. To si opravdu jen myslíte. Pokud chcete žít zdravě, tak si žádné jídlo v ničem neohřívejte a vždy si uvařte čerstvou porci. A máte vyřešeno.
Nejhorší je smrt z vyděšení. Přestaň číst hlouposti a bude se Ti žít líp. MT nic nedělá a nezpůsobuje. Někdo něco napíše a hned je to pravda. Já si to kdysi taky říkal a MT do domu nesměla. Dnes už si to nemyslím a je klid. Když to budeš ohřívat v nerez nádobě, dáš to na nerez pařáček a kde máš tu jistoru, že ten nerez je nerez, co neškodí organismu? Z něj se taky uvolňují škodlivý látky. Nechtěj skončit , jak ti vyděšenci, když se před nimi řekne jedno slovo - AZBEST.
Můžete mi vysvětlit, proč je ohřev jídla v mikrovlnné troubě nezdravý?
michal44
Úplně přesně vám to vysvětlit nedokážu. Ale nemám s mikrovlnné trouby dobrý pocit když vezmu jakým způsobem jídlo ohřívá . V Číně prý jídlo tímto způsobem nikdo neohřívá protože věří že je jídlo pak "mrtvé " A to právě oni mikrovlnné trouby vyrábějí Je opradu hodně článků na tohle téma některé potvrzují některé vyvrací ale jak se říká na každém sprochu pravdy trochu . Snažím se jíst opradu zdravě a rád bych jídlo ohříval raději tradičním způsobem. Přílohy ohříván v klasické troubě a to není zrovna ekonomické když se jedná třeba jen o jednu porci .
Mikrovlná trouba jen rozhýbá molekuly vody v potravině, a je to neionizující záření, takže žádné mutace. Škodlivý vliv může mít nádoba ve které se potravina ohřívá.
Také nemám rád mikrovlnku, ale jediné co mi na tom s*re, je právě princip jakým jídlo ohřívá. Jídlo jako takové slouží jako zdroj tepla pro to jídlo samotné - rychlým kmitáním molekul, což generuje teplo. A to mi právě vadí - jídlo=zdroj tepla. Nicméně třeba na kastrůlku, páře nebo remosce je teplo do jídla dodáváno z externího zdroje a jídlo samotné tak není přímo zdrojem tepla pro jídlo samotné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.