Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občas si jako doplněk stravy dám magnézium

Od: milanp®

... Jsou to šumivé tablety rozpustné ve vodě. když to vypiju, dole zbyte "jemný písek". Co to je?

není v tom "jemném písku" nejvíc složky hořčíku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

7x

Dobrý den, také si občas "šlehnu", protože to má bránit křečím (hlavně snad v nohách). Já mám s příchutí malina, rozpustím ve sklenici, vypiju asi dvě třetiny, potom rychle ten zbytek zamíchám a honem do úst. Co přesně to je, by se dalo asi odvodit z uvedeného složení tablet na tubě, ale nebude to už nic podstatného, protože je tam také napsáno: "Přítomnost nerozpuštěných částic je přirozenou vlastností výrobku a není na závadu.", což by v případě důležité léčivé látky nebylo takto fofmulováno. Zdravím!

kolik
hodnocení

2x

V tom písku je nejvíce hořčíku. Jemný bílý prášek organický hořčík. Většinou má název DOLOGRAN uhličitan hořečnatý obsahuje také vápník.

hodnocení

2x
Piju za neustálého šplouchání hned jak se přestává tableta rozpouštět a následně ještě vypláchnu trochou vody, kterou s tím "pískem" taky vypiju.

hodnocení

0x
Je třeba chvíli počkat ev. ještě zamichat.
ben®

aja1946 - ne, ani čekání a míchání to nerozpustí, protože to jsou nerozpustné částice (viz text o složení na obalu výrobku a můj příspěvek zde).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]