Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Valorizace Slovenských duchodu

Od: rosta9 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Pobírám Český a Slovenský duchod. Po celý rok jsem bral Slovenský duchod ve výši 401eur. V prosinci mi přišel duchod ve výši 416eur. Navýšení duchodu je již pro rok 2016 nebo je to jinak? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Odborník nejsem, ale pokud se podívám do vyhledávače a zadám valorizace slovenských důchodů na rok 2026 (máte v dotazu chybku 2016), tak Vaše důchody se valorizují jako celek o 3,7 %.

Tudíž když si důchod vynásobíte, dělá to 14,837 € = 15 €. Tudíž zvednutá částka odpovídá. Stát zaokrouhl směrem nahoru. Tak se zaokrouhlují částky důchodů i u nás v ČR.

doplněno 24.12.25 12:41:

V Česku se z důvodu valorizace zvyšuje základní výměra důchodu o 240 korun a procentní výměra důchodu o 2,6 procenta. Ale my nově tyto valorizované důchody dostáváme až v Novém roce 2026, plus tam bude navíc doplatek pár desetikorun za těch pár dní od 1.1. 2026.

libor
hodnocení

Uděla jsem chybu Rok 2016 mělo bát 2026. Ale duchod mi byl navýšen již v prosinci 2025. již o 15eur ale valorizace je až leden 2026.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]