Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu si na účet poslat peníze od babičky?

Od: ka odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, dostal jsem od babičky 100tis. k Vánocům, chci se zeptat, můžu si takovou částku poslat na účet? Nebude bance divné že mi najednou přišel takový jednorázový větší obnos peněz? Chodí mi normálně výplata a pak tohle, vím že jsou snad nějaké limity ale můžete mi to prosím nějak objasnit? Děkuji mockrát za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
100 000 banka neřeší.
doplněno 19.12.25 08:34: Ovšem dar nad 50 000 už může zajímat berňák..

hodnocení

0x

ona ta umělá inteligence ví vše-jak se zařídíte to už je na Vás --omlouvám se chtěl jsem to tu dát a nějak to tu skočilo bez toho textu

ben®

kornel - odpovědi od AI tady nevkládáte prvně, tak si myslím, že jste přehlédl poměrně nové pravidlo Z12 této poradny. Jukněte tam a třeba to budete respektovat (tedy, až příště, protože zde se nakonec zadařilo).

poradte.cz/...

děkuji za informaci-už tedy se budu řídit pravidly-žádná umělá inteligence a omlouvám se že se Vás to nějak dotklo...na druhou stranu třeba tady zrovna tazatel dostal od AL vyčerpávající a myslím i pravdivou nijak nezkreslenou informaci ale stejně prosím tazatele ať se tím určitě neřídí.protože je to tady zakázané...já snad dneska ani neusnu *zed*

vili
Tady se ale musím zastat Bena, ta odpověď od umělé inteligence rozhodně není správně.
Pokud byste chtěl opravdu mít bezchybnou odpověď, musí být jasně vyjádřeno, jestli je varianta jedna nebo může být podmíněně víc variant. Takže takové obecné kecy typu finančák může a je lepší nebudu vůbec brát jako fakticky správně. Buď finančák vyžaduje nebo nevyžaduje. Buď hrozí sankce nebo nehrozí. Takže vlastně nevím z vašeho vložení AI plkání nic. Jo, a čekal bych odkaz na zákon a ne na článek na novinkách.

hlavně že Vy tady se vyjadřujete přesně a objektivně k dané otázce a Váše odpověď je přesná a vyčerpávajíci...

hodnocení

0x

To je suma, ktora sice moze spustit v banke nejaky automaticky alarm a rovnako automaticky to skonci potom na financnej sprave / danovom urade, ale jednou platbou sa nik zaoberat nebude, suma je mala. Ako bezny zamestnanec s beznym prijmom ste pre urady nezaujimavy, budte pokojny.

Neskusajte to ale obist viacerymi prevodmi na mensie sumy, automat zisti aj to.

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]