Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, hledám svého bratra, který byl po narození dán k adopci. Hledám nějaký způsob jak najít pravdu. Rodiče jsou už mnoho let po smrti a já se to dověděla před měsícem. Byl to pro mně šok. Byla jsem na matrice, ale tam mi bohužel nemůžou nic blízkého říct. Zkouším poslat žádost na min. vnitra k dohledání osoby, ale nemám mnoho informací. Jen jeho jméno po narození a datum narození. Vím jen že byl dán k osvojení a má změněno nejen přijmení, ale i jméno. Ví někdo poradit? Zkouším i Poštu pro Tebe. HEZKÝ VEČER VŠEM
Nechte to na tu Poštu. Oni kdyžtak vyhlásí v televizi, kdo se hledá a většinou se někdo najde, kdo ho bude znát. Takhle je to jen pro omezený počet lidí. Držím palečky!
Nedejte se odbýt a striktně požadujte na matrice ORIGINÁL Vašeho rodného listu. Bylo -li Vám 18let, což předpokládám, musí Vám ho vydat (byť třeba za úplatu). V něm jsou uvedeni Vaši bio rodiče, vč. jejich rodičů - a samozřejmě jejich bydliště. Tím budete znát alespoň své rodné jméno. Jiná věc je, že matrika Vám naopak nesmí sdělit aktuální jméno a bydliště bratra. Ovšem někde jsem četl, že některé úřady dělají to, že kontaktují dotyčného s tím, že ho chce kontaktovat např. jeho sestra. To bych viděl jako cestu.
Nicméně trochu nerozumím postoji Vašich adoptivních rodičů - máme adoptovány dvě děti (6 a 12 let), u obou máme uschovánu kopii originál RL, s tím, že když budou chtít, dostanou ho v dospělosti k dispozici. Ale to, že jsou adopčata už, samozřejmě, vědí.
K Poště pro Tebe - tento pořad považuji za naprosto neadekvátní vpád do soukromí lidí. Ano, lidé se mají poznávat se svými blízkými, ale dělat to ve stresu přímého přenosu a před zraky čumilů z celé republiky mi přijde hodně nešťastné
promon, já dotaz chápu tak, že tazatelka své rodiče zná, ale již je sirotek. Nepátrá po svém původu.
Nezná ale svého bratra, kterého její zemřelí rodiče dali k adopci a ona se toto, že má někde bratra dozvěděla až po smrti svých rodičů. Karina
Dobrý den máte pravdu. Jsen sirotek, sice už hodně dospělý, ale rodiče už nemám a až po jejich smrti jsem zjistila, že někde po světě běhá ještě jeden bratr, který byl po narození dán z mých neznýmých důvodů k adopci a já bych ho chtěla teď najít ale nemám žádná práva.
diemackajarca, ještě jsem našla tyto stránky (hned na str. 2 dole je dotaz jako máte Vy. adopce.com/...
Zkuste ještě zkontaktovat to Středisko NRP (str.3) jak by Vám mohli pomoci. Karina
bohužel zákon chrání osobní údaje všech našich občanů, a "hledat" někoho v evidenci obyvatel může akorát úřad nebo stítní orgán atd. z důvodů, stanovených zákonem, každý vstup do databáze evidence obyvatel musí být zdůvodněn s tím, že je každý náhled evidován včetně údajů pracovníka, který do evidence nahlížel...nikdo nebude riskovat že kvůli Vám poruší zákona přijde třeba o práci...Budete muset využít veřejěn dostupné možnosti, jako je internet, různé sociální sítě atd...
Ministerstvoi vnitra Vám dle mého názoru nic nedělí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.