Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám bratra - byl dán k adopci

Od: diemackajarca odpovědí: 9 změna:

Chci se zeptat, hledám svého bratra, který byl po narození dán k adopci. Hledám nějaký způsob jak najít pravdu. Rodiče jsou už mnoho let po smrti a já se to dověděla před měsícem. Byl to pro mně šok. Byla jsem na matrice, ale tam mi bohužel nemůžou nic blízkého říct. Zkouším poslat žádost na min. vnitra k dohledání osoby, ale nemám mnoho informací. Jen jeho jméno po narození a datum narození. Vím jen že byl dán k osvojení a má změněno nejen přijmení, ale i jméno. Ví někdo poradit? Zkouším i Poštu pro Tebe. HEZKÝ VEČER VŠEM

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jsem*
hodnocení

2x

Nechte to na tu Poštu. Oni kdyžtak vyhlásí v televizi, kdo se hledá a většinou se někdo najde, kdo ho bude znát. Takhle je to jen pro omezený počet lidí. Držím palečky!*hej*

Já tedy nevím, asi nejsem správný exhibicionista, ale Pošta pro tebe mě fakt tak akorát zvedá tlak. Ale každému dle jeho gusta.

Jak jsem již psal, podobnou službu nabízí i úřady - pravda, není u toho ta správná show lady Ester :)

zpravy.idnes.cz/...

hodnocení

1x

Nedejte se odbýt a striktně požadujte na matrice ORIGINÁL Vašeho rodného listu. Bylo -li Vám 18let, což předpokládám, musí Vám ho vydat (byť třeba za úplatu). V něm jsou uvedeni Vaši bio rodiče, vč. jejich rodičů - a samozřejmě jejich bydliště. Tím budete znát alespoň své rodné jméno. Jiná věc je, že matrika Vám naopak nesmí sdělit aktuální jméno a bydliště bratra. Ovšem někde jsem četl, že některé úřady dělají to, že kontaktují dotyčného s tím, že ho chce kontaktovat např. jeho sestra. To bych viděl jako cestu.

Nicméně trochu nerozumím postoji Vašich adoptivních rodičů - máme adoptovány dvě děti (6 a 12 let), u obou máme uschovánu kopii originál RL, s tím, že když budou chtít, dostanou ho v dospělosti k dispozici. Ale to, že jsou adopčata už, samozřejmě, vědí.

K Poště pro Tebe - tento pořad považuji za naprosto neadekvátní vpád do soukromí lidí. Ano, lidé se mají poznávat se svými blízkými, ale dělat to ve stresu přímého přenosu a před zraky čumilů z celé republiky mi přijde hodně nešťastné

karina*

promon, já dotaz chápu tak, že tazatelka své rodiče zná, ale již je sirotek. Nepátrá po svém původu.

Nezná ale svého bratra, kterého její zemřelí rodiče dali k adopci a ona se toto, že má někde bratra dozvěděla až po smrti svých rodičů. Karina

diemackajarca
hodnocení

Dobrý den máte pravdu. Jsen sirotek, sice už hodně dospělý, ale rodiče už nemám a až po jejich smrti jsem zjistila, že někde po světě běhá ještě jeden bratr, který byl po narození dán z mých neznýmých důvodů k adopci a já bych ho chtěla teď najít ale nemám žádná práva.

karina*

diemackajarca, ještě jsem našla tyto stránky (hned na str. 2 dole je dotaz jako máte Vy. adopce.com/...

Zkuste ještě zkontaktovat to Středisko NRP (str.3) jak by Vám mohli pomoci. Karina

elbarto*
hodnocení

0x

Přemýšlela jste o soukromém detektivovi?

karina*
hodnocení

0x

diemackajarca, napadlo mě jen poptat se v kojeneckých ústavech.Byl tam s největší pravděpodobností před adopcí umístěn. Znáte jméno a datum narození a kojeňáků zas tolik nebylo... Jenže ty archiválie asi nebudou už k dohledání..

Přeji Vám hodně štěstí abyste bratra nalezla *slunce*Karina

nu*
hodnocení

0x

bohužel zákon chrání osobní údaje všech našich občanů, a "hledat" někoho v evidenci obyvatel může akorát úřad nebo stítní orgán atd. z důvodů, stanovených zákonem, každý vstup do databáze evidence obyvatel musí být zdůvodněn s tím, že je každý náhled evidován včetně údajů pracovníka, který do evidence nahlížel...nikdo nebude riskovat že kvůli Vám poruší zákona přijde třeba o práci...Budete muset využít veřejěn dostupné možnosti, jako je internet, různé sociální sítě atd...

Ministerstvoi vnitra Vám dle mého názoru nic nedělí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]