Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těžká traumata, těžká životní traumata

Od: mojejmenovaejme odpovědí: 16 změna:

žel mi nechcee pomoct, chcete to tady zcenzov zcen-zcenzurovat, tak si postěžuju alespon na to, že mi nechcete pomoct, a nezajímá výs to.

péče o lidi s tramati

no je tady nuloivá péče o lidi s traumaty,

je neuvěčuitelné, že jsou lidi, stále ještě platit zdravotní pojištění, po tom, coi vypadá zdravotníctví, tak, jak, vypadá-zdravotnictví je velmi drahé, ale přitom nic pro nikoho nenabízí.

-a ještě se to nesmí krizizovat.

doplněno 18.12.25 01:08:

nechápuprocmusi m vyplnovat jméno zase znnovu

-ten text je fakt dost blbý, kdybych věfděl, že se odešle, tak bych psal trochi líp, minule asi roboz našel nějaké zuakázanéí slova, nrebo nrvím, a tak sem předpokládal, že toto, se neodešle bud, nebo to zablokuje robot, nebo admin, a co si budeme povídat, ti taky nejsou - jací by měli býtNEVÍM, JESTLI MÁ SMYSL NĚCO DOPLNOVAT, KDYŽ UŽ JSU

ZA AUTISTU-S PODTITULEM, ŽE MÁM RŮŽOVÝ ŽIVOT, JENOM JSEM AUTISTA, A ROZMAZLENÝ AUTISTA, A VLASTNĚ TO S NÍM MAJÍ TĚŘÉ VŠICHNI OKOLO. NOKkdyž už jsme u těch autistů- vy sami je vyrábíte, když do nich neustále serete ty vakcíny" Pak ještě uděláte hon na dezoláty, co věří těm konspiračním teoriím a jsou hloupí! A nakonec se divíte, že máte sami autistu! Jak se tomu můžete divit? Ale vám to nikdy nedojte! Vám to nikdy nedos nedocvakne! A na rozdíl od vás nemám podsvícenou klávesnici, takže se mi špatně píše! Máte autisty ta tupce, - ale tupci jste vy a tím spíš, že máte autistické děti, protože kdyby jste nebyli tupci, tak - do nich ty vakcíny nepicháte, a neměli by jste autisty, neměli by jste autistické děti, - ha!

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fly
hodnocení

0x

O systému vyprávět nemusíš ten je KO celkově a co se ti stalo?

asd1

Vypadá to že vychlastal litr rumu na ex a k tomu vyhulil extra brko..

fly

ASD nezlob se, ale neptal jsem se tebe.

runner2
Asd: Nebo na to co jej tíží bere léky a přebral, kdoví.
bear

asd1

podle vyjadřování dle mě je to ten samej člověk, kterej hledal písničku z dětskýho lunaparku u hraničního přechodu a nezapomněl připsat, že je autista a v jiné své otázce se vztekal, že autista není.

poradte.cz/...

taknejaketojmen
hodnocení

u

-+bdo

tak škaredě se ke mě vyjadřujete, to je hrozné, jen potvrtzujete, co sem napsal v úvodu, že pomoci nechcete-

a ted k fly- je to složřité a obsáhlé, takto rychle se to nedá, mohl bych o tom napsat knihu, navíc nevím, jestli je to vhodné, protože zdeh zdejší osazenstvo mi není zrovna sympatické

bear

Přesto zkusit napsat knihu je výborný nápad.

Kniha ti srovná myšlenky a někomu podobnému dalšímu pomůže najít cestu či inspiraci.

...

Nejsi sám, koho něco trápí. Hlavní je se nevzdávat. Nikdy. Není to lehké, ale ani nemožné. Některé lidi nepředěláš, ale díky nevzdávaní postupně najdeš ty, se kterými se budeš cítit dobře a najdeš větší porozumění.;)

hodnocení

0x

A co zkustit někerý z těchto kotaktů bezplatné pomoci?

mv.gov.cz/...

doplněno 18.12.25 00:36: Když nevíte, co byste si povídal s operátory na linkách pomoci, tak co při tomto způsobu "komunikace"čekáte od této všeobecné poradny?
mojejmenovasejm
hodnocení

já jsem zaskořený, že se ta otáýzka

vlbec odeslala

a že se odeslala hned-navíc

minule se nikde neobjevila, a ty pindy, že čeká na c-schválení v praxi znamenají, že se neobjeví -už- nikdyA K NĚJAKÝM LINKÁM POMOCI- JÁ NEVÍM, CO BYCH JIM TAM JAKO ŘÍKAL. - A KDYŽ UŽ SEM OSOBNĚ MLUVIL JAK S PSYCHIATRI, TAK PSYCHOLOGY, TAK NEVÍM, JAKÝ BY TO MĚLO SMYSL- CO BYCH TÍM ZÍSKAL NEVÍM,

ŽE BY SE TAM OZVAL NĚKDO, ÚPLNĚ JINÝ, - Z JINÉ PLANETY, Z JINÉHO TŠSTA? TOMU NEVĚŘÍM.

PROČ BY MĚ MĚL NĚKDO POMOCI, KDYŽ SE TAK NESTALO V MINULOSTI? NEDÁVÁ MI TO SMYSL.

bear

A seš snad kus hadru? I když jak píšeš, tak k tomu nemáš daleko...

Musíš mít k sobě nějakou empatii a zájem.

Cizí lidi ti pomůžou, ale pokud nespolupracuješ (právě jako kus hadru), tak se nezmění nic.

Musíš sám chtít. Druzí ti cestu ukážou, ale ťapat tou cestou už musíš sám. Nikdo ti nohama hejbat nebude jak s loutkou na té tvojí životní cestě.

Chápeš?

mojejmovenick
hodnocení

no, psychicky nemocní lidé jsou velmi často kus hadru, pokud předpokládáš, že za sebe naprosto vždy aktivně bojují a do roztrhání těla, tak to sis asi ještě nic nečetl o této oblasti a ani nikoho neznáš-krom toho, lidi, co se nějak spálili ztrácí důvěru, a tím spíš, pokud měli už dřív problémový život

Také existuje různá citlivost na stres, která může být zvýčena, nebo snížena, a to i vrozeně.

bear
hodnocení

0x

Je slušnost, aby jakýkoliv dotaz začínal "Dobrý den" nebo "Ahoj". Tak nějak to značí, jakou ten daný člověk má úroveń vychování. Stejně tak končit třeba "Předem děkuji", atd...

Ty hned vyštěkneš první větou BEZ KONTEXTU svoje emoce.

Co tedy čekáš? Že se někdo slituje a bude tě chápat a nebo bude vynakládat energii do někoho, kdo napíše nesouvislou větu plnou špatně napsaných slov?

nechcee, výs to, nuloivá, neuvěčuitelné, coi, ...

...

Pokud máš těžké životní trauma, tak se to řeší s psychologem nebo eventuálně v dalším levelu s psychiatrem. Tam najdeš pomoc. Ne v alkoholu, drogách nebo sebevraždě.

OK? ;)

mojejmenotvojej
hodnocení

bear

18.12.25 00:20

asd1

podle vyjadřování dle mě je to ten samej člověk, kterej hledal písničku z dětskýho lunaparku u hraničního přechodu a nezapomněl připsat, že je autista a v jiné své otázce se vztekal, že autista není.

poradte.cz/...ANO/...

-

JAKO JÁ VÍM, ŽE POMOC NEDOSTANU, TAKŽE JE TO JEDNO, JESTLI PROSÍM, NEBO NE, A OD TEBE JI URČITĚ NEDOSTANU, KDYŽ MÁŠ TAKOVÉTO SMÝŠLENÍ. I KDYBYCH BYLVBkdo ví co-tak tvůj přdpoklad je, že je v republice a ma světě jen jeden kdovíco-což je tvůlj p r i m i

t i v i s m u, s

a omeze

omezenost

-dejme tomu, že jsem autista, je jich v populaci nejméně 2%, ale řekl bych že daleko víc, mnohonásobně, protože, každým rokem je jich víc, každým rokem jich rychle přibýváALE TY SI SI JISTÝ, ŽE KAŽDÝ AUTISTA JE TEN SAMÝpro statistické výpočty, dvě procenta zmnamená-

200 000 lidí v české republice, jenom v české republice, a polovina bude mít internet

bear

Mě nevadí, že jsi autista.

To vůbec ne.

Mě vadí, že se stavíš sám do role chudáčka, který nemá zájem se sebou něco dělat a jen kope kolem sebe, že na něj všichni kašlou.

Jen ti ukazuji tvé chyby, proč na tebe všichni kašlou.

To je jen začátek, který ti pomůže, když změníš.

Nemusíš psát CAPSLOCKEM.

To tě jen v okolí zdravích lidí podkopává zájem o tebe.

...

Úplně narovinu. Kdo se tu s tebou bude v jednu hodinu ráno bavit? Tímto přístupem?

Ty nám tu píšeš nějakým stylem a já ti stejně oplácím, ale tak, aby jsi mohl chápat i když asi na lidé s autisty toto neplatí, aby se zamysleli, protože jim chybí o kolečko méně. Proto by to s tebou měl probírat někdo, kdo s autisty umí pracovat. Já to nejsem.

Přesto pokud chceš, tak se tu můžeš rozepsat a můžu ti na to odepsat.

Ale pokud to má být jen monolog od tebe si postěžovat, tak bohužel. Budeš stále tam, kde jsi teď.

A stejně tak i okolí tě bude přijímat (nebo spíše odmítat) stále stejně.

Tak co?

Přemýšlel jsi, co by jsi chtěl a co by ti pomohlo porazit bariéru ve společnosti nebo u lidí?

P.S.: Bez změny přístupu u sebe s nějakým zájmem to fakt nejde. Pokud se obrazně řečeno budeš stavět do pasivní role toho, jak píšu, kusu hadru, tak ti možná tak maximálně nějaký doktor napíše prášky na hlavu a utlumí tě, že nebudeš nějakou dobu možná ani okolí vnímat a budeš jak chodící sekaná. Třeba to může pomoci, takový restart. A nebo pokud není pozdě, tak začít i když to bolí sám se sebou a mít zájem to řešit :)

bear

Omlouvám se, že metafory, náznaky a sarkasmus u lidí s PAS nefungují ba přímo jsou nevhodné.

Takže promiň.

bear
hodnocení

0x

V tom se shodnem, že kolem nás žijí hlupáci. A není jich málo. Lidi, kteří jsou snadno ovlivnitelní. Přitom nejsou skeptičtí a nemají tu potřebu informace hledat i jinde a ověřovat, zda jsou pravdivé a nebo to jsou jen takové ty kecy, které papouškuje kde kdo (tedy HOAX).

doplněno 18.12.25 01:28:

A u těch vakcín...

Dneska už se ví, že Ivermektin (lék pro zvířata a v nesprávné koncentraci toxický pro člověka) nehrál žádnou úlohu v léčbě Covidu. Přesto byl propagován a vynášen donebes, jak se lidé uzdravují. Ale to, že byla u nich fáze, kdy by se uzdravili i bez něj, tak to už neřekli.

U některých léků x nemocí stačí už jen to, že pacient něco dostane a hned je mu líp už jen tím, že má pocit, že mu bylo pomoženo a zahájila se léčba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]