Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přistupovat k životu, když vidím kolem sebe špatné věci

Od: berte odpovědí: 24 změna:
Dobrý den, vidím kolem sebe mnoho věcí a názorů, s kterýma nesouhlasím a vysloveně mě žerou.
Spravedlivost ani dříve nebyla a ani dnes bohužel není.
Všechno závisí na penězích, ty v rozhodování vítězí.
Někteří lidé se chovají zvláštně až pro mě nepochopitelně, ale je to jejich věc, ale mrzí mě že kazí i slušné lidi.
Proč třeba růžová barva se stala módou chlapa?
Je to dámská barva a vždy bude a když si jí obléknul chlap, nemohl za to že je takový jaký je a dnes jsou ti chlapi opravdu zblbnutí, růžová vždy bude dámská barva.
Proč je vše o penězích a manipulaci? Člověk už není takový jako dříve. Je to tím režimem co je?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vy kolem sebe vidíte špatné věci, ale příjde Vám v pořádku určovat co je správné a co ne...a odsuzovat ostatní na základě barvy oblečení jakou nosí. Asi bych k životu přistupoval tak, že bych nejdřív začal u sebe.

fly

Očividně nosíš růžové triko to je poznat.

bear

Takže všichni zaměstnanci t-mobile a foodora jsou buzeranti?

Souhlasím z jarinem, že barva neurčuje pohlaví. To jen stará generace má v hlavě poruchu a nastavené vzory chování, které se ani nezakládali nikdy na vlastním chápání, ale dle okolí a okolní politiky a společnosti.

Za mě, růžovou bundu nebo triko bych jen tak nenosil, ale za růžovou kravatu k bílé košili a třeba šedému saku, bych neměl problém. Stejně tak, pokud bych venku mrznul a měl v autě čepici po ženěn, tak rozhodně k vůli názoru fly a podobným jako je tazatel bych si nenechal umrznout uši, až by mě je aputovali.

...

Za mě tazatel je nemocnej na hlavu, když všude vidí jen to špatné, pravděpodobně nedělá nic, aby sám si dělal nebo viděl i to hezké a ještě má potřebu se vybrečet.

To jsou typicky nemocní lidé.

Tedy měl by začít u sebe. Druhé nepředělá.

bear, 1* a *palec*

bear

Jak napsal i @chat.

Tazatel asi zapomněl, že nosil v tělocviku červený trenky a holky modrý. To snad přetrvávalo na školách snad do roku 99 co pamatuju já.*smich*

hodnocení

2x
Hele, osmdesatky;)
Jak přistupovat k životu, když vidím kolem sebe špatné věci
14.12.25 17:12
Fuj. :-D
bear

TAk tohle už je opravdu fuj, ale kde je ta hranice? Každý ji má jinde.

hodnocení

2x

"vidím kolem sebe mnoho věcí a názorů, s kterýma nesouhlasím a vysloveně mě žerou"****tak sledujte jen ty ostatní věci a názory.

chat
hodnocení

2x

Růžová byla vždy "mužská" barva – historický kontext:

Růžová = světle červená

Po staletí byla červená barvou:

moci

války

krve

odvahy

Nosili ji:

vojevůdci

králové

šlechta

rytíři

Růžová byla chápána jen jako "zjemněná červená", tedy stále aktivní, silná, mužská barva.

17.–18. století: muži v růžové naprosto běžně

V Evropě (hlavně Francie, Anglie):

muži nosili:

růžové kabáty

vyšívané vesty

pastelové hedvábí

nešlo o "ženskost", ale o:

luxus

bohatství

společenský status

V rokokové módě byly pastelové barvy (růžová, světle modrá, levandulová).

Děti: růžová pro kluky, modrá pro holky (ano, opravdu!)

Ještě na začátku 20. století (cca do 1920–30):

neexistovalo pevné rozdělení barev

v některých zemích a katalozích platilo:

růžová pro chlapce (silnější barva, bližší červené)

modrá pro dívky (spojená s Pannou Marií, klidem, jemností)

Známý příklad:

> časopis Earnshaw’s Infants’ Department (1918)
"The generally accepted rule is pink for the boys, and blue for the girls."

Zlom po druhé světové válce

To, co dnes považujeme za "samozřejmé", je poměrně nové:

Proč se to otočilo?

masová výroba oblečení a marketing, americká kultura 50. let, důraz na jasné genderové role

Firmy zjistily, že:

pevné rozlišení barev = prodáš víc oblečení (nelze dědit mezi sourozenci)

Od té doby:

růžová = dívky
modrá = kluci

Jistě, chlapi tehdy nosili růžovou a punčocháče, v Evropě se pořádaly pogromy na Židy, bylo zde nevolnictví, někde platilo právo první noci, později se upalovaly čarodějnice. Ale dnes už to tak prostě naštěstí není. ;)

hodnocení

2x

Je to jednoduché ODKAZ

Jak přistupovat k životu, když vidím kolem sebe špatné věci #2

Zlo nemluvím, nevidím, neslyším a nešukám? *smich*

halamus
hodnocení

1x

Drsným chlapům patří růžová. Dřív to byla barva boje a síly

idnes.cz/...

Doporučuji i další výżivné články tohoto serióznoho autora: idnes.cz/...
;)
bear

tomk...

Takže drsnej chlap musí být potetovanej jak z kriminálu na všech končetinách nebo krku?

Musí mít křivý zuby nebo špínu za nechtama nebo ušima?

Případně mluvit jak buran a dlaždič, aby byl drsnej a měl status chlapa?

...

Protože jestli o sebe dbá, meje se, holí se, upravuje si vlasy, tak je pro Tomka buzerant?

Většinu drsnejch chlapů by přijali možná tak u lopaty nebo v hospodě s touhle vyzáží. *smich*

fly

Tome dobrý postřeh. :-D

hodnocení

1x
Barvy se nikdy neměly třídit podle pohlaví, to je naprostá zhovadilost a vždycky bude. Nechápu proč by si chlap nemohl vzít růžovou nebo žlutou nebo jinou a žena to stejný.
fly

Třeba proto, že dnes je to oblíbená barva homosexuálů, ale klidně ho nos.

Jak přistupovat k životu, když vidím kolem sebe špatné věci #3

7777
hodnocení

0x

Vše je věcí úspěchu. Pokud budete dobře zajištěný nebo zajištěná, budete mít přátele ze své vrstvy, tak budet vše vidět růžově a nic vás nebude žrát. Je to váš problém.

hodnocení

0x

Máte dvě možnosti (vždy jsou dvě možnosti):

- snažit se něco s tím udělat a zlepšit svět, nebo

- nechat to plavat.

Záleží jen na vás. Pokud chcete svět zlepšit - možná najdete podobně smýšlející.

smode2
hodnocení

0x

Mě učili už na televizní technice, jak snadno se dá podobný problém vyřešit. Pan profesor řekl: "Pokud vám vadí co v televizoru vidíte, každý spotřebič má zázračné tlačítko, říká se mu vypínač, a tím můžete trápení ihned ukončit. Bohužel, ještě i dnes je dost lidí, kteří o tlačítku nevědí." :)inspirujte se v reálném životě.

fly
hodnocení

0x

Ano je to tím režimem, kterému vládnou pánové v růžových trikách. Je to na pozvracení, nemýlíš se ani ty miliony lidí dalších. Ve Francii právě demostrují a chtějí kvůli Ukrajině FREXIT a Češi zbabělí vymřou a já s nimi. A možná ne.

Dej jediný ne-emoční argument proč je růžová barva špatná. Kdyby se na těch lidech kteří "vládnou v růžových trikách" nezměnilo nic než barva triček tak je to najednou v pořádku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]