Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit kručení v břiše z hladu?

Od: klotylda50 odpovědí: 11 změna:

Já chodím do práce na 5.00 hod, proto snídám okolo čtvrté ráno. Pokaždé když jdu na odběry (které začínají od 7.00 hod.), tak mi v autobuse, v tramvaji i v čekárně občas kručí v břiše z hladu. Cítím se trapně. Všude tichno, jen ten můj žaludeční orchstr se ozývá. Zkoušela jsem se napít vody. Nepomohlo to. Poradíte mi nějaký fígl, aby mi v tom břiše nekručelo?

doplněno 14.12.25 07:43:

Já chodím do práce na 5.00 hod, proto snídám okolo čtvrté ráno. Pokaždé když jdu na odběry (které začínají od 7.00 hod.), tak mi v autobuse, v tramvaji i v čekárně občas kručí v břiše z hladu. Cítím se trapně. Všude ticho, jen ten můj žaludeční orchstr se ozývá. Zkoušela jsem se napít vody. Nepomohlo to. Poradíte mi nějaký fígl, aby mi v tom břiše nekručelo?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já si myslím, se vší úctou a respektem, že zbytečně řešíte něco, co je jednou za čas a to, co si myslí někdo okolo, vám může být ukradené. Máte hlučnější trávení. NO A? Ukažte mi někoho, kdo je bez vady. A představte si, že když ho najdete, stejně to bude některým lidem vadit.*hej* Můžeš být i andělem a vyždycky se najde někdo, komu bude vadit šumění tvých perutí.

cmon

pusťte nahlas hudbu

hodnocení

1x

Pořád lepší je zakručení v žaludku, než když si člověk, sedící vedle Vás, hlasitě prdne.

Na odběry krve nechodíte každý den, ale co já vím, třeba 5 x do roka. A to se dá a musí vydržet. Kručí, tak ať kručí. Každému, takže to normální člověk pochopí. Nijak vyřešit se to nedá, musíte být prostě nalačno a žaludek se ozývá, že by něco chtěl.

Neřešila bych to, není to časté, není to furt. A na odběrech s tím mají zkušenosti, že jim tam občas někdo "zakručí." Neřešila bych to. Jaga.

nov
hodnocení

0x

Žádný fígl neexistuje, je to naprosto normální jev.

bramburka
hodnocení

0x

Mam obdobnou zkusenost, pracovala jsem na letisti. Resila jsem to tak, ze jsem doma nesnidala, ale pripravila jsem si naporcovanou snidani do kabelky a po ceste pomalu ujidala jednotliva sousta. Tak zustane zaludek zamestnany a nebude se ozyvat.
U me to fungovalo, treba bude u vas taky?
Ostatne tohle praktikuji i pri delsi ceste autem. Mam s sebou vzdy naporcovane ovoce nebo jednohubky chleba a uzobavam.

nov

Tazatelka řeší kručení před odběry /nalačno/.

bramburka

Tak to jsem asi spatne pochopila! Ja myslela, ze na tech odberech pracuje!

bramburka

Zmatlo me, ze snida. Ja byla v patek na odberech a bylo mir receo od 22hod. vecer uz nic nejist, rano jen vodu!

ja
hodnocení

0x

Jak často na ty odběry chodíte?

Pokud by to bylo 1x ročně, tak to asi takový problém není.

Záleží také na tom, o jaké vyšetření se jedná. U každého odběru není nutné být na lačno. Mě se několikrát stalo, že přijdu k lékaři a ten mě řekne, že by potřeboval vyšetření krve, když mu řeknu, že jsem snídal než jsem k němu přišel, tak mi řekne, že to nevadí a nechá mi vzít krev na vyšetření.

Zeptejte se lékaře jestli musíte být na lačno.

bear
hodnocení

0x

Jak tu padlo. Dle toho, co se z krevního obrazu vyšetřuje, tak není mnohdy důvod být hladovej do padnutí.

Zkuste popíjet po troškách nutridrink.

lekarna.cz/...

hodnocení

0x

Vaše trávení je nastaveno na pravidelnou brzkou ranní hodinu. A když i nedostane svoji dávku jak je zvyklé, tak se stejně na trávení jídla připravuje. Střívka se začnou probouzet a pracovat. Od toho převalování trávicích šťáv a plynů se linou ty kručící zvuky.

Je dobré se před odběrem u lékaře nebo u sestry, který žádanku vystavil optat, jestli můžete alespoň rohlík, nebo chleba a zapít čajem. Tuky vadí.

Pokud to není na cukrovku, tak my před odběrem při darování krve, jsme si mohli doma dát kousek chleba, nebo půlku pečiva s marmeládou a zapít čajem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]