Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nejlíp zabezpečit byt před vykradnutím?

Od: bublina odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, poradíte mi jak zabezpečit byt v době, kdy budu v práci mimo město a byt? Bydlím sama a potřebuji to vyřešit, abych mohla v klidu být mimo byt a neměla strach, že mě tu zrovna někdo vykrádá. Jsem nostalgický člověk a jsem zvyklá na vchodové dveře, ale ty nevydrží, pokud se někdo rozhodne mě navštívit v době mé nepřítomnosti. Takže mě napadají bezpečnostní dveře a pak možná si objednat službu, kdy budu napojená na centrální systém a v případě vloupání přijede výjezdová jednotka a zabrání zlodějům v přístupu do bytu. Pak mě ještě napadá skrytá kamera v bytě, jenže sice nahraje lupiče, pokud ji neodhalej, ale nezabrání vykradení. Nebo alarm, jenže to si znepřátelím sousedy, když tu bude siréna na celej vchod a těžko ji asi vypnu na dálku, že. Zjišťuji si vše po netu, ale jsem nerozhodná co si vybrat. Poradíte? Předem děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

3x
viditelne zabezpeceni muze mit dvoji efekt:
1/ odradit mene schopne zlodeje
2/ nalakat ty schopnejsi, protoze to bude pusobit, ze uvnitr je neco vic cenneho nez je bezne
bublina
hodnocení

No právě. To je mi také jasné, že když si nechám udělat bezpečnostní dveře, tak to bude signál, že tu asi něco je, ale takhle se nepohnu. Potřebuji to pro klid duše vyřešit. A taky doufám, že ta informace, že tu bydlím sama, není to až tak dlouho, se neroznesla všude už a někdo nekuje pikle. Jak známo, lidé jsou různí a v dnešní době jak je vše drahé, prostě chci být v klidu, když jsem delší dobu z bytu.

bublina
hodnocení

Zajímalo by mě, zda např. tento alarm Alarm nástěnný GR/..., který detekuje pohyb na vzdálenost 8m, ten pohyb detekuje pouze uvnitř bytu a těch 8m nezasahuje i mimo byt. Kdyby se soused pohyboval na chodbě před svým bytem, aby se alarm nespustil. Nevíte někdo?

hodnocení

0x

Tímto se živí firmy, které se specializují na zabezpečení objektů.

Bezpečnostní dveře v každém případě. To je první věc, která může zloděje odradit.

Napojení na nějaký dohled znamená instalaci zabezpečovacího zařízení a případně i kamer. A pouze místo sirény by se aktivoval poplach na dohledovém centru.

Stejně tak můžeš mít pouze tichý poplach a po nějaké prodlevě se teprve spustí siréna.

Ale to všechno jsou znalosti, které mají firmy ze zabezpečovací techniky. Musíš se zeptat přímo u nich a nebo si je pozvat na návštěvu a ať si prohlídnou byt a navrhnou způsoby zabezpečení.

(A když to velice hrubě odhadnu, tak vchodové dveře můžou stát tak 70tisíc a elektronické zabezpečení možná taky tak.)

hodnocení

0x
V první řadě nedávat fotky celého bytu na Facebook.
Nepsat, "hele" toho a toho jedu na dovolenou.
No pak už třeba nějaké lepší dveře.
Klidně i tu kameru.
I ta siréna se hodí, sousedi budou jenom rádi.
Jo a jde vypnout na dálku, já tak škádlim manželku, když na mobilu klikam
zap./ vyp.světlo.*smich*
bublina
hodnocení

A jsem ráda, že tady ve vchodu jsou dole kamery, dvě uvnitř po vstupu do vchodu a jedna venku, pak také světla s pohybovými senzory před byty, stačí pohyb a v úplné tmě se tu rozsvítí světla jako ve dne a vedle a naproti, všude jsou paneláky a silnice, takže je sem dost vidět skrz okna a to nikdo asi riskovat nebude. Co jsem četla, tak zloději nejčastěji loupí ve tmě, tak to mají smůlu v tomhle případě, protože je sem odevšad do okna na chodbě vidět. Tak už jen já musím nechat zabezpečit byt a pak už to bude komplet a nebudu mít obavy. Jen si prostě vybrat firmu a rozjet to. Jak dlouho asi trvá sem dát nové bezpečnostní dveře? Vím, že se musí pozvat firma domů, aby to tu obhlédli, změřili, dohodneme se, asi zaplatím zálohu a pak přijedou a to asi trvá pár hodin. Je to pro mě nové.

hodnocení

0x
Chybí naprosto zásadní informace, kde v domě se byt nachází - patro apod. Bydlíte v oblasti, kde se byty často vykradou? Kvalitní bezpečnostní dveře (pozor na levné napodobeniny) by podle mne měly stačit, pokud člověk nemá doma originál korunovačních klenotů.. Jinak to různé hlídání agenturou není zrovna levné. Vyplatí se vám? Nejste pouze paranoidní?

dvere
hodnocení

0x

Tak jedna normální rada. Pořiďte si kvalitní bezpečnostní dveře se zárubněmi. Nic víc nepotřebujete, Alarm npojený na bezpečnostní službu je blbost, budete jim měsíčně platit za to, že případně za hodinu i víc přijedou a nemají žádné pravomoci. Kamera v bytě je taky blbost, siréna též.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]