Zdravím, Léta jsem se učil na hrát na saxofon. Už mě ale nějak opouští chuť hrát dál a přemýšlím na akordeonem. Největší potíž, co mi u saxofonu vadila, byla teplotní nestabilita (zima, teplo...hrál jsem hlavně venku) a neustálé rozlaďování. Jak je to s laděním akordeonu? Má stabilní tón bez rozladění při jiné teplotě? A jak je to se složitostí? Teorii moc neovládám, ale na saxofon jsem se naučil celkem rychle jako samouk. Díky
Jen teoreticky, když si vezmete, že tón určují kovové plíšky, tak tak ta teplotní závislost vlivem změnu tuhosti být také musí (u saxofonu to bude dáno hlavně změnou rychlosti zvuku ve vzduchu vlivem teploty). Taky bych upozornil na to, že dřevo a měch akordeonu nemají rády vlhkost. A pak jedno varování, ty segmenty bývají do rámu vlepené včelím voskem, takže když necháte akordeon v autě na slunku, mohou i vypadnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.