Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest po angine

Od: lulu odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,měla jsem angínu,tento týden jsem dobrala antibiotika,stálé mě bolí Krk jojo by zvenku takový svíravy pocit je to normální? Na kontrole vše v pořádku,doktorce jsem to říkala a prý je to normální

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dejte tělu čas, říká se tomu rekonvalescence. Takže klid a žádné vypětí, vše pomalu a rozmazlovat se. Negruntujte.

doplněno 07.12.25 18:28:

Pokud budete nakloněna babské radě, tak si můžete udělat sádlový anebo tvarohový zábal na krk.

Sádlový vkládám, na tvarohový se podívejte sama.

copy:

Při bolestech v krku si připravíme jednoduchý zábal. Na pruh plátýnka namažeme tenkou vrstvu vepřového sádla. Na něj nastrouháme trochu muškátového oříšku (aby se utvořila tenounká vrstvička). Přikryjeme dalším plátýnkem. Dáme na krk a ovážeme teplým šátkem. Ráno je po bolesti. Zdenka Karumníková

hodnocení

0x

Rekonvalescence po zánětlivých onemocněních s antibiotiky trvá cca 10 dní. Je dobře dát tělu pohov a klid a teplo a pití, aby se doléčilo. Nemůžete čekat, že s poslední tabletou antibiotik, budete jako rybka.

bear
hodnocení

0x

Čisti si častěji zuby a zkus Strepsils. Mě to pomáhá.

hodnocení

0x

Ahoj, antibiotika funguje na podobném principu jako chemoterapie. Zabijí nejen ty zlé bakterie, ale i ty hodné. A v puse a krku žijí také ty hodné bakterie. Říká se tomu ústní mikrobiom. A vy ho máte mrtvej nebo právě poslední hodné bakterie umírají, proto pořád cítíte bolest a nepohodu v puse a v krku. Doporučuji do Google zadat "ústní probiotika", a nějaká kvalitní vybrat, která neobsahují moc srajd. A ty cucejte minimálně týden (ideálně brát stejnou dobu, co jste do sebe ládovala ty antibiotika) v kuse před spaním, až po vyčištění zubu. Uvidíte, že pocítíte změnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]