Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tří měsíční pálení při močení bez infekce

Od: hedvika odpovědí: 14 změna:
Dobré ráno,
je mi 22 let a mám problém s “akutní cystitidou”. Nevím, jestli to tak mohu nazvat, protože to není infekce. Měla jsem potíže v září kdy jsem dokonce v noci čůrala i krev. Šla jsem tedy k lékaři ale v moči po dvou kultivacích nebylo nic. Dostala jsem antibiotika na 3 dny preventivně. Bohužel, příznaky jako řezání a pálení močové trubice při močení pokračuje doposud, stylem, že mě to třeba jeden den chytne na pár hodin (jen to pálení, nemám nějakou změnu v moči) a ustane to, pak mám 2-7 dní klid a znovu to začne. Byla jsem ale v listopadu na operaci, kdy jsem měla naštěstí cca 3 týdny klid (začala jsem používat intimní gel). Bohužel, ve čtvrtek dopoledne se mi objevilo opět z ničeho nic řezání při čurání a to bylo akutní, bolelo to hrozně. Ale krev žádná ani nic. Pak se to střídalo že jednu dobu to pálí málo, jednu hodně. Teď je sobota 6:00 a ty příznaky pokračují. Byla jsem včera na urologii na moč, ať mi udělají kultivaci, ale nevolali mi, takže předpokládám, že zánět tam asi znovu není. Mám strach, co se to děje.. Je to hlavně strašně nepříjemné.. abych podotkla, měla jsem od února hodně zánětu vedlejších nosních dutin, takže jsem brala plno antibiotik do té operace. Pak jsem měla při té “cystitidě” v září taky angínu, jako dohromady. Byla jsem včera ještě na vaginální stěry na pohlavně přenosné nemoci a různé záněty. Už včera mi ale na gyndě doktorka řekla, že podle pohledu ji opravdu nepřijde, že to je vaginální problém. Taktéž jdu ve čtvrtek příští týden na urologii na vyšetření, ale strašně se bojím, že tam nic nenajdou a že vlastně odejdu s tím, že se budu trápit. Ještě, než půjdu na tu urologii, chci se zeptat vás, co si o tom celém myslíte..strašně mě to trápí

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Hedviko a teď tě to netrápí? Přeci je dobře, že konečně najdou příčinu a budou to léčit, aby tě to už nepálilo. Konečně :). Z toho neměj obav a neboj se :). Naopak se těš, že to pálení zkončí a budeš mít pokoj ;)

pb®
hodnocení

0x
Psychosomatika? Moje matka má tohle celý život. Výsledky vždy bez nálezu, ale příznaky jako při zánětu močáku. Ovšem ona má ke všemu co souvisí se sexem a pohlavními orgány odpor. Tak si říkám, že jí to ta její pipina vrací. Ona je ošklivá na pipinu, tak je pipina ošklivá na ni.
Co můzete dětal, je užívat probiotika orální a vaginální, tím nic nezkazíte. Orálně D-manosu, zabraňuje usazování bakterií v močovém měchýři. Vykašlat se na intimní mycí gely a používat jen čistou vodu. Kalhotky přežehlit, ručník jen na intimní partie přežehlit. Zamyslet se nad zrdavím případného sexuálního partnera. Hned po sexu se jít vymočit. Užívat urologický čaj.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, může to být od "páteře", infekce i psychyckého původu. Holkám (a i mě pomohla) často zabere Blokurima:

drmax.cz/...

Pokud by to bylo málo, tak jako poslední záchranu mi obvoďák doporučil - Urifos (koukám, že je jaksi nedostupný, tak doktor určitě bude mít náhradu):

ceskaordinace.cz/...

hodnocení

0x
Máš sexuálního partnera, možná se nesnesete,vím o čem mluvím a nejde o infekci.
hedvika
hodnocení

Ano mám, ale je to můj přítel se kterým jsem už pátým rokem a tyto problémy se objevily až teď, když jsme spolu už cca 5,5 toku

hodnocení

0x
1. Partner je? S tímto to souviset nemůže?
2. Jak se stravujete? Nemohou za tím být pikantní, nebo kyselá jídla, alkohol..?
3. Jaký máte pitný režim? Kolik tekutin vypijete a jakého druhu?
hedvika
hodnocení

Mám partnera, určitě ne, ale radši jsem šla na gyndu na stěry na různé bakterie
Stravujeme se převážně zdravě, klasické jídlo, ke každému zeleninová příloha, sezonní ovoce, občas přidám kysané výrobky. Alkohol jsem nikdy nepila a ani to nemám v plánu, nekouřím. Nic.
Vypiju zhruba 1,5l vody denně
1,5 l je prý málo. Tedy já taky víc nevypiju, ale doktoři přes ledviny mi vždy nadávali, když jsem tak přinesl sotva litr celodenní moči, zatímco ostatní plnou 2l petku (tak už tam raději nechodím).
Na vašem místě bych si psal. kdy byl styk a kdy pálení, třeba najdete korelaci, i když to nemusí být ten samý den, ale třeba o něco později.

liska5
hodnocení

0x

Po těch antibiotikách to může být kvasinkami. V uretře i vagině, ale počátek toho je ze střeva, u nějž ATB narušila mikrobiom. Doporučuje se omezit cukr a mouku, aby se kvasinky nepřikrmovaly. A ten Váš strach Vás taky oslabuje.Močák často reaguje na psychiku. Teď navíc byl úplněk a zima je období problémů s močovými cestami. Píšete, že se stravujete zdravě. I tak vám něco může chybět nebo přebývat. Přečtěte si něco o protizántlivé stravě /David Frej/. Pokud máte ještě pohyb na čerstvém vzduchu ve vhodném / teplém/ oblečení, pohodu a spánek, pak by Vás neměly pronásledovat opakované záněty v těle. Mohly by ale prospět probiotika z lékárny, nebo aspoň kys. zelí bez úprav, kefír..Jinak zkuste si koupit Blok-urima, uroherbal RAPID. Ale pouze červenou krabičku. Ta obsahuje komplex bylin, jako lichořeřišnicí, medvědicí,...D- manózu a hořčík. Existují i balení jiné barvy, ale s jinými složkami. Jsou to sáčky do vody dle rozpisu na několik dní. Taková kúra, co dovede potlačit zánět močových cest, že většinou nemusí dojít na antibiotika.

liska5

Kdo trpí na močák, měl by se občas propláchnout urologickými čaji /druhy střídat/ a mít po ruce Rowatinex. Někdy ho lékař doporučuje v malých dávkách jako prevenci. Mnohem lepší jsou tobolky než kapky. Ty jsou strašně cítit tou silicí. Tříměsíční pálení? A gynekol.výtok není?

hedvika
hodnocení

Byla jsem v to září na gyndě a dala mi doktorka takové velké bílé tablety právě na kvasinky, i když věděla, že tam nejsou. Udelala to preventivně kvůli těm močovým cestám.
Cukr jsem uplne vynechala, jako myslim, že nejím sladké typu čokoláda, bonbony atp., pečivo jím tak 1 kaiserku denně, moc si pečivo neužívám celý život, nemám nějakou dietu spojenou s pečivem.
Je pravda, že jsem z toho docela frustrovaná, protože je furt s něčím problém už skoro rok.
Oblekam se teple, momentálně zvládám jen procházky, jinak jsem od mala dělala atletiku a různé sporty, vzhledem k ročnímu období, poté přes SŠ a VŠ aktivně posilovnu a běhání, plus sporty taky vzhledem k ročnímu období. Spánek jsem měla dobrý, akorát poslední mesic mám ten spánek trochu blbší, z toho všeho.
Kysané výrobky zkusím, Blokurimu jsem dobrala jedno balení a teď ji nemám.
hedvika
hodnocení

Jinak byla jsem v pátek znovu na té gyndě - odeslaly se stěry na chlamydie apod., dokonce mi udělala na gyndě i stěr jakoby z povrchu toho močáku
Hned na to jsem byla na urologii dát moč na kultivaci (tam se ale bojím, že vyjde negativně, tak jako minule. Měla jsem řezání a pálení, ale moč byla úplně čistá vizuálně. Minule to vyšlo takhle negativně a bojím se, že to bude znovu.)
Dodám info, že jsem musela pak v sobotu brzy ráno na pohotovost, protože se objevila krev v moči i bílkovina (PODOTÝKÁM, že toto se stalo úplně to samé minule a i tak byla moč negativní na další kultivaci, protože jsem zrovna zase neměla krev, ale šla jsem hned další den dát moč, kdy už jsem zase přestala tu krev čůrat), byla tam krev+++ a bílkovina+++, nasadili mi Furolin
Takže čekám, že mi zítra snad doktorka zavolá a ve čtvrtek mám u ní své první vyšetření, tedy pokud mě nezavolá dřív.
Strasne doufám, že mě dá dokupy. Nebudu lhát, mam z toho prostě strach.
Prvni atb Furolinu jsem si vzala včera v 9:00 a teď už je skoro 21:00 dalsi den. Pokud počítám správně, uběhlo cca 36h, krev už není, ale zase mě to tak střídavě nepálí a páli. Zrovna teď mě to zase rozpálilo, ale vyloženě neřezalo.
Taky zítra čekám na hovor od imunoložky, jak všechny odběry dopadly.
Vesměs mám skoro všechny návštěvy za sebou a čekám na výsledky.

hodnocení

0x

Jak už tady někdo zmínil bylinku Lichořeřišnici, tak bych také doporučila zkusit. Jsou kapky, tinktura, tobolky. Až se zaléčíte, tak později, při prvních příznacích nepohody, nebo prochladnutí, užívat.

greenidea.cz/...

pavlik

Bohužel vše má své limity. Po několikaměsíčním braní koncentrované lichořeřišnice jsem dostal 2 virózy velmi rychle krátce po sobě a z toho pak takový zánět močáku, že jsem byl na hromadě několik týdnů. Takže jsem s ní skončil a neberu. Mě osobně zabírá manosa - Blokurima, brát dlouhodobě. K tomu nějaký urinal akut - brusinky, když to chytne. Klíčové je nijak neprochladnout (což teď je skoro nemožné), nechytnout žádnou virózu a zachovat si veselou mysl (což jde dost blbě, když to pálí a honí na wc...).

Je prakticky jisté, že popisované potíže jdou, v ruku v ruce, s bezstarostnou a veselou myslí. Chci říct, že čím mi je psychicky hůře, nebo se začnu sledovat, tím více potíží s močákem mám. Bohužel ovšem nevím, co je příčina a co je následek. Podle mě jednou to a jednou to. Tedy, že i blbá nálada a sledování se, zhoršuje potíže s močákem - myslím tím takové ty potíže, kdy se nic nenajde. Když je tam infekce, tak samozřejmě blbá nálada je až následek.

Další věc je, že jak se ten močák rozdráždí, tak se pak x dní usazuje. A odběr tam už nic nenajde, i když je to na zbláznění a močák ještě šílí...

Pít určitě cca 2,5l, rozložit do celého dne. Míň je špatně - to si může dovolit je ten, co nemá žádné potíže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]