Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nakupovat na Aukro?

Od: pr odpovědí: 52 změna:

Měl bych zájem koupit některé věci na Aukro, ale chce to po mne registraci. To se na Aukro nedá nic koupit bez registrace? Pokud se tam zaregistruji tak je to zdarma a bez nějakých závazků? Na co je dobré si dat pozor např. na nějaké záludnosti v pravidlech? Platí ta registrace pouze na nakupování nebo zároveň i prodej kdybych někdy chtěl přes Aukro něco prodat?

52 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

4x
Registrace je nutná z důvodu identifikace kupujícího nebo prodávajícího, jinak by z toho byl strašnej chaos. Lidi by mohli přihazovat bez jakékoliv odpovědnosti.
Klidně se zaregistrujte, pak můžete i prodávat. Z prodeje se platí provize z konečné ceny, cca 7%, závisí to na kategorii, kam byl předmět zařazen. V minulosti měli prodávající často komplice, nebo druhý účet, ze kterého přihazovali na svoje aukce a cenu vyšponovali vysoko..
V současné době se peníze platí na účet organizace, platbu obdržíte až po potvrzení kupujícího, že předmět obdržel.
Původní účel Aukra, kdy se prodávala veteš a použité předměty se téměř vytratil, je to již tzv. nákupní galerie, kde různé ne-shopy nabízí své zboží.
pr
hodnocení

" V současné době se peníze platí na účet organizace, platbu obdržíte až po potvrzení kupujícího, že předmět obdržel." A co když se natrefi na nějakého nesolidního kupujícího který nepotvrdi, že koupenou věc obdržel a nebo bude dokonce tvrdit, že nic neobdržel nebo, že ho prodávající nějak podvedl? Nehrozi v takových případech, že prodávající nebude mít zboží které kupujícímu zaslal a ani peníze které mu Aukro odmítne vyplatit? Takových lidí kteří se možná baví tím, že někoho nějak podvedou nebo ho záměrně chtějí poškodit je všude dost.

V jiné diskuzi o Aukro zde na poradně čtu, že komunikace s Aukro v případě problémů je dost problematická protože nereaguji a nebo, že chtějí peníze i za prodej, který se neuskutečnil a tak zvažuji jestli Aukro je solidní firma a jestli má vůbec význam se tam registrovat a raději se na Aukro nevykašlat.

Také tam mj. čtu, že "Ke konečné ceně bude připočten Servisní poplatek. Cena poplatku se počítá z celkové ceny zboží v transakci zaokrouhlené na celé koruny nahoru. Maximální cena je 19 Kč." . To jsou nákupy na Aukro zpoplatněné a kromě ceny za kupované věci je třeba platit i něco Aukru?

jir
No, problémům se dá předejít tak, že si před akcí (ať již nákup nebo příhoz) prohlédnete hodnocení prodávajícího. Já tam prodávám věci tzv. od Koruny, protože mi je jedno, za to stojí kolik půjdou a když je nikdo nechce, pak je vyhodím.
Jednou se mi stalo, že jsem ztratil 100 Kč, protože prodávající byl podvodník a jeho účet byl odstaven. Několikrát přihazovali a vyhráli lidé, kteří pak přestali reagovat. V takovém případě jsem věc nabídl druhému v pořadí nebo aukci vystavil znovu. Poplatek mi stejně neodpustili...
Ten manipulační poplatek (max 19 Kč) mi šel odmítnout, protože na veteš záruku nepotřebuju.
pr
hodnocení

Hodnocení prodávajícího je dobré si prohlédnout, ale není to 100% záruka, že se jedná o solídního prodávajícího a může dojít i k nějakým zádrhelům. Tak jak vyplývá z mnou odkazované diskuze je komunikace s Aukro v případě problémů asi dost problematická.

ma

A ty chceš nakupovat nebo prodávat nebo co vlastně chceš. Ano pro kupující zavedli nový poplatek asi 2% nebo kolik... to je pevná přirážka k ceně zboží, žádná pravidelná platba není

to je pevná přirážka k ceně zboží, žádná pravidelná platba není

všechno uvidíš předtím než od klikneš a potvrdíš obchod.

Pokud máš osypky z toho že máš někde zadat svůj email kvůli registraci no tak svéprávný člověk má nějaký anonymní nákupní mail pro tyto účely a pak má ten firemní nebo osobní aby se mu to nepletlo, jinak ti poradit neumím :)

pokud tam chceš něco nakoupit tak asi nemáš jinou možnost než se zaregistrovat

to je až asi vyšší psychologie protože nákup bez registrace na e-shopech to je jenom taková berlička pro takové ty lidi jako jsi ty kteří mají problém někde odmáčknout tlačítko registrace... jediný rozdíl je v tom že tam nemáš heslo a už se nemůžeš dostat ke svým předchozím objednávkama podívat se co jsi tam nakoupil, takže to je pro takový lidi kteří neumí používat klíčenku nebo hesla v systému. Tvoje údaje jsou u nich uloženy jinak úplně stejně protože to je z hlediska zákona o účetnictví

Tak a teď mi tady poučte jaké výhody má ten nákup bez registrace (což je jen psychologický proces:)

pr
hodnocení

ma: "Ano pro kupující zavedli nový poplatek asi 2% nebo kolik..." Já tam vidím "Servisní poplatek 2.5 % Ke konečné ceně bude připočten Servisní poplatek. Cena poplatku se počítá z celkové ceny zboží v transakci zaokrouhlené na celé koruny nahoru. Maximální cena je 19 Kč.".

"Pokud máš osypky z toho že máš někde zadat svůj email kvůli registraci no tak svéprávný člověk má nějaký anonymní nákupní mail pro tyto účely a pak má ten firemní nebo osobní aby se mu to nepletlo" A ten svéprávný člověk má i nějaké anonýmní příjmení a jméno, anonýmí adresu a anonýmní tel. číslo?

"Tvoje údaje jsou u nich uloženy jinak úplně stejně protože to je z hlediska zákona o účetnictví" A ten zákon také nařizuje mj. ty osobní údaje zveřejnit tak aby byly dostupné (viditelné) pro kohokoliv, tak jak je to asi u mnohých nebo možná všech registrovaných na Aukru? A co na to zákon na OOÚ?

hodnocení

2x

Na Aukru můžete bez registrace nakupovat pouze u aukcí formou "kup teď".

Abyste mohl prodávat, nebo se zúčastnit aukcí s přihazováním, potřebujete registraci. aukro.cz/...

Před registrací projděte nápovědu, vše potřebné tam najdete.

doplněno 07.12.25 08:02: @fly Ano, lze nakoupit formou KUP TEĎ bez registrace u těch prodejců, kteří nenastavili zákaz nákupu neregistrovaných uživatelů.
fly

Ne nelze nakoupit KUP TED bez registarce jen pokud to prodejce umožnil.

fly

Andy no jasně jedná se o výjimky jinak to nejde.

petrm*
hodnocení

0x

Já bych upozornil na to, že když u nějakého zboží přihodíš cenu a vyhraješ, tak jsi povinen to zboží koupit, i kdyby jsi mezitím zjistil, že to samé zboží můžeš koupit jinde levněji.

pr
hodnocení

A je možné v jedné stejné aukci přihazovat až do konce aukce i opakovaně pokud někdo po mým přihození přidá o něco víc a nebo má každý možnost přihodit jen jednou a pak už dále ne?

jir
Přihodit můžete kolikrát chcete. Příklad: prodává se věc za 1 Korunu, vy se rozhodnete dát 100. Jste první přihazující. Váš strop (těch 100) nikdo nevidí. Druhý musí přihodit minimálně na 2 Koruny, ale protože vy jste dal stovku, tak jej vlastně přehodíte a cena bude 4 Kč. Stále budete prvním, dokud někdo nehodí víc než 100Kč. Od určité hodnoty se prihazuje po pětikoruně, pak po dvackách a nakonec po stokorunách. Pokud do konce aukce zbývá pár sekund, tak po příhozu se automaticky čas prodlouží o 14 sekund a to po každé, dokud se přihazuje. V závěru se tak cena může razantně změnit. To je rozdíl proti dřívější verzi, kde byl čas pevný.
pr
hodnocení

Připadá mi to trochu komplikované to přihazování.

petrm*

Ten příhoz je maximální částka, jakou chcete zaplatit. Pak mohou ostatní přihazovat, pokud to překročí vaši částku, tak múžete zase částku zvýšit. A tak to běží, dokud nikdo další nepřihodí.

hodnocení

0x

V minulosti jsem na Aukro kupoval i prodával a vše ,,šlapalo,, celkem bez problémů.Co se f.Aukro začalo přeprodávat a stěhovat a zaváděli různé nové poplatky apod. jsem ho postupně opustil.Taky se tam dalo levně nakoupit,ale to už vlastně není pravda - nyní je to takový celkem drahý přeprodávací portál zboží odjinud.Lidičky co znám už taky znechuceně odešli jinam.

Ale v klidu se zaregistrujte a vyzkoušejte na několika nákupech ( a možná i prodej ) a zjistíte jestli vyhovuje nebo ne.Na tom,že ta jejich podpora nefunguje asi něco bude - to už jsem četl i jinde než tady.

riko
hodnocení

0x

Teď to tady čtu. Nejsem tazatel co to tady zakládal. Ale jak je to vlastně v případě možnosti Kup teď. To se musí člověk taky registrovat a nejde to bez? Když sem dal Kup teď, tak to chtělo hned zadat mail, ale nezkoušel jsem to dál. Nechci jen tak zadávat mail ať už vlastní nebo vymyšlený (který případně někdo bude opravdu mít). Co se objeví případně po možnosti, že tam mail zadám? To je to tím hotovo...?

petrm*

To snad je jasné. Musíte vyplnit kontaktní údaje, telefon, jméno, adresu, vybrat způsob dopravy, způsob platby. Pak vám přijde na email výzva zaplatit, současně tyto údaje obdrží prodávající a až zaplatíte, tak vám prodejce zboží zašle.

hodnocení

0x

Doporučuji řešit nákup věcí výhradně s osobním odběrem. Mám za sebou spousty nákupů, ale poslední 3 roky z 90% byly předměty špatné, vadné nebo natolik nekvalitní, že nákup z TEMU by vyšel výrazně lépe...

Registrace při nákupu není nutná - stačí přihlášení přes vymyšlený google mail, ale stejně musíte poslat nějaké údaje, abyste se byli schopni domluvit.

Aukro je i na tomto webu probíráno často - převážně jsou to dotazy typu "co mám dělat - nemám ani peníze ani zboží a nikdo z podpory nereaguje"

pr
hodnocení

"Doporučuji řešit nákup věcí výhradně s osobním odběrem."Doporučení asi dobré, ale v mnoha případech nereálne nebo jen těžko reálne. Pokud je to prodejce někde z druhého konce republiky tak se většinou nevyplatí tam pro koupenou věc jet, protože cesta tam a zpět není jen tak zdarma a k tomu ztracené zpoustu času. To by muselo jít o něco co někdo opravdu potřebuje a jinam to nejde jen tak jednoduše sehnat.

"nemám ani peníze ani zboží a nikdo z podpory nereaguje" To je jeden z důvodů který mne od Aukra tak trochu odrazuje.

jir
No, tak já jsem na Aukru od roku 2008, nakupoval jsem i prodával a jen jednou mi věc za 100 Kč nepřišla, jak jsem psal. Jednou kupující odmítla převzít vydraženého Trabanta, pak borec nepřijel pro nějaký reproduktory. Já bych se toho až tak nebál, není to Bazoš, kde to je větší loterie.

Na bazoši prodávám-nakupuji celkem dost. Problém může udělat jen podvodník, které jsem tedy zatím dost lehce odhalil.

S aukrem možná mám smůlu, ale když už jsem vyhrál něco v aukci za výhodnou cenu, prodávající mi napsal (pokud reagoval), že mi to za tu cenu neprodá. Často třeba, že je to rozbité, jak právě zjistil, a vystavil věc znovu za vyšší částku.

Rádio do garáže "Nové, nepoužívaný, nerozbalený produkt ve 100% stavu" z poloviny nefunkční a s rozbitými repro (bylo evidentně před zabalením), video zabalené jen do dárkového balícího papíru - prý však to je kovová krabice... - takže "poškozeno přepravcem", světlomet auta, brzdiče na xsaru, ...

snad jediné ok byly licence pro kamaráda na W11 a Office a kdysi kolem roku 2008 jsem kupoval pár balíků kabelů CYKY na stavbu. .

Podporu aukra jsem kontaktoval několikrát, dokonce jednu dobu si připlácel za nějakou službu pomoci. Úplně zbytečně.

A co se týká prodeje, kamarád měl systém na prodej použitého zboží. S dalším kamarádem na jednom účtu vystavil aukci, ten druhý průběžně přihazoval. Poslední minutu přihodil extrémní částku, aby viděli max. výši příhozu zájemce - stornovali příhoz a dali příhoz o 5 kč nižší než byla toho jiného zájemce, aby dostali maximum možného. Dopadlo to ale s nimi "špatně" - finanční úřad si na ně došlápl s krásným seznamem přeprodaných věcí a vyměřil jim několik set tisíc na daních... - to jen tak na okraj.

jir
Nebyl to kopamost nebo vláďa55? :)

Ti dva podnikající kamarádi? Jeden byl Lukáš, ten je už po smrti, druhého jsem neznal. Kluk byl sice snaživý podnikatel a během cca. 10ti let, co jsem ho znal, byl stále bohatší - resp. choval se tak (banky mu ke konci života půjčovaly v řádech desítek milionů) - a pak údajně dostal infarkt ve svém porsche když chtěl vyjet z garáže - ale kdo si nastartuje auto a nechá zavřená vrata? :... hmmm - no to už se nedozvím.

Tazateli se omlouvám za OT - ale prostě jsem si na to vzpomněl.

jir
Právě naopak, je lepší to zmínit ať ví, co tam může být za nástrahy...

kolik
hodnocení

0x

Pokud máte dotazy na Aukro, tak kontaktujte Aukro na FB. Nebo na aukro.cz/... dotazy skryté úplně dole.

Tady vám nikdo neporadí.

"Tady vám nikdo neporadí"

proč myslíte, že neporadí, třeba tu jsou desítky lidí, kteří prodávají na Aukru mnoho let.

kolik

Jo na Aukru jsem již prodal přes 30 000 položek a také hodně nakoupil. Na černé listině mám asi 130 kupujících. A stejně nevím, co Aukro vyžaduje při nákupu neregistrovaných. Prodejcům to nesděluje. Asi jen email a ten se musí zadat v každém internetovém obchodě.

Někteří neregistrování vypadají takhle obrázek 1.

Mnoho neregistrovaných i registrovaných - nuláci Aukro zneužívá. Přihazují a neplatí, dožadují se slev. Pokud nevyhovíte tak vyhrožují pod jinou neregistrací viz obrázek 2. Omlouvám se za sprostá slova v obrázku. Ty jsem nepsal já a jsou to vyhrůžky neregistrovaných.

Osobní odběr je další hrůza pro prodejce. Osobní odběr vyžadují většinou lidé, kteří nakoupili položku za nízkou cenu např za 50 Kč a jedou pro ni přes celou republiku třeba 200 km k prodejci. A dalších 200 km zpět. I když osobní odběr prodejce nemá uveden. Čas příjezdu také nedodržují.

Osobní odběr je nutný třeba u nábytku nebo jiných rozměrných věcí.

Jak nakupovat na Aukro?
Jak nakupovat na Aukro? #2
fly

No kolik já se fakt divím, že takový profík tam nedokáže seknout, že osobní odběr ne. Jasně pokud jde o gauč, kolo atd tak ano, ale jinak ani náhodou.

fly
hodnocení

0x

Vysvětlím rád. Jako neregistrovaný je možno nakoupit, ale musí to mít prodejce v možnostech. Většina nemá zájem zasílat zboží před zaplacením. A registrace? Jednoduchá jen se zasílalo ověření to je třeba. Registrovaný může nakupovat zdarma, dávat komentáře a řešit svůj aukroúčet. Prodej je již placený. Vše je v nápovědě Aukra stačí tomu věnovat čas a člověk se tam dočte vše kolik stojí vystavení a kolik stojí fotky a kolik stojí konečná procenta z prodeje. Takže jednoduše neověřený může nakupovat, ale omezeně. Ověřený může nakupovat neomezeně a zdarma a prodej je již placený.

lonf
Jaké ověření? Účtu, tel.?
fly

Adresy. Telefon a účet můžeš měnit. Hele to není Bazoš kde tě hned podvedou a proto to tak je nebo chceš nakoupit od neověřeného? Já tedy ne. Pošlou ti domů dopis to je celý. Tím se ověří adresa a vložíš myslím kod z dopisu. Za krátkou dobu už budeš Aukrák. Tak do toho a všechno máš v nápovědě i tu registraci. Tys to nečetl! *bum*

pr
hodnocení

Také by mne ještě zajímalo jak je to s registraci a osobními údaji (jméno a příjmení, tel. číslo, e-mail, adresa atp.) které se při registraci asi musí povinně zadat. Jsou tyto údaje někde na Aukro zveřejněný a všem dostupné? Nerad kdekoliv zveřejňují údaje o mne kvůli spamu a obtěžování telefonem a také nechci aby někdo mohl sledovat moji aktivitu na internetu.

kolik

Jsou dostupné prodejci u kterého jste něco nakoupil.

fly

Neboj údaje přijdou jen kupujícímu a prodejci, aby se mohli kontaktovat. Vůbec se neboj registrovat. Měl by ti přijít domů kod. Jedná se o prodejní portál, takže je třeba být ověřen včetně adresy. Jako kupující neplatíš nic. Jako prodejce platíš jednou za měsíc provize. Jediné co je vidět je tvůj nick.

pr
hodnocení

kolik, fly: Například zde vidím v informacích o prodejci všechny údaje o něm (telefon, e-mail, číslo účtu, jméno a příjmení, adresa, IČO, DIČ) což není pouze nick a to tam na Aukro nejsem registrovaný a prozatím jsem tam ani nic nekoupil. Takové zveřejknění osobních údajů dostupné pro kohokoliv by mi asi trochu vadilo. Napadá mne co na něco takového ÚOOÚ.

" Jako prodejce platíš jednou za měsíc provize." To jsou tam dva typy registrace na nakupování a na prodej a není to jedná registrace kterou je možné využít na oboji? To prodejci musí každý měsíc platit Aukru nějakou provizi bez ohledu na to jestli tam něco daný měsíc prodají nebo ne?

kolik

Prodejci pokud jsou podnikatelé, tak ty údaje musí zveřejňovat podle zákona.

Prodejce nepodnikatel nemusí zveřejňovat. Ale to neznamená, že Vaše údaje nedostane Finanční úřad. Aukro má povinnost ze zákona všechny obchody od určité částky hlásit Finančnímu úřadu - zde je odkaz aukro.cz/...

pr
hodnocení

Mne nejde ani tak o to aby moje osobní údaje nebyly dostupné pro Aukro, finanční nebo jiné úřady pokud to vyžaduje nějaký zákon. Jde mi o to aby to nebylo zveřejňované tak aby kdokoliv si je nemohl zobrazit. Je dost různých chytráků kteří takové osobní údaje mohou zneužít např. ke spamu, obtěžování atp..

fly

Jak řekl kolega soukromý účet a podnikatelský je rozdíl. Nic vidět nebude. Nebudu sem dávat žádnou aukci na ukázku, protože si je projdi na Aukru a hlavně tu nápovědu. Jsem si jist, že je tam vše co potřebuješ. Já se registroval 2007 už takže mi přišel domů dopis s kodem. To je ověření, že skutečně žiješ na adrese. Registrace je jen jedna na nákup i prodej současně. Prostě máš Aukroúčet a tam si vše pak proskáčeš. Platíš jen jako prodejce provize jinak nic a neboj, že tam nejsou možnosti jak nezobrazit účet. Dnes už je Aukro moderní já zažil ty začátky. Vůbec se neboj registrace. Najdi si vše v nápovědě. Neboj měl jsem kdysi stejné obavy.

fly
hodnocení

0x

Zde máte o nákupu bez registrace aukro.cz/...

Zde máte o registraci aukro.cz/...

Celá nápověda Aukra aukro.cz/...

pr
hodnocení

Tak jsem to risknul a zaregistroval jsem se. K mému překvapení to chtělo zadat pouze e-mail a heslo. Po přihlášení k účtu Aukro tam vidím, že jsem tam vedený pod přiděleným uživatelským jménem Client:XXXXXXXX, že mám ověřenou e-mailovou adresu a neověřený telefon. Pouze toto stačí k nakupování na Aukro a účastí v aukcích? Vidím tam poznámku, že "Bez ověření telefonního čísla nemůžete měnit své údaje v nastavení účtu.". Pokud prozatím nepotřebuji nic v nastavení účtu měnit tak ověření tel. čísla není třeba provádět a není to nutné nebo k čemu jinému by to bylo dobré? Nikde tam nevidím zadáni jména, příjmení, adresy atp. a to i bez toho jde nakupovat a účastnít se aukcí nebo případně i prodávat? Omlouvám se za možná hloupé dotazy, ale s Aukro prozatím začínám a příliš se v tom nevyznám.

doplněno 12.12.25 02:43:

Jsem na Aukro přihlášený a nikde tam nemužu najít možnost odhlášení se. To když se tam přihlásím tak je to napořád bez možností odhlásit se? :(

Jednou za čas Aukro tzv. blbne. Jako třeba dnes. Buď je přetížené, nebo něco opravují. Někdy posunou aukce o 24 hodin. Což je na jednu stranu fajn, na druhou vám do toho hodí vidle /třeba zrovna nebudete doma/. Je to tam čím dál horší. Točím tam dokola několik věcí a jednou měsíčně se něco prodá. Kupuji už jen vyjímečně. Je to drahé. Odhlášení se hledá špatně. Někdy nejde vůbec, ale těm co to zrovna jde, tak vám to nevěří.

Jinak když dáte ručičku myši na Moje Aukro /svůj nick/, tak se vám otevře lišta a vpravo dole je odhlásit.

pr
hodnocení

ringo: Ano, dnes ráno když jsem se díval na Aukro tak jim to všude zobrazovalo to co je vidět na přiloženém obrázku. Nyní už to zase jde normálně.

"Jinak když dáte ručičku myši na Moje Aukro /svůj nick/, tak se vám otevře lišta a vpravo dole je odhlásit." Možná u tebe to tak funguje, ale u mne ne. Když myší najedu na Moje Aukro tak se nic neděje a žádná lišta se neotevře. Svůj nick tam nikde nemám, protiože to nikde po mne nechtělo nastavit. Jsem tam vedený pouze jako Client a nějaké číslo. Někde jsem tam našel vpravo dole odkaz "Zrušit účet", ale to alespoň prozatím nechci. Teď jsem se tam někde doklikal (ani už nevím jak) na stánku s červeným odkazem "Odhlásit se" který je tam ale dole uprostřed. Mají to velmi hodně nepřehledné a zmatečné. Alespoň mám takové počáteční dojmy z toho po registraci.

Také jsem tam někde našel informaci, že "Z bezpečnostních důvodů potřebujeme ověřit vaše telefonní číslo. Bez jeho ověření nemůžete na Aukru přihazovat v aukcích, ani prodávat. Co nejdříve si jej proto ověřte." K čemu jim je dobré to tel. číslo a co všechno za osobní údaje ještě po mne možná budou požadovat tak abych na na Aukru mohl přihazovat v aukcích a Aukro plně používat?

Začínám pomalu pochybovat jestli jsem udělal dobře, že jsem se tam registroval a zvažuiji jestli radějí účet nezrušít a na Aukro se nevykašlat.

Jak nakupovat na Aukro? #3

pr
hodnocení

Tak už mne to pomalu přestává bavit s tím Aukro. Nejdříve po mne při registraci chtěli pouze e-mail a heslo což je v pořádku a nevadilo mi to. Pak ale ještě chtěli tel. číslo a když jsem jim ho poskytnul a ověřil ho tak nyní po mne dále ještě chtějí jméno, příjmení adresu a já nevím co všechno ještě. To vše údajně proto abych mohl na Aukro nakupovat a prodávat. Příliš se mi tyto všechny osobní údaje nechce poskytovat aby to nějak nemohli použít způsobem který se mi nebude líbit a nebo zveřejnit na stránkách Aukra a někdo jiný to nemohl zneužít. To všechny tyto údaje nemohli požadovat hned při registraci a musí to lákat postupně až po registraci? Co všechno ještě budou po mne požadovat než mi dovolí plně využívat Aukro? Budou ještě chít např. mojí výšku a váhu, číslo bot, zaměstnání atp.? Jsem z takového jednání Aukra dost hodně zklamaný.

"Budou ještě chít např. mojí výšku a váhu, číslo bot, zaměstnání atp."...nebudou.

"někdo jiný to nemohl zneužít"...vše lze někdy zneužít. I třeba data při objednání zboží.

fly

Pokud ti nedochází, že i ty můžeš být podveden a proto ověření. Aukroúčet je na prodej a nákup a ověření musí být všichni. Navíc pak máš i krytí Aukrem, kdybys byl podveden. To není diskuse na Novinkách příteli a ani Bazoš.

Až vás podvedou, tak poznáte, že Aukrem nejste kryt proti podvodu. Vlastní zkušenost, kterou jsem dotáhl až k soudu a vyhrál! Aukro je jen prostředníkem, takže nemá nic společného s okradením (podvedením). Totéž platí v případě, že zásilka nedorazí k výherci a ztratí se, opět Aukro je jen sprostředkovatelem koupě, nic víc, vše si musíte zařídit sám, jako prodejce. Nepřeju vám, aby jste byl okraden(podveden), potom člověk pozná sám, že si vše musí zařídit bez prostředníka! Ten bere jen tučnou provizi!
jir
Mně se zdá, že si to zbytečně komplikujete a hledáte problémy tam, kde nejsou. Pokud na tom Aukru budete něco chtít, můžete přece říct někomu, kdo účet má ať vám to koupí, ne?
pr
hodnocení

fly: Nakupují občas i v různých internetových obchodech a nesetkávám se, že by někde po mne chtěli nějaké ověření mých údajů a v naprosté většině není ani vyžadována registrace. E-mail a tel. číslo jsem ověřil kodem z e-mailu a SMSky, ale jak ověřují adresu? Mne ani tak nejde o neposkytnutí mých osobních údajů Aukru, ale nechci aby byly zveřejněné na stránkách Aukra a byly tak dostupné komukoliv. Nevím jak je to s tím krytím Aukrem, protože když čtu tuto a jiné diskuze o Aukru tak se tam někteří dost ztěžují na to a že Aukro nereaguje. Nerad zadávám kdekoluiv moje osobní údaje pokud to není nutné nebo k něčemu potřebné.

pr
hodnocení

jir: "Pokud na tom Aukru budete něco chtít, můžete přece říct někomu, kdo účet má ať vám to koupí, ne?" Díváš se na to příliš hodně jednoduše. Nikoho s účtem na Aukro neznám a i kdybych znal tak bych ho nerad obtěžoval aby mi něco kupoval a také bych si to nerad komplikoval. Ono je obvykle velmi jednoduché radit někomu něco, ale rádce by to možná tak nedělal.

jir
Ale kdeže... Párkrát jsem tak pro kamaráda kupoval. Napřed jsem mu to vyhledal, ukázal, vyhrál, zaplatil a nechal poslat k němu domů. On má ale tlačítkový telefon doteď.
Jinak pokud jste bez Aukra vydržel tak dlouho, tak vydržíte i dál. Nový věci se dají koupit i jinde a na použité pořád existují různé burzy.
fly

Zde je o ochraně kupujících. aukro.cz/...

fly
hodnocení

0x

Ještě dodám na závěr : i příhozy jsou závazné a proto ověření. Kolika prodejcům škodili neověření např. i jako konkurence. A kolik je to práce navíc a čas jsou peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]