Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OBZP a DPP/DPČ

Od: johana odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, potřebuji vaši radu. Momentálně hledám práci. Mám vystudovanou Obchodní akademii a v tomto oboru bych chtěla pokračovat. Bohužel se mi nedaří najít místo na HPP v tomto oboru, protože požadují praxi. Je to takový začarovaný kruh-jak mám získat praxi, když všude berou jen s praxí. Teď jsem psala jedné paní účetní a ta mi odepsala, že by měla od nového roku místo v administrativě ale jen brigádně. Momentálně jsem vedena jako OBZP. A teď přichází to rozhodnutí. Přijmout tu brigádu ať mám aspoň nějakou praxi? Zároveň mám obavy, že to co si vydělám, tak tím zaplatím pojištění a žádná koruna navíc mi nezbyde. Taky jsme si říkali s přítelem, že bysme cca za rok chtěli dítě. Nevím jak funguje DPP/DPČ a nástup na mateřskou. Poradíme mi co dělat? Jestli nastoupit na tu brigádu nebo hledat dál?
Děkuji za vaše názory.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x
Jít na brigádu a hledat další možnosti. Kdykoliv můžete odejít do lepšího. Když brigádu nevezmete, jak chcete získat praxi? I kdybyste výdělek odvedla státu, tak nemusí váš přítel hradit zdravotní za vás ze svého. Takže ušetříte.

Kde čtete, že za ní platí OBZP přítel? Může to platit sama. A jestli tak činí při hledání práce, tak nejedná zrovna optimálně. Já bych to udělala tak, že bych se přihlásila na Úřad práce, aby za mě to zdravotní zaplatil a soustředila se na nalezení dobře placené práce.

hodnocení

0x

Z vašeho uvažování vyplývá, že předpokládáte, že na brigádě vyděláte při DPČ méně než 4 499 Kč (či včetně) a při DPP méně než 11 500 Kč (či včetně). Pak byste jako osoba bez zdanitelných příjmů musela každý měsíc sama odvést na zdravotním pojištění 3 024 Kč. Jakože nejsme věštci, nevíme, jakou vám nabídli mzdu. Sama si můžete spočítat, jestli budete mít nad limity daných dohod, aby za vás odvedl většinu odvodů zaměstnavatel, nebo budete pod limity, a sama budeme muset platit zdravotní pojištění jako osoba bez zdanitelných příjmů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]