Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křivé zášťové pomluvy

Od: pomluva odpovědí: 14 změna:
Pomluvy které trvají a zřejmě přetrvají generace. Nastoupil jsem do firmy, ve které naštěstí na jiném pracovišti působí již plesnivý dědek kolem 55let, který má za manželku bývalou jednoduší spolužačku a bydlí ve stejné obci. Jak jsem zjistil z narážek kolegů, tento dědek mě tam čile a vytrvale pomlouvá až k zášti. Prý jsem roky a roky byl na ÚP, bral roky podporu nebo sociálku, že jsem asociál, samotář atd. Najednou se mi spojili i jiné narážky na třídním srazu před lety, kdy se také spolužák nápadně dotěrně vyptával kdeže to vlastně pracuju, zda pracuju, evidentně mě pomlouvala jak se zde říká nablblá spolužačka. Dědek k tomu navíc přidal i pomluvu že jsem teplý, začal se na mě doslova přihlouple usmívat až vysmívat (když s někým jiným postává a já jdu kolem)jeden byvalý feťák toulenu pracují na pomocne práci ve stejné firmě, na WC u pisoárů mě vyloženě zíral snad na přirození i přímý kolegové mají při akci mimo firmu narážky. Nikdy jsem se nestaral o místní lidi, natož bývalou spolužačku. Ani by mě nenapadlo šířit, že její "syn na dlouhodobé zahraniční montáži" byl v kriminále za distribuci a vaření pevitinu a možná v tom jeli všichni...nějak mě to nezajímalo více než se to bylo rodinou zmíněno mezi řečí. Bohužel mě tyhle záštové pomluvy dědka a spolužačkymě dost žerou zejména, když se probudím brzo ráno a už nemůžu někdy kvůli tomu usnout. Zcela a vždy jsem dědka ignoroval,(vzduch) protože tak nějak vím co jsou místní lidi z většiny zač. Zkrátka prarodiče i rodiče i bratry místí lidi udávali a to křivě, at už z prodeje "podpultového" zboží "šmelinou" nebo za pokácení vlastního stromu, hromadě písku na chodníku, jistě "kradený" stavební materiál atd. Kdybych to s dědkem řešil osobně slovně, měli by z toho akorát u nich doma radost a ještě by rozšiřoval, že je zlovolně obvinuji z pomluv, které jsou dle nich zaručená tutovka superpravdivá, protože proto se přeci nad tím rozčiluji. Myslím, že dělám dobře když dědka a spolužačku zcela ignorují, co myslíte? Řešili by jste jinak?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fly
hodnocení

3x

Dál to ignoruj a bud nad věcí. Vycházej z toho, že moudrý člověk si o tobě udělá obrázek sám a tito dva se zničí časem sami. Dělej svojí práci co nejépe. Pokud by to zašlo daleko tak advokát. Jinak začni studovat Stoicismus to tě naučí jak epicky reagovat na takové situace.

riva
hodnocení

3x

Na obdobné zábavy musí být dva. Je na vás, jestli chcete být jedním z nich.

hodnocení

3x

...již plesnivý dědek kolem 55let...

...má za manželku bývalou jednoduší spolužačku...

...jak se zde říká nablblá spolužačka...

...Dědek (a) jeden byvalý feťák toulenu pracují na pomocne práci ve stejné firmě...

...by mě nenapadlo šířit, že její "syn na dlouhodobé zahraniční montáži" byl v kriminále za distribuci a vaření pevitinu a možná v tom jeli všichni..

Z Vašeho, jistě nezaujatého textu je zřetelně vidět, že Vám pomlouvání není cizí a máte s ním své bohaté zkušenosti. *smich*

doplněno 01.12.25 12:41:

"...tudíž vím prd a ani mě to nezajímalo, nezajímá...",

...přesto mi to nedá, abych tenhle nepodložený drb nešířil po Internetu. *haha*

bear

Navíc jako buran ani nepozdravil v diskuzi a ani předem nepoděkoval za to, že se mu někdo snaží odepsat.:-D

bear

Pán to bude mít s věkem horší a horší, až zjistí, že všichni okolo jsou jen ubožáci, jak píše.

bobann
hodnocení

1x
Ani by mě nenapadlo šířit, že její "syn na dlouhodobé zahraniční montáži" byl v kriminále za distribuci a vaření pevitinu a možná v tom jeli všichni
A v tom je ta chyba, chlapče...NEUMÍŠ SE BRÁNIT, JSI SLABOCH!
A jak už to tak bývá, na slabých jedincích se nejlíp léčí komplexy.
Teď máš dvě možnosti buďto se naučíš bránit a nebo budeš žít jako ublížená vystresovaná smažka s narušeným spánkem
Jestli je pravda že synáček byl feťák vyráběl fetivo a seděl, proč bys o tom nemohl veřejně mluvit?
Takovéhle problém tady za tebe nevyřešíme
pomluva
hodnocení

Nebyl jsem účastník TŘ jeho synáčka, tudíž vím prd a ani mě to nezajímalo, nezajímá, jen díky zášti pomluvám to nějak z nutnosti obracím. Jistě "seděl a za perník". Celá ta rodina i většina zdejších "ohlášovatelů" a záštníků jsou u mě duševní ubožáci. K dokresleni toho co jsou tady za existence, (napohled to neni na nich vidět) je např. doslova skok a smích cca 23 leté zjevně poblbané prodavačky (pocházejici z obce) před mě při nákupu v blizkem městě. Nedivil bych se kdyby mě za cca 20 let v pokročilejšim stáří zde přepadli a min. oloupili. Nežiji v pohraničí ani na tradičně nepřizpůsobivém severu Č/M.

id
hodnocení

1x
Ano, řešila bych to jinak. Ignorací se užíráte sám a lidem hubu nezavřete. Já bych se k dědkovi přitulila, pohladila po zadku a veřejně se zeptala, zda už synáček seká latinu, aby nešel znovu sedět atd... když se lidé chtějí bavit, ať mají o čem.
pomluva
hodnocení

Jak lze z mých příspěvků snad pochopit, dědek mi na přirozeni u pisoárů necivěl ...tudiž asi teplý nebude. Jednalo se o tzv. uživatele toulenu v minulosti neboli jinou poblbanou existenci.
bear

Tak perník nebo toluen? Musíte se podrobně doptat, aby Vás to nezajímalo.;)

bobann
hodnocení

0x
Za všechno můžou Rusáci

hodnocení

0x

Máte nějaké možnosti.

Líbí se mi odpověď v humorně ironickém tónu od id.

Nesmíte mlčet, ale pohotově odpovědět, humorně, sarkasticky, i negativní věci lze odpálkovat inteligentně.

Je to problém malé vesnice, městečka, kde si vidíte do talíře.

Jinak 55 let není dědek, to se jenom zdá v porovnání asi s Vaším věkem.

Nemusíte si tedy brát servírky, nijak ho nešetřete, on ještě něco vydrží.

Jenom se optám, on Vám tyká? A co Vy? Také mu tykáte? Pokud ne, tak začněte.

pomluva
hodnocení

Za 4 roky pobytu ve firmě jsem s ním vynuceně pracovně vyměnil jednou nutných 5 slov, slovy pět slov. Jelikož vím co je to za ku.vu povahově, tak jej ignoruji. Vzduch. To chápu, že ještě více nas..e, i tu jeho poblbanou spolužačku, dělala také vzduch když jsme se míjeli. Nesnáším fetáky všeho druhu od kratom přes trávu po koks atd. Obraz zcela prohnilého zkorumpovaného systému.

Stále stejná písnička i výlevy v diskuzích.

Začněte u sebe, aby jste nebyl v prostředí feťáků.

Já jsem feťáky naposled viděl v televizi.

Proč mezi ty feťáky stále chodíte a zde řešíte své výlevy?

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]