Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyzná se někdo v trekovkách?

Od: aja1946® odpovědí: 7 změna:

Chodím s nimi cca 3 roky a mám je do výše lokte, což schválli i na rhb. Dnes mi fyzioterapeutka řekla, že při problémech bederni páteří je mám snížit 20 cm. Zdá se místo divné a navíc je to nepohodlné

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Podle mně zvýšit aspoň o 10-15%
Zátěž bude na ramenech a uleví páteří.
No a bude vás to nutit stát a jít rovně.
hodnocení

To bych brala ale snížit podle ní ne.

id
hodnocení

0x
Ruka při chůzi s holemi nemá být v pravém úhlu, ale kapánek níže. Takže snížit délku holí, ale okolik jsem nezkoumala. Tak nás to učili v lázních, kde jsme denně chodili 5 km. Při chůzi nás sestra opravovala. Např. Při zápichu hole musí být v úrovni paty ..
id
Teď jsem byla kouknout na hole. Mám je o 7 cm níže od pravého úhlu lokte.

bramburka
hodnocení

0x

sportuj.com/...

Tady pisi 90°. Ja je mam o neco vys, protoze je mi to pohodlnejsi.

Ano, stejne pise juraja

asd1
To platí pro zdravý záda.. juraja je taky určitě fyzioterapeut a zná přesný problém tazatelky.. asi ne,že?
Tazatelka - pokud svému fyzio nevěříš tak to zkonzultuj s jiným. Radit bez podrobne znalosti problemu si na dalku dovolí mozna tak vestec...
Může to být nepohodlné ale zaroven rovnat ty bedra.. nebo taky ne, ani fyzio není neomylny.

fram
hodnocení

0x

Podle mé zkušenosti délka holí cvičí akorát s rukama, rameny, tedy při nordic walkingu i řídí trochu délku kroku. Pravý úhel - loket - je správně, tupý není již pro sport, ale takové pinoženíčko. Po krůčkách. Páteř je podle mne vždy při dvou holích stejně rovná.

Souhrnem: čím delší hůl, tím rychlejší sport - zásadní pravidlo. Vlajeme za holemi:-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]