Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spor na AliExpress

Od: ciza odpovědí: 5 změna:

Jak je to nyní se spory na AliExpress? Chtěl bych podat spor kvůli tomu, že parametry zboži ne zcela odpovídají tomu co uvádí prodejce na AliExpress. Nechci zboží vracet, ale chtěl bych požadovat pouze slevu. Když zkouším zadat spor tak tam nikde není možnost požádat o slevu a zadání požadované částky slevy. Na konci sporu je uvedené "Potvrďte svou e-mailovou adresu, abyste mohli dostávat zpáteční štítky a oznámení o vrácení peněz a produktů." a odhadovaná částka vrácení je tam uvedená nějaká větší než kolik jsem za zboží zaplatil. Nechci zboží vracet když nemám jistotu, že mi spor uznají a peníze skutečně vráti. Pokud by spor neuznali a peníze nevrátili tak bych pak neměl ani zboží ani peníze a navíc bych asi musel platit i za zásilku s odesílaným zbožím. V minulosti jsem, už několik sporů podával a vždy šlo zadat požadovanou částku k vrácení a zboží nebylo třeba vracet. Připadá mi to, že AliExpress zpřísňuje ty spory tak aby se je příliš neoplatilo podávat. Máte někdo s těmi spory v poslední době nějaké zkušenosti?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll
hodnocení

0x
Doporučuju nebýt malicherný a nedostatky na levném zboží z Číny zkousnout/přejít.
Než plácat čas kvůli pár desetikorunám/stokorunám.
Vždyť je to levné právě proto.
Napište to do recenze, pomožte ostatním.
ciza
hodnocení

Mě jde mj. i o princip, že parametry koupeného zboži ne zcela odpovídají tomu co uvádí prodejce na AliExpress a považuji to za klamání kupujících ktyž prodejce zasílá zboží s trochu jinými parametry než těmi které uvádí na stránkách AliExpressu. Jednalo se o věc za několik tisíc Kč. To, že je něco levné neznamená, že by nemuselo být takové jak to prodejce popisuje. Do recenze to asi napíšu.

Mne jde ale především o ten spor s požadavkem vrácení části z ceny. To už AliExpress neumožňuje a požaduje pouze vrácení zboží a pak peněz?

lll
Přiznám se že zboží za několik tisíc bych si na alíku asi netroufl koupit, ledaže by u toho bylo plno pozitivních recenzí, a možná ani tak ne.
Ale nedávno jsem viděl naživo malý bagřík s diesel motorem, docela šikovný, pásový, a prý stál asi 70tisíc. Riskli to a vyšlo to. Aliexpress.
lll
Koupil jsem tam např. bezvadnou vrtačku i s příklepem, fejk Makity téměř k nerozeznání ddf487, myslím asi za 550,- s dopravou zdarma, přišla za 4 dny a funguje super, i příklep je do cihly výborný.
Obrázek jen pro příklad, dají se najít levnější.
No a prodejce měl v popisu že má sklíčidlo 13mm. Jenže v recenzích všichni psali že sklíčidlo je 10mm. Koupil jsem jí, sklíčidlo bylo 10mm. Nehádal jsem se s prodejcem, věděl jsem co kupuju.
Od Makity by stála několikrát tolik, z Lídlu taky.
Jsem s ní moc spokojenej.
Takže tak.
To sklíčidlo díky tomu je použitelné na vrtáčky od 1mm. A vůbec nehází.
Spor na AliExpress
lll
Těch bagrů tam mají spoustu, prej jim to přišlo na jedné paletě
aliexpress.com/...
Byl jsem dost překvapený když jsem viděl že funguje.
Spor na AliExpress #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]