Zdravím všechny, chci se zeptat, jaký je podle Vás nejlepší způsob na archivaci dokumentů, jako jsou mzdové pásky, maturitní vysvědčení, smlouvy s pojišťovnami…? Skenujete si je, nebo je házíte do jedné krabice, nebo si je pečlivě třídíte? Třeba můj známý si je pečlivě skládá so složek a na začátku má i vytvořený jakýsi rejstřík, co tam má za dokumenty…aby věděl, jestli nějaký nechybí…což mi přijde zbytečné. Děkuji
Dobrý den, to záleží na tom, kdo je "od přírody" bordelář, kterému stačí (organizovaný ) chaos v krabici nebo pečlivka, která si založí na každou oblast samostatný (popsaný a v abecedním pořadí) šanon, kam listiny vkládá. Nic se nemá přehánět, ale ani podceňovat pořádek. Zdravím!
doplněno 27.11.25 22:41:
baruba - já mám šanony, což je trochu i "nemoc z povolání" . Takže sice pořádek, ale uvnitř šanonů trochu chaos mám (důležité je, aby člověk rychle věděl, kam při vyhledávání sáhnout, než aby to vše "zařezávalo").
baruba
Jak je třeba skladujete Vy, Bene? Já je třeba nemám nějak vypsané, co tam mám, akorát mám složky s podobným typem dokuemntu (,,Školy”, ,,Práce”).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.