0x
Jako poškození se můžete bránit celkem úspěšně - předložte fakturu nakoupených nových sedaček a oni doplatí zbytek.
Za totalku starší káry taky nedostanes cenu nového vozu ale aktuální hodnotu.. = za sedačky to je ok.
Hodnotu vozu lze napadnout- nesouhlasit s ohodnocenim a cenu prokázat znaleckym odhadem (lze ocenit i bez znalce podle metodiky - znalecký standard)
Fakt? Já se chci hádat, protože tohle je zase jen vyčůraný samozřejmě. Na co chtěli fakturu. Co čekali, že na ni bude? Jde mi samozřejmě z větší části o princip a nechci jim nechat nic navíc.
Ale sedačka se už neprodává a typ, který dělají místo ní, stojí taktéž 4000. Známá bourala v létě a dostala plnou cenu za starou sedačku. A když už budu chtít být teda tak fér, tak ta druhá sedačka je podstatně novější, tak si to logicky nemůžou hodnotit stejně, když to chtějí hodnotit podle stáří. Uplatňovala jsem pojistku na mobil. Normálně plná cena. Žádný za kolik se teď koupí. Jako moncjxete říct, že někomu něco máte, někdo vám to rozbije, podívá se a řekne: jo to je ale starý, tak si trhni. Když se na auto dělá odhad a je nerentabilní, což sedačka taky není, tak si za tu cenu ten samý typ taky nekoupím
fakturu chtěli, protože cena sedačky se mohla pohybovat třeba mezi 3-6tis... podle akce, doby koupi i místa...- a částku vypočetli s amortizací sedačky. Pokud již není ke koupi, měla kolik - 2-4 roky používání? Hradí se skutečná škoda - tedy opotřebovaná sedačka.
Mrkněte se na bazoši a kupte si "stejně opotřebovanou".
ALE jestli se nepletu, tak vy si necháte ty původní a budete dál používat - ruku na srdce ...
Když se seká Isofix a jdou špatně vyndat? Já jsem koupila nový, protože se nehodlám mordovat při přendání do druhého auta, takže ruku na srdce, mám nové, ve stejné hodnotě, jako jsem kupovala ty staré. Ne každý tak uvažuje. Byl to takový naráz, že je auto na odpis a i když nedobrzdil, tak ve velké rychlosti, protože nekoukal před sebe. Nikdo neví, jaké vnitřní poškození mohou sedačky mít, takže ne, nemám je vesele v autě dál. A jak to, že všem známým platila pojišťovna plnou cenu staré sedačky? Jako já bych s ním byla v pohodě, kdyby mi neříkali v okolí, jak to měli oni. A protože by to nebyla první levárna od pojišťovny, tak už jsem napozoru se všemi jejich zkouškami, co si kdo nechá líbit
Jak jsem psal - kontaktujte pojišťovnu s fakturou za nákup nových sedaček. Tady to nevyřešíte.
Vždyť jak už z názvu webu je uvedeno, přišla jsem si pro radu. Je mi jasný, že mě pošlou někam, ale když mě několik známých řeklo něco jiného, než jsme pořídili my, tak mě zajímá názor a rada více lidí, vždyť poraďte, ne vyřešte. Já jsem to sem nepřišla vyřešit
Obecně všechny pojišťovny chtějí krátit plnění - amortizace ale často soudně neprojde a musí platit plnou cenu. Soudně... - takže tady se pokusili, zkusíte nejjednodušší variantu. Dokladovostí prokážete, že nový kus stál x a oni zaplatili méně, nový kus byl ve stejné verzi jako předchozí, která se již neprodává.
Když ani po doložení nové faktury nebudou chtít doplatit částku, zbývá soud.