Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba z kreditky

Od: arne1® odpovědí: 5 změna:

Potřebovali bychom zaplatit větší částku (cca 60 tisíc) ve zdravotnickém zařízení. Ideální by to bylo kreditní kartou z důvodu odloženého splacení. Jenže dané zdravotnické zařízení nepodporuje platbu kartou. Jak to vyřešit?

Teoretická možnost by byla zaplatit kreditní kartou na účet v bance Revolut a pak tu částku vybrat z bankomatu a v zdravotnickém zařízení zaplatit balíkem hotovosti. Jenže je to nezvykle velká částka a banka Revolut by transakci mohla vyhodnotit jako rizikovou a zablokovat, také výběr z bankomatu by v této výši nebyl bezplatný. Platit bezhotovostním převodem by sice také šlo, ale tam převod neprobíhá okamžitě a muselo by se zaplatit v předstihu.

Jiný nápad?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zoberte si pozicku a platte v hotovosti alebo prevodom. Mnoho bank dava pozicku na par klikov.

Mimochodom, ake zariadenenie a za aky zakrok pyta poplatok v takej vyske? Preco to nejde z poistenia?

hodnocení

je to protetická pomůcka, z pojštění pouze 8000.

mll
hodnocení

1x

Z bankomatu jsem už vybíral i 100 tisíc, takže bankomat takové peníze dát umí. Myslím, že to je maximum, co povoluje moje karta (denní limit 100t týdení 300t, takže bych to ještě mohl v následujících dvou dnech zopakovat). Ale mám debetní kartu o kreditku nestojím. A tam je jedno jestli vyberu stovku (spíš dvoustovku, neznám už žádný bankomat, co by měl stovky) nebo 100 tisíc, je to za jedny peníze (teda většinou zadarmo).

Já bych hlavně viděl problém v tom, že kreditka je dělaná na placení a ne na výběry. Takže je to všelijak znevýhodněné, úrok třeba běží hned a ne až po bezúročném období, jako když se použije při platbě.

Napadá mě, jestli by se na tohle nedal vzít kontokorent. A nebo jak už tu někdo napsal prostě regulérní půjčka (ale to je asi kanón na vrabce, předpokládám, že když uvažujete o kreditce, že to chcete vyrovnat za pár měsíců, takže kontokorent, který se musí vyrovnat obvykle do roka by asi bylo to pravé).

Předpokládal bych, že spíš než hotovost bude to zdravotnické zařízení chtít platbu na účet.

kreditka
hodnocení

0x
Revolut sice mam, ale je tam male riziko, ze to automat opravdu vyhodnoti jako rizikove a pak je to na dlouhe lokte. Osobne bych to vyresil bezhotovostnim prevodem bud okamzitou platbou (dle limitu, treba nadvakrat), nebo standardnim prevodem, mam zkusenost, ze platba zadana rano prijde na 99 % jeste tyz den. A nebo holt zaplatite den predem.

kedul
hodnocení

0x

U čsob mám kreditku a z té si můžu přetáhnout peíze na účet a pak vybrat a nebo vybrat přímo z kreditky v bankomatu. Zkoušeli jste ji v bankomatu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]