Nejste přihlášen/a.
Tak rovnou příspěju s druhým dotazem. Koupil jsem mléko a při cestě ke dveřím se mi roztrhl ten karton a mléko popadalo na zem. Jedna ta lahev je dost promáčklá ale vypadá ok, druhá není ale skoro vůbec ale má takové víčko povolené, jde ale zamáčknout zpátky. Jedna se o 4 kusy mléka s trvanlivostí do 18.12. Bude to použitelné nebo to s tím víčkem špatným minimálně vyhodit?
Mám ještě zásoby mléka s trvanlivostí do 5.12 které chci spotřebovat předně, takže než se dostanu k těmto kouskům tak za těch 10 dní to může být.
Díky za Vaše rady!
Pokud byla narušena těsnost obalu, například povolením uzávěru, hrozí zkysnutí či zplesnivění mléka, proto tento kus zkonzumovat jako první (že se víčko opět dotáhlo na tom nic nemění).
0rion - jenom poznámka. Mléko z tetrapaku nezkysne, mléko z tetrapaku se rovnou zkazí/zhořkne a je na vyhození. Jo, za bolševika ještě mléko kyslo a mohlo se potom použít třeba na zálivku listového salátu, ale dnes již nikoliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.