Nejste přihlášen/a.
Jsem byl poprvé na amazon.de kde mě poprvé zaujalo jedno zboží, ale cena je v eurech. Dá se to nějak změnit na CZK, když se zaregistruju? Nemám zkušenost tak nevím jestli záleží na té koncovce jestli je tam .de nebo com, nebo je to podvodná stránka .de a až budu nakupovat vyběklí mi účet? Oni tam psali doprava zdarma, asi to je dost předražené tak položky za pět korun nabízí za cca 25 kč, když jich koupím 8 (ale maj tam euro). Je to stejné jako na tom Temu, prostě tržiště? HJlavně nechci nic platit do USA ať se mi teztrhne z účtu nějaký mega velký poplatek dalším bankám. Jo a dopravu maj taky přes zásilkovnu vyzvednutzí na Zbox nebo do nějakého obchodu? Jo a clo nechci platit.
A když tam stále vidím euro, tak to se bude převádět z CZK na Euro - jako zpoplatní mi tor takže místo 8.50 euro zaplatím třeba 17 euro? Ale jdu to vyzkoušet, jdu se zaregistrovat a uvidím.
Pževede se to kurzem eura zvýšeným o přirážku karetní asociace, počítejte max 3% navrch, ale pokud máte některý lepší multiměnový účet tak to bude i méně. Platit kartou na zahraničních eshopech je normální, když chcete mít jistotu kolik vás to přijde tak si pořiďte účet u banky kde můžete cizí měny libovolně převádět - například Revolut.
pri registraci stejně budeš muset uvest číslo plat.karty
neměj strach, nakupuji x let od USA až po Čínu a nikdy nebyl problém
Já teda na Amazonu nakupoval akorát jednou a to v Německu a platil jsem normálně eury. Mám pro tenhle účet eurový devizový účet a k nemu platební kartu. To je asi nejlepší řešení (eura vyměním, když je to výhodné, což je myslím teď a donesu je do banky na účet a pak s nima platim, pokud je to potřeba).
Samozřejmě je možné si přepnout měnu a pak Vám to Amazon přepočítá podle jejich kurzu. Tak to srovnejte s kurzem, jaký nabízí Vaše banka (devizy prodej) a vyberte si, co je lepší. Většinou platilo, že to je značně nevýhodné, ale třeba vloni jsem na bookingu platil taxi a používali kurz zhruba čnb střed, a opravdu to zůstalo i k zaplacení (normálně tímhle kurzem přepočítávali nabídku a jak došlo na placení, tak se částka k zaplacení najednou zvedla, protože se přepočítala jejich švindl kurzem, tedy bylo lepší platit v měně ubytování, což je většinou euro (bylo to tak i u chorvatska před eurem)).
Jinak jaké další poplatky? Banka platbu v eurech přepočítá svým kurzem a nic víc, je to normální platba kartou (za přepočet do eur si banky nesmí účtovat poplatky, u jedné nejmenované banky jsem v ceníku viděl položku přepočet do jiné měny než euro - prostě vzala to doslova, ale jinak snad poplatek za konverzi banky běžně nemají (a u eur ho mít nesmí)). Veškeré další poplatky jdou na vrub amazonu a máte je už v ceně. Pokud je to evropský amazon (třeba .de) nemělo by tam být clo, respektive to proclí Amazon a neni to Vaše starost.
Ještě s dopravou, ale je to opravdu jen jednorázová zkušenost. Nevzpomínám si, že by byl nějaký výběr (asi byla jen normální a expresní, volil jsem normální, byla podstatně levnější, pokud nebyla zadarmo). Bylo nějaké sledování zásilky, přesně na sekundu, kdy to naložili do auta (možná dokonce kdy to vyskladnili, zabalili), vyložili na nějakém xu chan (prostě nějaké čínské jméno) letišti do nějakého logistického centra. Pak se 14 dnů nic nedělo a další položka (když už jsem pomalu ztrácel trpělivost) byla naložení do letadla a vyložení v Praze a nějaké položky kolem toho, zase na sekundu přesně. Pak to převzala česká pošta, ta už udávala jen datum bez času a zase se týden nic nedělo a pak sprcha událostí (přeprava do místa určení, doručování... prostě ten klasický řetězec), ale s rozlišením české pošty, teda na dny a kupodivu se mi podařilo pošťácké auto odchytit. Jinak teda nevim, měli to skladovat jen 3 dny, tak rychle nedoručí ani ten lístek, že je adresát nezastižený a asi by to putovalo zpět do číny, fakt nevím.
Mám takový pocit, že registrace byla pro nákup nezbytná, ale nevím, už je to delší dobu.
Vybělení účtu bych se tolik nebál. Stačí mít nastavený nulový limit na internetové platby a měnit ho jen pokud potřebujete platit. Tak by žádná nežádoucí platba neměla projít. Hlavně si nikde neukládat údaje o kartě, opsat těch pár číslíček snad neni tak nadlidský úkol, aby se to při příležitostné platbě nedalo provést znova a znova. Taky nedržet na tom účtu veškeré peníze, ale jen nezbytné minimum, kdyby se přecejenom podařilo prolomit bariéry, aby nedsáli tolik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.