Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Superdávka - úspory a příjmy

Od: karel2 odpovědí: 5 změna:
Pokud někdo tušíte - společně s žádostí o superdávku (přídavky na děti) je nutné dát čestné prohlášení mj. o výši úspor. Pokud pominu, že je to celé zcestné, můj dotaz zní: dejme tomu, že musím mít úspory (tzn. na účtu, jelikož hotovost nikdo nepřizná) max 250 tisíc. Zatím se to bude řešit tím čestným prohlášením, ale jak dál? Dejme tomu, že se k mojí žádosti dostanou v lednu - budou mě vyzývat, abych předložil čísla účtů, protože je asi nesmysl, aby ke každé žádosti obesílali desítky bank s dotazem, jestli tam mám účet a kolik na něm... a dále - pokud jim posléze na výzvu sdělím čísla všech účtů, myslíte, že je reálné, že budou požadovat od banky stav účtů k datu podání žádosti nebo spíše aktuální stav, kdy zašlou dotaz do banky? Je vůbec dané, jak se toho bude řešit - jestli třeba se budou dívat opakovaně každý měsíc... jasně - chci peníze po cizích, at se podívají, ale asi by mělo být ošetřeno, aby se to nezneužívalo. stejně jako s doložením příjmů - rozhodující budou 3 měsíce před podáním žádosti a co dál? Doteď se musely dokládat příjmy každé 3 měsíce, takže když člověk někdy přešvihnul třeba jednorázovým odměnami v prosinci, pak 3 měsíce neměl nárok na přídavky na děti. Přijde mi, ze zatím není toto vyjasněné nebo se o těchto praktických věcech vůbec nemluví. Všude dokola jen ty stejné informace, ale tyto důležité detaily nikdo neřekne. Děkuji za případné rady, pokud někdo víte víc. A pokud je to jen trochu možné, debatu ve stylu, když má 250 tisíc, tak proč potřebuje přídavky na děti, si prosím nechte na novinky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co mi zatím řekli , že to bude na základně čestného prohlašení. 250K to je u dvojčlené rodiny.

111®
hodnocení

0x

Nemusíte dávat čísla účtu. Najdou si vaše účty podle rodného čísla. Také se ptají na nemovitosti a auta.

karel2
hodnocení

A jak si najdou moje a manželky čísla účtů? Budou muset odeslat všechny bankovní instituce a nebo si podle mě řeknou o čísla účtů, které mají zkontrolovat
mll

Evidenci účtů má čnb. Takže stačí, když se zeptají tam a přinejmenším vědí, které banky obeslat. Ale jestli máte konto ve Švýcarsku nebo někde jinde, to asi nepoznají, už dávn neni ani ohlašovací povinnost (možná podobnou evidenci vede ECB pro celý EHP).

hodnocení

0x

Tak pokud budeme brát v potaz, že časem budeme vedeni pod jednou identitou, tak nebude problém vše potřebným nastavením dohledat bez zásahu lidského prvku (myslím tím probírání jednotlivými účty žadatele). Možná takový, že jednou opravdu vznikne CML.

Všude ve světě i u nás v ČR se staví velká datová úložiště.

Na mnoha stránkách, veřejných institucí, bankovnictví se musíte již dnes přihlašovat různou identitou a vlastně i k této žádostí o superdávku. Zatím je těch identit různě, ale přijde doba, kdy člověk dostane (možná někde již dostává určité číslo, kód již při narození a to ho bude doprovázet až do smrti při jakékoliv životní situaci.

Takže nebojte, bude to nějaký měsíc trvat, ale všechny dohledatelné peníze a majetky žadatele se budou zpětně kontrolovat.

V prohlášení vlády bylo, že stát po nově zavedeném systému ušetří.

příklad: V lednu žadatel peníze dostane, protože splnil na žádosti podmínky k přiznání dávky a v srpnu bude informován, že přehlédl, neuvedl (zatajil) určitou rozhodující skutečnost a na dávku nemá nárok a tedy nějaký peníz bude muset vrátit.

Že to bude na dlouhé lokte a kdoví s jakým výsledkem je jasné. Třeba úmrtí apod.. Možná v tom bude ze začátku binec, delší lhůty, ale časem se vyřizování žádostí bude jistě zrychlovat.

Po celé Evropě by mělo vzniknout pět AI gigafactory a několik menších center.

ct24.ceskatelevize.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]