Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpůjční doba v knihovně, bude to pozdě?

Od: sasanka odpovědí: 9 změna:

Zdravím. Když mám půjčené knihy v knihovně do 20.11., tak když je vrátím 20.11. hned ráno, tak to už bude pozdě? Když je to do 20.11. Bohužel až teď jsem zjistila, že ve st mají zavřeno.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pozdě bude v pátek 21.11.2025. Od toho dne již může být kniha rezervována někomu jinému.

sasanka
hodnocení

Mě se povedlo to ještě elektronicky o pár dní prodloužit, ale vrátím všechny knihy hned 20.11. a hned ráno, co otevřou. A i se tam zeptám, jestli to ještě je v pořádku. Nechci žádné problémy. Myslím, že tam zmiňovali, že se dá prodloužit 2x a těch pár dní to už je potřetí, ale šlo to tam, nebylo to tam bloklé. Nicméně jak to tam hned po otevření ráno vrátím, tak hned se aktivně zeptám, kdyby to bylo pozdě, tak to doplatím. Já jsem dost důsledná, aby bylo vše v pořádku. Děkuji za vaše rady.

bramburka
hodnocení

2x

Ta knihovna ma jiste telefon nebo e-mail. Staci se zeptat, eventuelne si to telefonicky prodlouzit (pokud to jde).

18.11.25 19:44

Z4

mathew
hodnocení

1x
Podle mne to znamená včetně 20.11. ale za chvíli přijde někdo s dalším názorem a večer tu bude 6 variant...

hodnocení

0x

Nwn jak a kde U nás když tam ještě pracovala pí Špidlová tak se nic nedělo pokud se jeden zpozdil o jeden den, tedy ve Vašem až 21. ovšem 20 je v normě , tedy přesně načas! Pak jsem tam přestal chodit, neboť co mne zajjímalo jsem si vypůjčil a přečetl a druhé -pořídil jsem si PC takže jsem nemusel již sosat z netu v knihovně a ona taky poté odešla do Bruselu za manželem i když tvrdila stále, že tam nepůjde

mll
hodnocení

0x

Záleží, co je v knihovním řádu. Běžně se psalo, který den nejpozději se mají knihy vrátit. Takže 20.11. je přesně poslední den.

U nás v knihovně se z nějakého toho dne nestřílelo, do řekněme 10 dnů to bylo v pohodě.

Do knihovny jsem přestal chodit dávno, takže jsem ani nezažil to, jak v roce 20 si nechali zaplatit členský poplatek a nic za něj neposkytli (zavřeli v dubnu nebo květnu a otevřeli víc jak za rok, kdy vybírali nový členský poplatek), ale to už jsem tam roky nechodil. Dneska v době internetu tyhle knihovny nemaji až takový význam. (V době studií jsem hodně využíval elektronickou knihovnu (jako studenti jsme měli přístup do IEEE a několika dalších vydavatelství), ale do fyzické jsem přišel akorát na konci studia (bylo nás víc, co tam byli poprvé), kdy bylo potřeba razítko od nich, že jim nevisim žádnou knihu.)

hodnocení

0x

Naše knihovna má venku kastlík pro vracení knih - tak zvaný knihobox. Odklopíte kryt, vhodíte knihu a hotovo.

Také mají e-mail ... a knihovnice mobil / telefon.

lulek
hodnocení

0x
Vždy jsem se v knihovně na všem domluvil. Pokud u okénka řeknou, že něco nejde, zajdu za vedoucí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]