Nejste přihlášen/a.
Důležité je, že ta cesta byla na jednom dokladu jednoho dopravce. I když ono to rozdělování na tzv. samostatné přepravní smlouvy už taky dopravce nespasí, máme tu nějakou regulaci od EU. Ale s tím už je víc práce (vysvětlovat průvodčímu, že jste nestihnul ten spoj, na který máte Zugbindung protože...).
Takže by Vás měli dopravit tam, kam slíbili. Prostě vás posadí do dalšího vlaku (nebo tady teda autobusu). Pokud nejede, tak poskytnou jinou dopravu nebo hotel. A nebo si spočítají, že je pro ně levnější posadit vás do vlaku jiného dopravce (tedy těch 290 by šlo z jejich kapsy). Že s tím pokladní nic neudělá je blbost, od toho tam je a něco s tím udělat musí. Což neznamená, že vezme auto a doveze vás tam, ale to, že zajistí, že se do cíle dostanete (případně je možnost cestu vzdát, pak dopravce vrátí peníze a dopraví vás do výchozí stanice). To mě vždy pobaví u průvodčích, které se tváří, jako že s dráhou nemají nic společného, ale peníze inkasujou.
S regiojetem jsem zažil zpoždění okolo 500 minut. To je mimo jakékoliv stupnice odškodnění, protože poslední stupeň je 120 minut, při kterém se vrací 50% jízdného. Tehdy to vrátili do kreditu ale až na žádost, přestože to mělo být automaticky.
Taky jsem jednou řešil zpoždění u OeBB, vlak z Bologna-Centrale měl 150 minut zpoždění a ujela nám Vindobona (jeli jsme další (jezdí po dvou hodinách), průvodčí nic nenamítal i když jsme na tu předchozí měli Zugbindung (možná protože jízdenky byly Bologna-Praha, nebo protože toho dne mělo ve Vídni zpoždění všechno), blbý bylo, že jsme to měli bez místenek, což je teda dobrej adrenalín). Zažádal jsem o odškodnění a vrátili půlku jízdného, což při částce €14.40 za každého nebyly malé peníze (kdyby nám neujela ta Vindobona, tak se na to vykašlu). Nějak jsem tehdy požádal jen za tu cestu do Vídně, třeba kdybych žádal o celou cestu až do Prahy (což jsem asi měl) třeba by vrátili půlku ze všeho. Tehdy mi přišlo docela humorné, že vlak měl jet ve 23:45 a odjel až v 0:15, čili odjel nejen v jiný čas, ale i v jiný den (nevim proč se tohle muselo vyplňovat, stačil by přece příjezd a nebo jen číslo jízdenky, asi způsob jak odradit nějaké ty žadatele zahltit je spoustou povinných položek k vyplnění).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.