Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaměstnanost+mateřská 2011

Od: mapro* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, manželka je na pracovním úřadě, může tam být vedena do února 2011, nevíte jaké bude dostávat finance po uplynutí 5 měsíční podpory? Dále, jelikož nemůže najít práci, rozhodli jsme se pro druhé dítě, nevíte jaké to bude s novými zákony vlády? Zatím jsem zjistil, že podle nových podmínek by měla po porodu dostávat 9 měsíců 7600 a dále jen 3800 až do 4 let věku dítěte. A ještě jedna otázka jako nezaměstnaná musí automaticky jít na mateřskou na 4 roky? Díky za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

knopka*
hodnocení

0x

Tyjo,kolik bude mít dětí když nebude práce *sok**sok**sok*.Nicméně záleží kolik máte peněz dohromady,odvíjí se to od životního minima rodiny,pokud máte víc tak nedostane nic,můžete zkusit oběhat soc.dávky,tam je přísp.na bydlení a jiné...

doplněno 19.11.10 13:21:

A pozor mateřská a přídavky na děti se taky počítají jako příjem.

riky99*
hodnocení

0x

S těmi dvěma dětmi se o ni budou zaměstnavatelé po mateřské fakt prát*bzum*. Co takhle si najít zaměstnání, získat praxi a pak teprve nastoupit na výhodněji placenou mateřskou a navíc s tím , že se mohu po třech letech a dvěma malými dětmi vrátit zpět do stejného zaměstnání. Je to samozřejmě otázka vzdělání, takže co třeba místo druhého dítka si to vzdělání doplnit? Myslím, že nyní již také nebude u druhého dítka nárok na porodné, ale to si radši taky zjistěte předem.

mapro*
hodnocení

No to se nám stalo, máme jedno dítě, manželka(28) bez mateřské byla v zaměstnání 5 let, a přestože ji slibovali jo po mateřské dostanete místo zpět, vrátila se a první den ji vyhodili. Proč? Protože za ni vzali mladší(20), která dálkově studuje, nepotřebuje tolik peněz, nemá závazky, může být v práci od nevidím do nevidím a ještě ke všemu dostala smlouvu na dobu neurčitou. Tak mi řekněte teď kde je spravedlnost. Volá na inzeráty, ale jakmile řekne, že máme dítě, promiňte nemáme zájem. Navíc bydlíme v kraji, kde na jedno místo čeká 44 lidí. Je 130 volných míst a čeká na ně 5500 lidí, většinou pro muže jako klempíř, skladník s VZV řidičákem, nebo kamioňák, zedník. Já chodím jen na noční, manželka si nemůže najít práci na 3 směny. Kam bysme dali na noc dítě? I na hloupýho administrativního pracovníka do firmy chtějí vysokoškolákal a přitom nabízí 15 tis. výdělku. Blbina, fakt.

as*

Já Vám fandím. Tento stát potřebuje děti, určitě jděte do dítěte. Rodina, a k tomu velká, je víc než nějaká kariéra.

tesa

Presne tak, mam VS, jedno dite, pri stredni jsem delala intenzivni kurz, 3 jazyky, hodne dovednosti a 5 letou praxi.

S ditetem me nikde nikdo nechce, ptaji se na dite drive nez na vzdelani...nevim proc bych si mela doplnovat vzdelani (kdyz mam absolutorium z vytvarne skoly, VS pedag.smeru, a stredni se zamerenim na PC grafiku), kdyz se chci naplno venovat jedne veci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]