Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, manželka je na pracovním úřadě, může tam být vedena do února 2011, nevíte jaké bude dostávat finance po uplynutí 5 měsíční podpory? Dále, jelikož nemůže najít práci, rozhodli jsme se pro druhé dítě, nevíte jaké to bude s novými zákony vlády? Zatím jsem zjistil, že podle nových podmínek by měla po porodu dostávat 9 měsíců 7600 a dále jen 3800 až do 4 let věku dítěte. A ještě jedna otázka jako nezaměstnaná musí automaticky jít na mateřskou na 4 roky? Díky za odpověď.
Tyjo,kolik bude mít dětí když nebude práce .Nicméně záleží kolik máte peněz dohromady,odvíjí se to od životního minima rodiny,pokud máte víc tak nedostane nic,můžete zkusit oběhat soc.dávky,tam je přísp.na bydlení a jiné...
A pozor mateřská a přídavky na děti se taky počítají jako příjem.
S těmi dvěma dětmi se o ni budou zaměstnavatelé po mateřské fakt prát. Co takhle si najít zaměstnání, získat praxi a pak teprve nastoupit na výhodněji placenou mateřskou a navíc s tím , že se mohu po třech letech a dvěma malými dětmi vrátit zpět do stejného zaměstnání. Je to samozřejmě otázka vzdělání, takže co třeba místo druhého dítka si to vzdělání doplnit? Myslím, že nyní již také nebude u druhého dítka nárok na porodné, ale to si radši taky zjistěte předem.
No to se nám stalo, máme jedno dítě, manželka(28) bez mateřské byla v zaměstnání 5 let, a přestože ji slibovali jo po mateřské dostanete místo zpět, vrátila se a první den ji vyhodili. Proč? Protože za ni vzali mladší(20), která dálkově studuje, nepotřebuje tolik peněz, nemá závazky, může být v práci od nevidím do nevidím a ještě ke všemu dostala smlouvu na dobu neurčitou. Tak mi řekněte teď kde je spravedlnost. Volá na inzeráty, ale jakmile řekne, že máme dítě, promiňte nemáme zájem. Navíc bydlíme v kraji, kde na jedno místo čeká 44 lidí. Je 130 volných míst a čeká na ně 5500 lidí, většinou pro muže jako klempíř, skladník s VZV řidičákem, nebo kamioňák, zedník. Já chodím jen na noční, manželka si nemůže najít práci na 3 směny. Kam bysme dali na noc dítě? I na hloupýho administrativního pracovníka do firmy chtějí vysokoškolákal a přitom nabízí 15 tis. výdělku. Blbina, fakt.
Já Vám fandím. Tento stát potřebuje děti, určitě jděte do dítěte. Rodina, a k tomu velká, je víc než nějaká kariéra.
Presne tak, mam VS, jedno dite, pri stredni jsem delala intenzivni kurz, 3 jazyky, hodne dovednosti a 5 letou praxi.
S ditetem me nikde nikdo nechce, ptaji se na dite drive nez na vzdelani...nevim proc bych si mela doplnovat vzdelani (kdyz mam absolutorium z vytvarne skoly, VS pedag.smeru, a stredni se zamerenim na PC grafiku), kdyz se chci naplno venovat jedne veci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.