Nejste přihlášen/a.
dobry den.potrebovala bych poradit,koupily jsme s byvalym manzelem byt v hodnote 80000 kc,pred 6 lety.rozvedli jsme se a majetek jsme vyresili dohodou. na katastru jsem stale majitelkou bytu na pul s byvalym manzelem. kdyz to dam k soudu o vyporadani majetku jaka hodnota se pocita.ta co je ted nebo za jakou cenu byl byt koupen pred 6 lety. moc dekuji za radu.nikdy jsem nechtela mu ublizit ale vyhodil me ze synem na ulici.
příliš málo informací... Kdy jste byli rozvedeni? důležité je datum nabytí právní moci rozvodu - je to víc než 3 roky nebo ne...
Jestli je to víc než 3 roky, stačí vzít sebou rozsudek a žádost, koupit kolek a podat na katastr žádost o zapsání podílového vlastnictví... Po 3 letech je mu smlouva k ničemu. Jeho chyba... (znám z vlastní zkušenosti že to funguje)
Až budete mít výpis z KN o podílovém vlastnictví - můžete po exmanželovi požadovat vyplacení hodnoty.
dobry den,moc vam dekuji za odpoved, jsme rozvedeni uz 4roky dohoda byla ze po jeho smrti bude byt ktery jsme spolecne koupily nalezet prvorozenymu synovi to je muj syn.jenze si osvojil dalsi decko a na ceste ma dalsi a najednou kope ze se syn bude delit s ostatnimi.proto jsem z toho zoufala a bojim se aby po nem nezustali jenom ohromne dluhy a syn jenom starosti.proto bych chtela vyplatit a synovi dat na sporici ucet a hlavne s nim nemit nic spolecneho.o syna se nestara jenom se soudime a vsechno prozatim prohral.jsem na pokraji sil anevim zda mam boj vydrzet.jeste jednou moc dekuji
pokud jsem to pochopil správně, v bytě bydlí on, s tím jste oba souhlasili, vyřešili majetek a teď jste si všimla, že v katastru ta informace není. Dle mého máte písemnou smlouvu, kde uvádíte, že byt mu přenecháváte za podmínek bla, bla. Asi nebude problém prokázat, že k zápisu nedošlo pouze vinou lenosti. V každém případě se to dá brát jako pokus o podvod, pokud platí výše uvedené.
Možná je to hajzlík, ale opatrujte sebe pro syna... smiřte se s tím a vykročte znovu.
ja ani nevim jestli se z katastru nemovitosti muzu odhlasit kdyz na byte je blomba kvuli lisce ktera je napsana na me a po dohode jiplati byvaly manzel kde je tak sepsana dohoda o majetku.ja jsem ho rozhodne nijak nepodvedla .neznalost neomlouva ale nikdy by me nic takoveho nenapadlo kdyby mi nedelal zle.diky za pochopeni
Dohodu o vypořádání majetku jste uzavřeli písemně s podpisy ověřenými u notáře? V té dohodě je napsáno, že byt zůstává bývalému manželovi?
ano u notare jsme podepsali a dohoda byla ze se bytu dobrovolne vzdavam a ze po jeho smrti bude byt nalezet synovi.bohuzel to nikde neni vedeny ani na dedickem takze si myslim ze to byla dohoda k nicemu.
Podepsali jste u notáře dohodu, která není nikde vedena? Zajímavý úkaz! Proč jste tedy vůbec něco takového dělali?
Pokud jste po rozvodu vyřešili majetek dohodou, tak záleží na tom, co ta dohoda obsahuje a hlavně zda jsou na ní vaše podpisy úředně ověřené. Nepíšete, kdo touto dohodou získal byt do svého vlastnictví, což je zásadní věc. Pokud tato dohoda má všechny náležitosti a je v písemné podobě s úředně ověřenými podpisy, tak je platná. Jestliže na základě takto platné dohody o vypořádání SJM = společného jmění manželů, připadl byt jednomu z vás, je jeho vlastnictví. Tento vlastník pak může na základě a předložení této dohody na Katastru nemovitostí požádat o zápis nebo změnu. Pokud však Vaše dohoda o vypořádání nemá všechny právní náležitosti, tak je neplatná, a v tom případě je nutná porada s právníkem nebo podání žaloby. Veškeré náklady a soudní výlohy pak hradí ten, kdo soud prohraje. Váš popis případu je nejasný, takže vám nemohu poskytnout konkrétní rady nebo informace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.