Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
tři manželské páry se zašly pobavit do resturace. Ženy pily víno, muži pivo. Poseděli delší dobu a každý muž vypil 4 piva.
Vypadá to sice jako poříklad v početnici, ale není tomu tak. Při placení číšník /po celou dobu nerudný a nepříjemný/ zinkasoval ode dvou hostů peníze za 4 piva. Třetímu hostu ale napočítal 7 piv. Všichni tvrdili, že to není možné, že měli shodně všichni po 4 pivech. On že ne, prý to má tak u sebe v počítači. Host to sice zaplatil, nechtěl skandál, ale zařekl se, že do této resturace už nikdy...
V restauracích se přece dávají na stůl účtenky, kam se zapisuje útrata. Podle lístku se pak inkasuje. Tady žádné lístky na stole neměli a do počítače si číšník za rohem může napsat co chce. Což udělal.
Jak toto řešit? Zaplatit jako trouba, co číšník chce? Hádat se? Dokázat, jak to bylo, host zřejmě nemůže, i když svědkové byli při něm.
Vím, nejde o život a mě se to ani netýká, ale docela by mě zajímalo, zda je tohle vůbec řešitelné. /číšník je syn majitelky restaurace/. Jaga.
Trvat na svém, ať číšník dokáže svoje tvrzení. Že se mu jen nesplašila myš. Host na to má svědky. Číšník má kamerový systém, tak může na záznamu ukázat, jak přinesl 7 piv.
Jo a nezapomenout šířit to dál, jak se v té hospodě zachází s hosty.
Ale jinak nic nového. Slyšel jsem příhody z dávných dob, jak číšníci opilým dělali čárky dvojmo. Takže ani lístek na stole to moc nezachrání. Pak je to jak v tom vtipu: kolik nadojí ta kráva 50 litrů. A kolik z toho prodáte 70.
Muselo by to být jedině jako někde ve světě, kde se platí rovnou při objednávce každého piva nebo něčeho.
Tohle asi nejlip vyresi stiznost u majitele a kamerovy zaznam.
Mne se stalo v reznictvi, ze jsem platila 2tisicovou bankovkou (bylo to pred vanocemi a byla tam fronta) a prodavacka mi dala zpet na tisic Kc. Ihned po zaplaceni odesla nekam dozadu. Asi dobre vedela, proc.
Ja jsem zustala s rukou natazenou, kde jsem mela vracene penize a zadala jsem jinou prodavacku, aby ji zavolala. Dotycna potom prisla a tvrdila, ze jsem ji dala tisicovku. Tak jsem ji rekla, ze zadam sefa a kamerovy zaznam a ejhle - moje 2tisickovka lezena nahore v kase a sef se ani nemusel volat!
Takze nenechat ze sebe delat hlupaka. Kdo se nebrani, ten na to dodplati.
Dotycnemu cisnikovi se jiste nebudou libit spatne recenze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.