Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení zálohy za neprovedenou opravu

Od: miroslavhavelka odpovědí: 3 změna:

Před 17ti měsíci jsem dal do opravy televizor.Opravář mi sdělil, že náhradní díly budou drahé a vzal si zálohu 5500 Kč. Na vyplacenou zálohu mám doklad. Po roku a půl neustálých urgencích konečně přiznal, že opravu nezvládne. Zálohu mi prý vrátí, až dostane zpět peníze od svého dodavatele za již zakoupené náhradní díly. Neustále posouvá termíny. Nevím, jak postupovat, abych dostal zpět své peníze.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pošlete na něj Černé ovce, Občanské judo, ČOI nebo rodinného právníka.

cyril*

Sestavu bych 5.12. doplnil o čerta s Mikulášem. Výsledek bude obdobný.

riky99*
hodnocení

0x

Nedávno jsme řešili obdobný problém. Informovala jsem se o postupu na živnostenském úřadě, ČOI a všude mi sdělili, že oni ho sice potrestají tím, že mu udělí pokutu, ale peníze to mně rozhodně nevrátí a mám dlužnou částku vymáhat soudní cestou. Doporučuji jako poslední možnost napsat a poslat doporučeně písemnou výzvu k vrácení zálohy v termínu do např. 15.12.2010 ( počítejte se 14 denní úložní lhůtou na poště ) . Zárověň v této výzvě uveďte, že v případě nezaplacení dlužné částky 16.12.2010 uvědomíte o jeho jednání výše uvedené instituce, t.j. Živnostenský úřad, ČOI a podáte trestní oznámení na Policii ČR, z jejichž strany mu za toto jednání hrozí nemalé finanční postihy a dále podáte žalobu na vymáhání dlužné částky. Pokud vám zavolá a bude zase slibovat, vůbec se s ním o tom nebavte a trvejte na podání trestního oznámení 16.12.2010. Nepřistupujte ani na částečnou úhradu dlužné částky, čekalo by vás zase jen vymáhání zbývající částky. Pokud to nezabere, budete mít alespoň písemný důkaz pro soud.Přeji pevné nervy a nedejte se!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]