Nejste přihlášen/a.
I ložním prádlem, ručníky, hřebeny.
Je to nepříjemné, ale kdo si tímto neprošel, ať zvedne ruku.
Jedno moje dítko si vešky přineslo ze školky. Měl husté vlasy a našli jsme pár malých a hnidy. Podchytilo se to včas, již potom nebyl problém, jenom jsem kontrolovala. Nahlásili jsme nález ve školce, aby upozornili ostatní rodiče. Takže ostříhat a kupoval se nějaký šampón tenkrát, bylo to asi v roce 1984. A všechno používané ložní prádlo vyprat na nejvyšší teplotu, co se sneslo.
Udělala jste opatření, tak můžete klidně spát.
==================================
Popsala jsem moji zkušenost, abyste věděla, že vše se dá vyřešit.
Nejhorší je zavšivené dítě, kterému se rodiče nevěnují a když donde do školy, tak může přenášet stále dál a dál.
A to pominu, že si jeden čas děti vši předávali schválně, aby se ulili. Možná prodej a koupě?
Moje zkušenost je ta, že v každém dětském společenství, v celém světě, jsou vši. A neuděláš nic! Ve školkách vši měly ty nejčistější děti a maminky jsem hodně litovala, když jsem jim to musela říci.
Z mého soukromí: "Maminko, prosím tě, přines mi ze školky v krabičce veš. Všichni je mají, jen já ne. A dostala bych 3 dny volna na odstranění. Buď tak hodná, přines mi je. "
Podle ujištění, které jsem dostal, se vši přenáší hlavně kontaktně (z hlavy na hlavu). Taky můžou přežít na hřebenu, čepici nebo dalších věcech, co jsou ve styku s vlasy. Ale pokud se někde neuchytí, tak dost brzo zahynou.
Nejsou to blechy, které by skákaly. Nevím, kolik dokážou urazit, jestli vůbec něco, ale rozhodně neskáčou.
Za mého dětství jsem tomu uniknul, tehdy na to byla nějaká chemie, dneska se musí odstraňovat mechanicky, protože proti veškeré chemii jsou prý imunní.
Tolik co jsem pochytil, když to řádilo u příbuzných ve školce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.