Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průjem po jídle jaký lék

Od: karel7 odpovědí: 19 změna:
Zdravím,
v úterý večer jsem měl jídlo v restauraci za 12 hodin mě začal průjem. Včera jsem začal brát aktivní uhlí 2 tabletky a nějak to nezabírá. Cca každých 6 hodin chodím na záchod, vodnatý průjem.
Jaký lék na zastavení průjmu by jste mi doporučili?
Děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já vřele doporučuji Smectu. Jedna se roupouští v maličkém množství vody a druhá je hotová pasta, chutná jako mléčné karamelky. Funguje velice rychle a bezpěčně. Je dobře ji mít stále doma. Je to přírodní jíl, který na sebe váže vodu a patogeny. Smecta je volně v prodeji v každé lékárně.

omlouvám se, "rozpouští se"

hodnocení

2x

Tak nejprve bych začal ozdravnou, nemastnou, neslanou dietou.

Suchar, rýže, vařené kuře, banán, atd...atd...,

hodnocení

1x

Uhlí je dobré, ale dvě tabletky je málo. Jednou mi lékárník poradil spolikat celou tubu živočišného uhlí a pomohlo to.

Také staví vařená mrkev.

hugon
hodnocení

0x
Zkuste červenou baterku. V krizových situacích dokáže zastavit i rozjetý rychlík.
Jinak doporučuji návštěvu lékaře, protože pokud jste jedl naposledy 12 hodin před popsaným problémem, tak s jídlem to bude souviset jen minimálně. Zvláště v případě, kdy uhlí ani dieta nezabírá.

pecenkav
hodnocení

0x

Pokud bych při průjmu chodil na záchod 1x za 6 hodin. tak budu šťasnej, když mám průjem, tak chodim 5x za hodinu a z jídla to neni, žádnej doktor nepřišel na to, z čeho to mám, dřív jsem jedl každý den jeden endiaron, teď místo něj loperon, nebo imodium a prokládám to smectou, někdy jenom ob den, ale stejně mě to aspoň 2x týdně dožene

Pravděpodobně máte chronický střevní zánět nebo syndrom dráždivého tračníku. Lékaři nemají jak, přijít na to, co vám vlastně je. Můžete si od lékaře nechat změřit kalprotektin ve stolici, pokud je zvýšený, tak je to jasný chronický zánět střev. Pokud byste šel ke specializovanému lékaři na střeva, bude vám hned chtít dělat kolonoskopii. To bych vám nedoporučovala, protože ta příprava zahrnuje vypít několik dnů před zákrokem 4 litry projímadla. Citlivá střeva se z tohoto zážitku dostávají třeba rok (někdy i déle). Navíc při kolonoskopii hrozí protržení střeva.

pecenkav

Kolonoskopie byla několikrát, a nic, tračník taky nic

bramburka
hodnocení

0x

Zivocisne uhli se musi brat na prazdny zaludek, aby mohlo ucinkovat. 2 tabletky jsou jako nic. Vemte alespon 4 a to 3x denne a jinak jezte jen dietni jidla, zadnou kavu.
Zeptejete se v lekarne, ti Vam poradi anebo doporuci neco silnejsiho, co ma i dezinfekcni efekt.

Vet, který Dorince také napsal Smectu, říkal, že je lepší než živočišné uhlí a navíc, v hovínku je vidět krev. To v uhlí vidět není. Navíc, špatně se polyká.

hodnocení

0x

Jen doplním anzionku. Může se tedy jednat o Crohnovu chorobu. Dnes léčenou a vícečetnou. Není to jako dříve před 30 lety, kdy lékaři skoro nevěděli, že tuto nemoc lidé mhou mít ve více případech.

Bývalý přítel chodí 30 let každý rok na kontrolu s tímto, lační 3 dny (určitý jídelníček, jen povolené) a pije ten přípravek před kolonoskopií, ale je stále celý, nikdy mu střívko neprotrhli. A to měl srůsty, nakonec mu museli kousek tenkého odstranit. Chodí v Praze na Bulovku, tak mohu (pokud máte možnost) doporučit.

Sorry - patří pro pecenkav.

pecenkav

Crohna mi vyšetřovali asi před dvouma měsícema a taky nic, teď se budu domlouvat s doktorem na mikrobiomu

ladan

Crhona mám, přišli na to po letech urputných průjmů.Zaléčili to salazopyrinem a prednisonem, po několika letech jsem dosáhl na biologickou léčbu-píchám si sám maličkou injekci jednou za 14 dnů. Žádné průjmy ani jiné projevy. Takže vy určitě žádného Crhona nemáte, spíše nějakou salmonelu. Na průjmy mi nejvíce pomáhalo imodium.Je volně prodejné. Ať jste brzo zdráv.

pecenkav

Salmonelu mít 15 let nepřetržitě? To bych už byl po smrti

hodnocení

0x

Souhlasil bych s Hugon-em.

Návštěva lékaře to jistí! A 1x za 6 hodin bych nehovořil o průjmu, ten vidím jako řídký případ ale s hustým běháním. Klidně i 3 a vícekrát za hodinu!

Říká se, že 7x za 24 hodin je už průjem.

hodnocení

0x
Dobrý den,mám dobre zkušenosti s lékem imodium

lukas2065
hodnocení

0x

Nejsi jediný, kdo má průjem. Snad každý člověk se s tím někdy setkal. Já to vždycky nechával být přirozeně – a samo to ustalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]