Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se to nějak zjistit? Prokázat?

Od: ringo® odpovědí: 11 změna:

Dnešní situace: Dvě ženy na pokoji v nemocnici. Jedna po operaci, druhá má jít dnes. Přijde sestra se dvěma kapačkama. Mrkne na první a podle jména napíchne ženě před operací. Bez rozmyšlení vezme druhou a píchne druhé pacientce. Po obědě odvezou ženu na operaci. Za chvilku se vrací s tím, že jí zapoměli dát kapačku s antibiotiky. Podle chování sester to vypadá, že to dali ženě po operaci, ale jak to dokázat? Navzájem se budou krýt. Nejde o to někomu dělat zle. Každý se může splést, ale je potřeba přijít a říci že se stala ta a ta chyba a omlouváme se.

Nejde si vyžádat chorobopis a zjistit co to bylo za kapačku?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Z popisu mám pocit, že pokud by se fyzicky spletla sestra na pokoji, tak se to jinak, než rozborem krve nepozná a z operace by pacientku nevrátili. Takže to muselo být poznat ze záznamů, tedy že sestra měla podání ATB předepsáno a v záznamu ho nepotvrdila, nebo lékař zapomněl podání ATB předepsat, a proto ho sestra nepodala. Ať tak, nebo tak, při příjmu na sál to zkontrolovali a pacientku vrátili. Tedy kontrolní mechanismy fungovaly a vše je ok.

asd1
hodnocení

2x

Zjistit to jde jednoduše - rozbor krve nebo té kapačky a je jasné kdo atb dostal a kdo ne.

Ovšem sestra, doktor i nemocnice tohle zatlučou. Když by to totiž přiznali a nakrásně se omluvili - jasně že nebudou riskovat postih chybujících nebo odškodné pro poškozenou.

Muselo by to být nezávislé vyšetřování a to je v tomhle případě nereálné, bez mrtvoly se tím nikdo zabývat nebude. I pokud ano, tak doktoři se navzájem přikrejou a nestane se nic. Když udělá chybu řidič a někoho sejme tak jde bručet, když doktor tak se nic neděje. Těch případů je docela dost...

Navíc velice často, kdo se ozve s kritikou, tak je hned za potížistu a dostane to sežrat. Pak dělaj jen co opravdu musí a nic navíc. Termíny operací, kontrol atd. Co čekat od ústavu kde vedení krade ve velkým viz aféry z poslední doby. Smutná realita v tom našem banánistánu.

hodnocení

1x

Kdykoliv jsem ležel v nemocnici, měl jsem na posteli "desky", kde se zapisovaly údaje - např. kapačka.

hodnocení

To tam není.

Byl jsem v nemocnicích mnohokrát, ale toto tam nebylo. Prostě si sestra nosila sešit, kde to měla předepsané a kde si to odháčkla. Na pokoji nic nebylo. Vždy jsem se ptal, co mi píchají a co mi dávají za prášky.

hodnocení

0x

@ringo - Nejde si vyžádat chorobopis a zjistit co to bylo za kapačku?

Jde - pacient (nebo pověřená osoba) může do dokumentace nahlížet atd., ale podle toho asi nepůjde zjistit, zda skutečně fyzicky došlo k záměně.

hodnocení

Musel by jít někdo proti vlastním, o čemž pochybuji. Hned po kapačce jí totiž brali krev na rozbor, takže by to tam bylo poznat. Podle všeho tam byla antibiotika.

Tak začněte tou dokumentací. Od něčeho se odpíchnout musíte. Takhle je to jen "já mám dojem..."

milanb
hodnocení

0x
Jestli to byla vase kapacka, tak se normalne zeptejte, jestli nekoho jineho, vam ciziho, tak vam do toho nic neni.

0rion
hodnocení

0x

A ptala se pacientka, kde se stala chyba? Pokud kapačky sestra prohodila, mohl z toho být velký průšvih. Požadoval bych vysvětlení, z jakého důvodu antibiotika nedostala, ač kapačku měla, podle mě mají povinnost pacienta na vyžádání informovat.

xxx
hodnocení

0x

Při podávání léků se stane ledacos.

Pacientka dostávala 1 tabletu (nevím název) léku na uklidnění a lepší spánek, ale bylo to na ni silné a chovala se jako "pod vlivem". Lékařka tedy dávku snížila na 1/2 tablety. Sestra, která roznášela léky označení 1/2 pochopila, že jí má dát 1x 2 tablety a pacientka se z toho nemohla probrat ani druhý den.

Tohle se skutečně stalo mé blízké příbuzné. Když jsme tehdy přišli na návštěvu, tak nás ani nemohla poznat a blábolila úplné nesmysly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]