Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se to nějak zjistit? Prokázat?

Od: ringo® odpovědí: 5 změna:

Dnešní situace: Dvě ženy na pokoji v nemocnici. Jedna po operaci, druhá má jít dnes. Přijde sestra se dvěma kapačkama. Mrkne na první a podle jména napíchne ženě před operací. Bez rozmyšlení vezme druhou a píchne druhé pacientce. Po obědě odvezou ženu na operaci. Za chvilku se vrací s tím, že jí zapoměli dát kapačku s antibiotiky. Podle chování sester to vypadá, že to dali ženě po operaci, ale jak to dokázat? Navzájem se budou krýt. Nejde o to někomu dělat zle. Každý se může splést, ale je potřeba přijít a říci že se stala ta a ta chyba a omlouváme se.

Nejde si vyžádat chorobopis a zjistit co to bylo za kapačku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kdykoliv jsem ležel v nemocnici, měl jsem na posteli "desky", kde se zapisovaly údaje - např. kapačka.

hodnocení

To tam není.

hodnocení

0x

@ringo - Nejde si vyžádat chorobopis a zjistit co to bylo za kapačku?

Jde - pacient (nebo pověřená osoba) může do dokumentace nahlížet atd., ale podle toho asi nepůjde zjistit, zda skutečně fyzicky došlo k záměně.

hodnocení

Musel by jít někdo proti vlastním, o čemž pochybuji. Hned po kapačce jí totiž brali krev na rozbor, takže by to tam bylo poznat. Podle všeho tam byla antibiotika.

Tak začněte tou dokumentací. Od něčeho se odpíchnout musíte. Takhle je to jen "já mám dojem..."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]