Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučení zubní pasty

Od: jarin® odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

dva roky používám zubní pastu značky Promise na doporučení mé paní zubařky, past má hřebíčkový olej který působí protizánětlivě ale nemá fluorid. Řešil jsem s ní dnes ty pasty, protože se mi udělala pigmentová skrvna na zubu a na Alze nejprodávanější pasta Opalescence je celkem účinná v jejích odstranění. Zabředl jsem ale do složení a pochopitelně nic není černobílé, pasta má na můj vkus celkem vysoké RDA (míra obrušování zubů) a co vím, mám citlivou sklovinu. Nevím, jestli ji dávat šanci, každopádně mezi mé favority se spíš řadí tato Elmex nebo Curaprox. Pokud máte s těmito 3 pastami zkušenosti, budu rád pokud se s nima podělíte. Děkuji.

zubacek.cz/...

zubacek.cz/...

zubacek.cz/...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Používám Sensodyne a poslední dobou jsem velice spokojený se sonickým kartáčkem od Philipsu.

Pigmentová skvrna od vína? Kafe? Kouření?

Co ta Alfa?

hodnocení

Ze všeho uvedený píju akorát kafe, ale zuby si čístím i víc jak 2x denně, navíc ta tečka se mi udělala na fotokompozitní fazetě na předním zubu ale není to nic hrozného.

Alfa zatím dobrý - voda se neztrácí, auto po zahřátí drží provozní teplotu, olejový víčko je krásně čistý, žádný jogurt ani šlem. Tak těsnění je snad ok. Akorát ta kapalina není úplně čirá a vadí mě to. Napadlo mě zkusit napsat do Egmont garage za kolik by to udělali, sleduji je na youtube a příjdou mi svědomití. Italmotori co doporučoval boban je od Brna moc daleko, už ty Lukavice u Šumperka jsou meh ale snesitelnější.

bear

A chodíš na dentální hygienu?

hodnocení

Ano, byl jsem dnes právě. Dělá mi to zubařka normálně, nemám zvlášť dentální hygienistku.

bear

Odstraní plak ultrazvukem, zaleští a natře po výkonu pastou na ochranu skloviny?

Nebo ti to jenom oškrábe škrabkou jako to dělá veterinář psům?

Je to rozdíl. Děje se to i to.

hodnocení

Odstraní mi plak ultrazvukem, pak mi tam dá nějaký gel který mi tam vmasíruje, pak v puse převaluju nějakou kyselou vodu kterou opakovně plivu a piju a nakonec mi potře dásně hřebíčkovým olejem což teda pálí jak cyp ale prej je to dobrý.:D

bear

Jo, tak to mě taky, tak je to asi to nejlepší. Nebo neznám zatím lepší péči.*frajer*

A probíral jsi tu skvrnu s ní?

hodnocení

0x

Nedoporučila bych vám ani jednu z těch tří. Osobně používám Lavera Bio Neutral. Jsem nadmíru spokojená. Dá se koupit kdekoliv v drogeriích DM. Má opravdu čisté složení. Ty, co uvádíte vy, že se mezi nimi nemůžete rozhodnout, tak mají ve složení škodlivé sulfáty, karcinogenní oxid titaničitý, který už se zakázal v potravinách, ještě bývá v některých lécích nebo vysušující alkohol, ten bych na ústní dutinu taky dlouhodobě nedávala. Jak říkám: doporučuji Lavera Bio Neutral. (Tady máte složení: Water (Aqua), Sorbitol, Hydrated Silica, Xylitol, Glycerin, Sodium Lactate, Disodium Cocoyl Glutamate, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Xanthan Gum, Sodium Cocoyl Glutamate, Sea Salt (Maris Sal), Carvone, Sodium Hydroxide, Chlorophyllin-Copper Complex (CI 75810).)

km
hodnocení

0x
pasty, ktere budou lepe odstranat zabarveni zubu, budou zakonite take zuby vice obrusovat
bear

Poloviční pravda. Buď se to děje mechanicky, jako popisuješ a nebo chemicky, kdy se to dělá třeba pomocí látek s peroxidem vodíku. Podobně, jako se bělí vlasy.

třeba

alza.cz/...

km
neni to polovocni pravda. ktera pasta bude lepe odstranovat? ta ktera odstranuje mechanicky, chemicky a nebo oboji? ktera bude zuby nejvic poskozovat? ta ktera ma nejvic nejhrubsich abraziv.
bear

Mechnická pasta s abrazivama odstraní skvrny z povrchu, ale ne z vnitřku.

Chemická jde do hloubky.

Záleží tedy, kde skvrna je a co je její příčinou.;)

Zub může vnitřně zabarvit i amalgámová výplň, případně zubní kaz či odumřelá dřeň. Moje máti měla jeden šedivák :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]