Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přišel vám také mail o změně smluv. podmínek

Od: sznm odpovědí: 10 změna:

Na Seznam, prohlížeč mi přišel divný mail o Změně smluvních podmínek o diskuzi od11.11.25. Prý mohu diskutovat na platformě Lidé.cz.

Toto se mi nezdá, Lidé .cz byly dávno zrušeny a nechápu, proč mám vést nějakou diskuzi.Já teda lajkuji komentáře článků na Novinkách, ale to je vše na co v prohlížeči reaguji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ano, chodí všem. Lide.cz budou cca v polovině listopadu zprovozněny o-seznam.cz/... Pokud je používat nebudete chtít, tak nemusíte.

Platforma bude stát na ověřených uživatelích a povede je k smysluplným a kvalitním konverzacím.

Hlavním záměrem je nabídnout prostředí, kde má své místo kultivovaná debata, důvěryhodný obsah a bezpečná interakce.

Uživatelé budou moci bez obav psát vlastní příspěvky, komentovat články nebo reagovat na názory ostatních.

---

Takže budete moci psát bez obav, ale všechno o vás víme, tak si moc nepouštějte hubu na špacír ...

mll
hodnocení

2x

Zatím jen 25.10. o tom, že zase trochu přitvrdili s požadavky na registraci (a to i retroaktivně, dosud to platilo jen pro nové účty). A že budou rušit neaktivní účty, což jsem měl za to, že normálně dělají, kdysi po půl roce ale pak to bývalo 100 dní (cca 3 měsíce) což se skvěle hodí na schránku na celý život, stačí 100 dní se nepřihlásit a je po ní. Ale to všechno bylo v dobách, kdy ty podmínky byly čitelné a nebyla to fúra keců jako dnes.

Lidi jsem ani nezaregistroval, kdy skončily, podobně jako xchat na centru, prostě nerozdejchali nástup fejkbůku a GDPR je dorazilo. Skončili spolužáci, které seznam přebral kdysi pod svá křídla, to jsem i zaregistroval, ale domény jako lidé mě celkem nechávaly klidnými.

bear

Spolužáci měli velkou díru v zabezpečení.

Nebylo těžké zadat jméno třídní učitelky, když člověk zkoušel ze stránek webu školy jména zaměstnanců.

Někteří měli heslo že 1+1=2, atd... nebo jméno spolužáka a přitom když měl člověk rozkliklou třídu, tak tam bylo vypsáno 2/3 spolužáků a stačilo je tam zadávat a zkoušet.

Pak se člověk dostal do třídy k fotkám, vzkazům, atd... a mohl prohlížet libovolně.

V dnešní době facebooku, whatsupp, instagramu, atd... není problém ani pro důchodce svolat třídní sraz i jinak.

Stejně tak nevýhoda/nevýhoda xchatu a lidé na seznamu byla ta, že měla spoustu falešných profilů. Člověk si tam mohl blbnout anonymně kde s kým, ale za posledních 10 let díky predátorům se to stalo nebezpečným prostředím.

Proto i facebook má dnes tuším ověření pravosti profilů občankou, google není tak anonymní s provázaností s mobilním telefonem a případně bankovní identitou, atd...

Pak je větší jistota s kým se člověk baví a zároveň diskuze má lepší morální úroveň, protože za svým názorem nestojí květinka3456, ale třeba Jana Malá, atd...

Na to nově cílý i seznam, proto chce, aby účty měli úplně vyplněné profily.

hodnocení

2x

Něco mi dnes přišlo, hned to šlo do spamu. Navíc to vidím ze trany szn jako kontraproduktivní., mám tam trvale zablokovaný účet .

hodnocení

0x

Tenhle přišel dnes... Nicméně už 21.10. přišel podobný email (bez info o lide.cz) o změně od 3.11. (něco o blokaci a rušení neaktivních účtů atd.).

hodnocení

0x

lide.cz sice byli zrušeny, ale stále patří Seznamu a Seznam chce tu doménu nějak využít, je to pěkná krátká doména.

km
hodnocení

0x

asi bych se nad tím nepozastavoval

sznm
hodnocení

A proč ne, pokud vím, tak to bylo také celé divoké, tam se nechci octnout.

Pokud je tu více přesvědčujících komentářů, že to nebude povinná instrikce, tak jj

hodnocení

0x

Není to povinné. Tak nereagujte. Mě nic nepřišlo. Ale s mými názory není divu *tyty*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]