Nejste přihlášen/a.
Na Seznam, prohlížeč mi přišel divný mail o Změně smluvních podmínek o diskuzi od11.11.25. Prý mohu diskutovat na platformě Lidé.cz.
Toto se mi nezdá, Lidé .cz byly dávno zrušeny a nechápu, proč mám vést nějakou diskuzi.Já teda lajkuji komentáře článků na Novinkách, ale to je vše na co v prohlížeči reaguji.
Ano, chodí všem. Lide.cz budou cca v polovině listopadu zprovozněny o-seznam.cz/... Pokud je používat nebudete chtít, tak nemusíte.
Platforma bude stát na ověřených uživatelích a povede je k smysluplným a kvalitním konverzacím.
Hlavním záměrem je nabídnout prostředí, kde má své místo kultivovaná debata, důvěryhodný obsah a bezpečná interakce.
Uživatelé budou moci bez obav psát vlastní příspěvky, komentovat články nebo reagovat na názory ostatních.
---
Takže budete moci psát bez obav, ale všechno o vás víme, tak si moc nepouštějte hubu na špacír ...
Zatím jen 25.10. o tom, že zase trochu přitvrdili s požadavky na registraci (a to i retroaktivně, dosud to platilo jen pro nové účty). A že budou rušit neaktivní účty, což jsem měl za to, že normálně dělají, kdysi po půl roce ale pak to bývalo 100 dní (cca 3 měsíce) což se skvěle hodí na schránku na celý život, stačí 100 dní se nepřihlásit a je po ní. Ale to všechno bylo v dobách, kdy ty podmínky byly čitelné a nebyla to fúra keců jako dnes.
Lidi jsem ani nezaregistroval, kdy skončily, podobně jako xchat na centru, prostě nerozdejchali nástup fejkbůku a GDPR je dorazilo. Skončili spolužáci, které seznam přebral kdysi pod svá křídla, to jsem i zaregistroval, ale domény jako lidé mě celkem nechávaly klidnými.
Spolužáci měli velkou díru v zabezpečení.
Nebylo těžké zadat jméno třídní učitelky, když člověk zkoušel ze stránek webu školy jména zaměstnanců.
Někteří měli heslo že 1+1=2, atd... nebo jméno spolužáka a přitom když měl člověk rozkliklou třídu, tak tam bylo vypsáno 2/3 spolužáků a stačilo je tam zadávat a zkoušet.
Pak se člověk dostal do třídy k fotkám, vzkazům, atd... a mohl prohlížet libovolně.
V dnešní době facebooku, whatsupp, instagramu, atd... není problém ani pro důchodce svolat třídní sraz i jinak.
Stejně tak nevýhoda/nevýhoda xchatu a lidé na seznamu byla ta, že měla spoustu falešných profilů. Člověk si tam mohl blbnout anonymně kde s kým, ale za posledních 10 let díky predátorům se to stalo nebezpečným prostředím.
Proto i facebook má dnes tuším ověření pravosti profilů občankou, google není tak anonymní s provázaností s mobilním telefonem a případně bankovní identitou, atd...
Pak je větší jistota s kým se člověk baví a zároveň diskuze má lepší morální úroveň, protože za svým názorem nestojí květinka3456, ale třeba Jana Malá, atd...
Na to nově cílý i seznam, proto chce, aby účty měli úplně vyplněné profily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.