Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žijeme spolu ,ale barák si řeší po svém

Od: romaneta odpovědí: 3 změna:
Dobrý den s manželem jsem osm let ,tři roky jsem vdaná . Máme barák nový novostavbu druhým rokem . Manžel si řeší barák sám prej z hlediska financí atd ..a já mj řekla ,ze si mě vzal a žijí tady taky tak je snad normální že se musíme o tom bavit a shodnout co tady chceme ,že tady nežije sám . On to zjevně nechape,furt mluví o tom ,jak má vizi atd ,já nevím teda proč si mě bral vlastně ,takto manželství přece nefunguje ne ,že mi řekne já se starám o syna našeho , a on o barák ... Nevím je to v pořádku? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

0x

Tady asi hodně záleží na tom, jak to máte nastavené doma. Já to třeba měl s partnerkou tak, že každý přispíval na hypotéku stejným dílem (oba pracující, 50% hypotéka splátka se dá uplatit krásně) a tím pádem byl barák napůl a každý do toho měl co mluvit. Nebyl problém. Vždy jsme se domluvili a když ne, přišel funknčí kompromis, ale v 90% byla vždy domluva. Já byl ten, který v 80% vše realizoval, jsem technický typ a tyhle věci mi šly samy, ale zase jsem nerozuměl papírům, to zase měla v malíku ona. Dokonale jsme se doplňovali.
.
U Vás ale vidím jednu věc, a opravte mě, jestli se teď mýlím. Manžel tedy vše táhne z vlastních peněz sám, vy se pouze vezete a žijete s ním zdarma (doufám že alespoň přispíváte na chod domácnosti) a cítíte se dotčena, že si nemůžete za jeho peníze udělat dům podle sebe? Asi souhlasím s tím, že tam žijete oba a tak byste oba měli mít co do toho mluvit a měli byste se snažit dohodnout, aby se vám tam žilo příjemně oběma. Pokud ale nic neplatíte, nájem, ani hypotéka se vás po zbytek života netýkají, pak bych asi na vašem místě trošku ustoupil a dal větší prostor partnerovi, když už vše táhne po finanční stránce sám. Ještě řekněte, že to ve smlouvě není nijak ošetřené, barák platí pouze on, ale jeho vlastnictví je klasicky obou... *palec*

bear
hodnocení

0x

A jak funguje manželství? Že příjdete s holým zadkem a pak příjdete snadno k majetku? A až se pohádáte k vůli malbě či kachličkám či obědu, tak při rozvodu schrábnete snadno cizí majetek, který budovala manželova rodina?

Jste hloupoučká, jestli takto uvažujete.

ltz
hodnocení

0x
Díky manželovi máte nový barák, manžela co se umí chlapsky postarat a vše vyřešit. Myslí na dobro rodiny. Za to byste ho měla nosit na rukou. Nebo si myslíte, že byste mohla v těchto věcech manžela zastoupit vy. Ale máte pravdu, proč si vás bral. K vám by pasoval manžel, který nemá vizi, který přijde domů, dřepne na gauč a nechá se obsluhovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]