Nejste přihlášen/a.
Urcite je lepsi, to resit pres uctarnu nez vymyslet vlastni metody. Tim tvym resenim, pri kterem sice firmu neposkodis, ale podvedes, se dostavas na tenky led.
Varovani uz jsi zde dostal, tak se zarid podle sebe.
U nas ve firme za takovyhle "omyl" zamestnance vyhodili! Sice ne napoprve, ale napodruhe ano!
Samozřejmě, je to Vaše věc, jak celou situaci vyřešíte. Já Vám jenom a pouze sděluji, jaké řešení je ,,košer´´. Ono se to občas stane, že nejde terminál, nebo jiný problém . Tato situace se řeší tak, jak jsem popsal, není to nic neobvyklého. Stejným způsobem platím palivo i do aut, které mi půjčí autosalón, když mám služebák v servisu.
Naopak to, co popisujete, tedy brát přes služební kartu palivo do svého auta, či kanystru, to je poukázka na průser. Dnešní GPS bonzáci logují spoustu údajů, jsou napíchnuté na OBD, mnohé systémy jsou provázány s kartovým centrem a rovnou upozorní, když se u karty objeví tankování a na logu hladiny paliva není. Tohle bych pak na firmě fakt vysvětlovat nechtěl, protože ve většině firem se bere krádež paliva jako důvod k okamžitému vyhazovu
Pro info - na grafu mého služebáku je na první pohled vidět, že jsem tankoval 29.10. v cca17h. Jak vidíte, ten zub na grafu je velmi nápadný, proto každý i laik okamžitě na první pohled vidí, jak to bylo.
Majitel karty (firma) se ve výpisu detailně dozví kde, co a kolik jste tankoval. Podle toho usuďte, zda této "refundace" využít nebo ne.
U firmy, kde bedlivě hlídají každý litr a porovnávají ho s knihou jízd bych si to netroufl. Proplacení účtenky, byť se zbytečnými kecy o komplikacích (jako byste to udělal schválně), bude asi schůdnější.
Systém je připojený ke sběrnici can, ví spoustu věcí, které loguje a zejména hlásí za kolik se ta kovalo, kolik zbývá paliva v nádrži a stav ujetých kilometrů, že se tankovalo tedy zaregistruje ze změny hladiny, z GPS ví i kde, když neproběhla platba kartou, neřeší, ale čerpání z karty když bylo auto jinde, vypnuté zapalování a v nádrži se nehnul stav bude hned hlásit jako potenciální zpronevěru.
Dotankování do kanystru během návštěvy čerpací stanice služebním autem by opravdu neměl být problém. Jen bych si pro jistotu pohlídal, aby celkové množství paliva nepřesáhlo objem nádrže vozu.
Tedy... předpokládám, že součásti služeb CCS karty není paranoidní sledování personálem, zda si zákazník neodlévá část paliva do kanystru. Bylo by to ostatně hloupé, protože by to šlo snadno obejít odsátím paliva z nádrže hadičkou někde na dvorku, jak se dělalo za totáče.
Personál čerpací stanice neví čím bude platit dokud nedojde k pokladně a pokud tam bude mít lidi tak si ani nevšimne kam, kdo tankuje. I když to bude lít na zem tak bude chvíli trvat než to někdo začne řešit.
@mathew:
Ano, předpokládám, že to funguje jako normální platební karta, takže personál si tankujícího nevšímá, ani zpětně.
Jen jsem popustil uzdu paranoidní fantazii: Čím bych jako výrobce karty zkusil navnadit chorobně podezíravé majitele firem, kteří se úzkostlivě obávají, že je ti ničemní zaměstnanci chtějí při každé příležitosti okrást? A napadlo mě: Kartou nelze platit tankování do kanystru (nebo do dvou aut současně). Samozřejmě by to chtělo, aby personál zpětně prověřil příslušný kamerový záznam a v případě spatření kanystru k záznamu přidal patřičnou poznámku. Bylo by to směšné, trapné a zbytečné (krást benzín lze i tajně za domem). Ale blbé šéfy, kteří by na takovou nabídku skočili, si představit umím. Je jedině dobře, že se to neděje.
Každý tu sa oháňa tým.že sa uvidí,že sa kartou nedotankovalo do firemného auta, ale nik tu nechce akosi vysvetliť ani druhú stranu,že do firemného auta bolo natankované bez firemnej karty, ak je auto vúbec monitorované. Takže je tu dôkaz,že neokrádal. Zo zdvorilosti by som to oznámil a natankoval do svojho alebo do kanistra.
Slavco, chápu, že je tu možná trochu jazyková bariéra, ale zkuste si přečíst, co jsem tazateli radil nejen já, ale i další. Natankovat do služebáku za svý není vůbec žádný problem, je to stejný, jako když koupím za svý kabel, nebo šrouby, případně zaplatím ubytování na služební cestě. To vše jsou normální a doložitelné výdaje, které běžně zúčtuji a nechám si proplatit. Potud je vše v pořádku, v případě problému lze velmi lehce prokázat, že jsem tankoval x-litrů do služebáku - viz graf hladiny paliva. Ovšem to se mi ještě nestalo, že by se v tom někdo takhle vrtal .
Ale nabrat palivo ze služební karty do svého auta , to už je průser. Udělal bych to jedině tehdy, pokud bych to předem projednal s vedením, ale asi by na mě čučeli jako na debila. Proč to řešit takhle kostrbatě a komplikovaně, když to jde normálně proplacením účtenky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.