Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem jako už stokrát předtím vybíral z bankomatu... a ejhle: jedna 200korunová bankovka je nějaká poškozená, jsou tam perem nějaké číslice... namíchlo mě to, jak to bankomat vůbec může vydat? Teď nervy, komu to vrazit... poradíte? Do banky nejdu, na to nemám čas... díky
Pomalovaná bankovka je vždy běžně poškozená bankovka, ať už je pomalovaná na líci, na rubu či na obou stranách.
Zdroj a další info: cnb.cz/...
Zřejmě špatná ruční kontrola.
kopíruji:
Běžně poškozené bankovky jsou obvykle ty, které nesou následky nepozornosti nebo aktivity dětí. Jsou natržené, přetržené na dvě části, popsané, pomalované nebo potištěné. Takovou bankovkou smíte zaplatit a obchodník se postará o její předání ČNB.
Pokud by byl nějaký problém u placení, a nechcete se nervovat, tak pokud chodíte nakupovat, můžete zaplatit u samoobslužné pokladny (Globus, Albert, Billa apod., a tak se popsané v pohodě zbavit.
-----------------
Já si takhle chodím zase rozměňovat velkou bankovku, třeba 1000,-, a koupím jen maličkost.
Když pak jdu třeba pro nějakou jízdenku na vlak, nebo platím v autobusu deset korun, nebo do malého krámku, tak aby člověk měl nějaké drobné v peněžence.
I popsané bankovky jsou platné. Nedělejte z toho vědu, zkuste s ní normálně zaplatit. Nic horšího, než že jí odmítnou se Vám nestane.
"Do banky nejdu, na to nemám čas..."
To je jednouché, pokud se Vám bankovku nepodaří někde udat, máte 3 možnosti:
1. ten čas si najít
2. vhodit bankovku do nějaké schránky na charitu
3. bankovku zahodit
Nervy kvůli popsané dvoustovce
? Co byste dělal, kdyby Vám bankomat vyplázl 2000 bankovku, ze čtvrtiny obarvenou červenou barvou
? Mně se to stalo. Samozřejmě jsem to hned reklamoval. Přišel vedoucí pobočky a bankovku kamsi odnesl (to jsem lehce znejistěl). Po pár minutách se vrátil, řekl, že to je jen běžná razítková barva a dal mi bankovku jinou.
Bankomat vam vydal platne bankovky, ci sa vam pacia alebo nie, to nie je dolezite. Pred vlozenim do kazety v automate su kontrolovane. Stazovat si nema vyznam, lepsie je neznervoznovat sa vecami, ktore su nepodstatne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.