Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď bez odstupného?

Od: rm* odpovědí: 71 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit.Zaměstnavatel mi dnes sdělil,že by se mnou chtěl rozvázat prac. poměr,ale chtěl by dohodu.Jedná se o to,že jsem nešel párkrát o svátcích a sobotách na které se ani nezeptali,asi to berou jako samozřejmost.přitom pracovní doba je od 7.00-17.00 z toho 1h pauza na oběd,tím pádem 9h denně.ve smlouvě mám 40h týdně. o 150h,které mi může zaměstnavatel nakázat s vlastně už dávno oddělané.také jde o to,že mám mzdu na papíře 9800.-. prý mi nehodlají vyplácet nějaké odstupné.
PROSÍM POMOZTE- více po mejlu,nebo tel.

71 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlupatependolino*
hodnocení

1x

Jak je uvedeno výše, absolutně nic nepodepisujte a snažte se neporušit pracovní kázeň. Pokud se Vás chtějí zbavit, stejně to udělají. Ale vy nebuďte hloupý a odejděte aspoň s odstupným.

Takže žádné dohody.

rm*
hodnocení

odstupné by činilo stejně 3x9800=29400 ,moje výplata je jinak 25tis.kázeň,teda podle nich jsem porušil jen tím,že jsem nešel ve svátek a odmítám soboty,jelikož máme malou holčičku a chci být s rodinou,to oni nepochopí.takže teď kdyby mi dali výpověď třeba pro nadbytečnost už bych za tento měsíc dostal jen 9800 a pak to samé 3x,ale to oni přistoupit nehodlají.potřeboval bych spíše právní pomoc co dělat a nechat se i zastoupit.

výplata 25 tis. a na papíře 9800,-?

to jste tak trochu blázen. na druhou stranu, nevím, jak je to s prací u vás. postavit si hlavu a chtít být s rodinou? vždyť to vám teď nabízí. podepište dohodu a buďte s rodinou.

odstupné vám stejně nedají a budete se jen nervovat. takového zaměstnance bych se také klidně zbavil...

co si slibujete od právní pomoci v tomto případě? příští výplata bude 9800,- Kč (hrubého předpokládám). to bude stačit tak na toho právníka a stejně vám nepomůže.

rm*
hodnocení

myslel jsem s rodinou,alespoň o víkendech

rm*
hodnocení

koukám,že je tady hodně zaměstnavatelů

karina*

rm, odstupné se vypočítává podle legálního skutečného výdělku, ne podle toho, co máte v pracovní smlouvě.Ve vašem případě si ještě prostudujte ZP - práce přesčas business.center.cz/..., pokud pracujete ve zdravotnictví, je to trošku jinak. Postupujte uvážlivě a opatrně, zaměstnavatel Vás opravdu, vzhledem k Vašim vytýkacím dopisům, může nyní vyhodit na hodinu. Věřte mě, že důvod si najde , nebo si "situaci připraví"aby Vás nachytal. Pak byste neměl nárok ani na podporu. Karina

rm*
hodnocení

napadlo mě i to,že třeba kdyby mi dali výpověď z důvodu třeba nadbytečnosti bez nároku na odstupné,samozřejmě dohodnuto mezi námia nenašel bych práci do ledna příštího roku,alespoň dostatanu nějakou podporu,když bych dal jakoby výpověď sám,zřejmě s tím už bude problém.

karina*

rm, když dáte výpověď sám, tak od ledna 2011 bude problém ten, že budete mít podporu pouze 45%. Když ji dostanete pro nadbytečnost, tak je podpora pak trochu vyšší, ale to by Vám museli dát odstupné a od ledna 2011 nedostane podoru po tak dlouhou dobu, čas bylo odstupné (např 3 měs. odstupné % 3 třemíce bez podpory, ale evidovat se samozřejmě můžete). Jenže tady je zase problém v tom, že organizace výpověď pro nadbytečnost někam musí hlásit, nebo na to jsou nějaké tabulky (podle poču zaměstnanců apod.) tak si myslím, že na tu nadbytečnost nepřistoupí. No, zkuste to s nima otevřít... A ještě mě napadlo, prostudujte si i kolektivní smlouvu. karina

doplněno 18.11.10 21:19:

3 měsíční odstupné = 3 měsíce bez podpory. Omlouvám se za ostatní překlepy, píšu jako matla *smich*K.

rm*
hodnocení

tak nějaký jiný důvod?to je pak už jen hrubé porušení kázně, a to je vyhazov na hodinu.a když mám jen 9800 stejně bych musel dostat minimum,ne?

jiná otázka:

9800,- Kč hrubého máte ve smlouvě. čistého to je tak 8 722,- Kč. na to vás dostanou. kolik měsíců za to vydržíte makat tak aby si nic nenašli? nařídí vám práci o víkendu (záleží co máte ve smlouvě) nebo jakoukoliv jinou pakárnu ( ZP je více na straně zaměstnavatele) a máte vystaráno. pak můžou přijít vytýkací dopisy (v jakém oboru pracujete?) a půjdete stejně. a bez podpory se škraloupem...

rm*
hodnocení

nařídit už podstatě nemají,když dělám 9h denně.a kvůli podpoře,kdyby na ni tedy došlo dát jim nějaký navrh z jakého důvodu mě propouštějí.jaký?

karina*

rm, pokud vás vyhodí pro hrubé porušení kázně , tak nedostanete NIC! Ani podporu. Kde to žijete? karina

tozinek*

momentálně řeším podobný problem, jste si jistá "3 měsíční odstupné = 3 měsíce bez podpory"? Kde jste k tomu dospěla? Díky.T.

Chystá se novela zákona o zaměstnanosti a zákonodárci doufají, že se jim podaří to protlačit od 1.1.2011.

rm*
hodnocení

Dnes jsem volal do poradny na ÚP a řekli,že sami nevědí jak to bude po novém roce.

Úředníci to ani nemohou vědět, i když na tom úřadě "sedí". Jediný platný zákon je ten, který vyšel ve sbírce. Nezbývá než čekat, co na nás po Novém roce ve sbírce zákonů vyleze. Do té doby je zbytečné se tím zabývat, i když všichni chtějí být 1. ledna "v obraze" a připravení. Docela dobře si pamatuji v prosinci roku 2006 několikadenní nákladné a perné školení na nový zákon o nemocenském pojištění, který ovšem v lednu 2007 nevyšel a jeho platnost byla odložena o dva roky, takže ... odvolávám, co jsem slíbil, a slibuji, co jsem odvolal... a za dva roky znovu školení, protože se mezitím změnily parametry... a tak si tady na úřadech žijem...

karina*

tozinek, dospěla k tomu vláda, ne já. Sledujte dění v této republice, pak porozumíte i této diskuzi *smich*.Karina

tozinek*

sleduji, tady nad námi ale tvrdí, že to neplatí...*cert*se v tom vyznej*zed*

Neplatí to letos. Co bude za 1,5 měsíce, neví asi ani pámbu. *andel*

karina*

tozinek, inženýrka Vám to vysvětlila. Je to schválené a čeká se jen zda se to od 1.1. 2011 stihne zavést do praxe. Raději s tím počítejte. Nyní je listopad, takže pokud chce někdo odejít ze zaměstnání, neví v tuto chvíli, co vlastně bude od 1.1.2011 platit. Jestli to stávající, či to nové. *smich*No, boudel... Karina

Počtěte si rozkliknutím obrázku

aktualne.centrum.cz/...

tomason*
hodnocení

0x

Nic nepodepisovat a pokud vás budou vydírat obratte se na inspektorát práce.Svátek není povinnost a sobota taky ne.

rm*
hodnocení

ale co s těmi vytýkacími dopisy i když by byly neoprávněné?proti těm moc obrany není.a s tím vydíráním,nevím.začnou mi platit podle smlouvy a ne co jsme si dohodli mimo,jako je to ostatně skoro všude.jste nějaký právník?

někdo kecá, buď zaměstnavatel nebo vy.

nejdříve Vám sdělí že jste nejlepší, pak Váv dává vytíkací dopisy, vy na ně nereagujete a souhlasíte,

teď klidně dostanete výpověď ... a žádné odstupné

rm*
hodnocení

nedostal jsem žádný.bylo mi jen sděleno,že pokud nepřistoupím na dohodu,tak se to těmi dopisy může třeba začít řešit.

hodnocení

0x

doporučuji poslechnout kolegy,,,,,,,,,... a pak navštívit poradnu úřadu práce a nic si nenechat líbit.

Ale abych byl spravedlivý, dokážu zaměstnance dotlačit, aby podepsal dohodu o skončení pracovního poměru. Pokud je to nemakačenko, flákač...nespolehlivý, tak proč bych mu měl dávat ještě odstupné.

doplněno 18.11.10 20:58:

běžte na pravní na pracák, páč co já vím, jakou máte smlouvu jakou pracovní dobu, klidně se chodí i sobotu, či něděli,

Vám řekli že jste nejlepší a propouštějí Vás?

rm*
hodnocení

jenže oni sami řekli,že jsem ten nejlepší a za rok a půl jsem ani nezaspal

rm*
hodnocení

to řekli,ale asi jim přijdu jak rozvraceč a nechtějí si držet kvalitní lidi co něco umí,asi jim stačí cvičené opice které půjdou,kdy oni písknou.pracovní dobu ve smlouvě mám 40h,dělám 45, to by ani nevadilo,ale chtějí furt víc a víc i když to zaplatí jak říkají,ale člověk má právo i na svoje věci.

kato*
hodnocení

0x

business.center.cz/...

doplněno 18.11.10 21:05:

Nepodepisujte dohodu,ale nechte si dát výpověď,kde musí být uveden důvod.A vy se pak můžete právně bránit např.pomocí právníka na úřadě práce nebo vlastního.Dejte najevo,že se umíte bránit a požadujte výpovědní lhůtu a samozřejmě odstupné.

as*
hodnocení

0x

Budu zcela upřímný, nemáte žádnou šanci se ubránit. Být Vámi, hledám si nové zaměstnaní.

karina*

ale šanci má, řada zaměstnavatelů to jen zkouší, kam až můžou zajít. Pravda je, že neznáme celé pozadí, ale to už si tazatel přebere. Karina

as*

Z mého pohledu nemá žádnou šanci.

Víte, někteří lidi si neuvědomují, že nejsou a nikdy nebudou na stejné poziční úrovni jako jejich zaměstnavatel. A někteří si myslí, že sežrali moudrost světa, že si můžou dovolit k zaměstnavateli vše (Kdyby byl v něčem dobrý, jakod tento případ, tak by se ho nezbavovali, neboť najít schopného zaměstnance, to je dar z nebes. A to věřte, že vím, o čem mluvím. A kdyby byl tak dobrým zaměstnancem, tak nemá ani potřebu dělat se svým platem takovou fušeřinu.).

rm*
hodnocení

pan "as" je asi také zaměstnavatel.jo a práci si už hledám.není to jen tak.

nehledejte špatnosti na nás, ale na sobě!

rm*
hodnocení

možná jen to,že člověk nechce být zas opice.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Oficiální a neoficiální mzda - tím se nemůžeš nikde ohánět. Pochvala ústně, vytýkací dopisy písemně, proti těm jsi se nijak nebránil. Pracovní doba je podle profese, já taky musím dělat svátek nesvátek a neexistuje říci ne. Zákony, ty tady platí pouze na papíru, jakmile se s nimi začneš ohánět, tak jsi nežádoucí. A věř tomu, že zaměstnavatel si důvod k výpovědi vždycky najde. I na §55. To je dnešní realita. Nebo to tam u vás funguje jinak?

rm*
hodnocení

ofiko,nebo neofiko mzdou se vůbec neoháním.a důvod si lze vždy nějaký vymyslet,najít...když ti někdo není po chuti a je jen o trochu chytřejší než ostatní.

ladinpraha*

Netvrdím, že se něčím oháníš. Psal jsem to jenom proto, aby sis uvědomil REALITU. A co já považuji za chytřejší? Najít si lepší a výnosnější místo a odejít zcela nečekaně. Ale já to taky neumím a proto musím držet hubu a krok.

as*

Pokud umíte a jste chytrý, doporučuji si udělat ŽL a nezdržovat se na místě, kde to pro Vás -evidentně- nemá budoucnost.

lm®

*palec*Přesně @ladinpraha .Lépe bych to neřekla.

lm®

Pracuji v klasické "montovně" jakých je zde v republice nespočítaně.Mám maturu a přesto makám jako dělník.Jsem handicapovaná a nemohu dělat práci ,k níž mám kvalifikaci.Tolik na okraj.

Přesčasy?Od května lonského roku vyjma vánoc jsem byla všechny svátky v práci.Soboty 2-3 v měsíci.Odpolední místo do 22.30 dělám do 24.00 a ranní místo od 6 hdím od 5 (což pro mne znamená vstávat ve 3,15 jelikž přes 20km dojíždím).

Nijak zvlášt se mi tam nelíbí,je tam buzerce,ženský kolektiv- tedy drbárna a intriky,ALE mám jistotu příjmu a hlavně už nikdy nechci otevírat dveře ÚP (dva měsíce v krizi kdy jsem to zažila mi stačily- nevím jak pro koho,ale pro mne to bylo ponížení).Jak píše @ladinpraha nemáme na vybranou .Podnikat bych si netroufla,musím tedy držet hubu a krok.A ještě jsem za to vděčná.

karina*

Im, ono to záleží na úhlu pohledu.Vy jste, podle toho co píšete handicapovaná, takže je to smutné, ale je to tak, jako zaměstnanec si asi prostě nemůžete dnes moc vybírat. A přesčasy o svátcích a sobotách Vám asi platí i s příplatky, takže je to nějak fin. kompenzováno. A říkáte si musím to vydržet , víc peněz nikde neseženu.Což je pravda. A jistotu příjmu člověk mít musí, aby měl alespoň trochu základní pohody.Chápu Vás.Dojíždění nebudeme řešit, protože já to také chápu, ale jiný "chytrý" by Vám na to řekl, ať se přestěhujete za prací blíž ... Obě víme, že je to nereálná blbost, ale vidíte, že když se chce, lze na všechno najít oponenturu.

Ale pokud tazatel (a znova píši, nevíme jak to doopravdy je a co měl kdy na pracovišti za problémy a jakého druhu) či tedy kdokoliv jiný, plně zdravý a pracovity , se cítí na to aby si profesně i platově povýšil, nevidím důvod aby to neudělal. A nevidím důvod proč by si měl nechat líbit nepravosti, byť za cenu toho, že nakonec stejně prohraje a odejde. Ale před sebou se nebude muset stydět, že byl pokorný vlez ...A věřte , že je mnoho zaměstnavatelů , kteří mají ve vedoucích místech lidi velmi, velmi loajální , mám-li to říci kulantně. A nemusí to být vůbec odborníci. A těmto lidem pak hodně často vadí ambiciózní podřízení navíc s novými nápady, nebojácností a znalostí svých práv (samozřejmě i poviností). Jediný léta fungující model chování takového nadřízeného, který si musí za každou cenu udržet svoje místo je pak takový, že na svého "nebezpečného" podřízeného věší psí hlavu. Je to pak hra kdo z koho , složitější ještě o další vnitřní vazby u zaměstnavate.

A už to nově připravené opatření, že pokud dáte sama výpověď pro nespokojenost , pak máte nižžší podporu, je trochu tragické a cílené.Podle mého názoru cílené k tomu, aby byli lidé jako ovce. Nejsem zastáncem čerpání podpor, když se někomu nechce pracovat. Ale pokud zaměstnanec zažívá měsíce mobbing, tak mu nezbývá než sebrat sílu a bojovat, většinou ale to končí dobrovolným odchodem s narušenou psychikou. A to ale původci zla velmi těžko prokazuje. Je to hodně složité a není to vždy jen o pýše a povýšenosti podřízeného.Karina

nu*
hodnocení

0x

tak v ZP je jasně uvedeno, kolik hodin práce přesčas může zaměstnanec odpracovat za rok, také za jakých podmínek lze práci přesčas nařídit, co je hrubé porušení pracovní kázně s možností okamžité výpovědi atd...a jak je to s ukončením prac. poměru obecně...měl by jste začít studovat

rm*
hodnocení

těch 150h ročně jsem měl odpracované už v srpnu.tak co mám studovat?jsem zaměstnanec a ne student.proto jsem chtěl poradit.

rm*
hodnocení

možná v červenci

doctor

Každý zaměstnanec si myslí, že je dobrý zaměstnanec. Bohužel, kdo je nebo není dobrý, hodnotí zaměstnavatel. Tak se nechovejte jako zhrzený milenec a odejděte.

tomason*

Běžte se poradit na inspektorát práce, nemáte co stratit.Máte svá práva.

vladislav*
hodnocení

0x

Musíte si rozmyslet, co chcete. Pokud chcete sklopit uši a posloucat "hodného" zaměstnavatele, tak ho poproste, ať Vás nepropouští, že už budete poslouchat. Nebo mu tu dohodu podepište. Jinak máte dost velkou šanci se bránit. Přesčasy nemůže zaměstnavatel nařídit jen tak, dokonce ani těch 150 hodin. Jsou na to zatím jasně dané důvody podle Zákoníku práce. Jeho znění Vám zašlu ve vnitřní poště. A pokud chcete skončit, přistupte na dohodu, ale trvejte na odstupném. To se však nepočítá z toho, co máte ve smlově, ale z průměrného výdělku. Nadpočetnost bez odstupného neexistuje a propuštění pro hrubé porušení pracovní kázně vůbec není jednoduché. Fakt je ten, že to asi nebudete mít jednoduché, ale je taky docela možné, že když zaměstnavatel zjistí, že se umíte bránit, nechá Vás na pokoji, nebo Vám to odstupné vyplatí.

rm*
hodnocení

pochybuju,že ten by to nechal jen tak být a dal mi odstupné ve výší výdělku.to by pro něj znamenalo prohru.

rm*
hodnocení

a sklopit uši by znamenalo chodit denně tak 12h a pak i SO a NE.nejsem zvíře.

coop*

Z druhé strany uvádíte, že vás slušně platil - vaše vzájemné závazky a pohledávky byly tedy dosud řádně vyrovnány. Je celkem logické, že když v současné době nemá dostatek práce pro své zaměstnance, že vám nabídnul rozvázání pracovního poměru dohodou. Pokud nechcete, tak "bojujte". Že někdo musí do práce v sobotu i neděli, to zase nic takového mimořádného není. Pokud je zakázka s šibeničním termínem (a dnes žádná jen tak na cestě neleží), tak se nic jiného dělat nedá. Předpokládám, že v následujících měsích, kdy budete mít mzdu 9 800 Kč brutto se najde dost příležitostí, kdy dostanete dva vytýkací dopisy a současně výpověď v souladu s §55 zákoníku práce. Následně na ÚP nedostanete žádnou podporu a na sociálce taky ani kačku. Pokud však jste skutečně odborník ve svém oboru, pak vás to trápit nemusí, protože konkurence má moc dobrý přehled o těch nejlepších a určitě vám hodí lano za nesrovnatelně lepších podmínek. Vše zlé je k něčemu dobré. Když by to náhodou s novým místem nevyšlo, tak si budete moci aspoň dopřávat neomezené množství času se svou rodinou a nebudete mít pocit, že jste zvíře. Nezbývá než popřát, abyste se rozhodnul správně.

rm*
hodnocení

o to odstupné mi nejde,jen o jednání a princip.jsi dobrej=vypadni.kazíš mi cvičené opice,který udělají kdykoliv,cokoliv.

vladislav*

Nejste registrovaný, takže vnitřní poštou to přesné znění poslat nejde, ale jde o Hlavu 4, §90-92, stačí zagooglit a určitě to najdete.

kato*

Já si také myslím,že když zaměstnavatel zjistí,že se umíte bránit a dáte najevo,že znáte svá práva. Pak nebude riskovat skandál a pokutu od inspekce úřadu práce.A dostanete co vám náleží.

rm*
hodnocení

na jednu stranu ano,na druhou mě mají v hrsti s tou malou výplatou na papíře.vydržte dělat 2měs za 9tis,

lm®

Vy jste takový bojovníček za spravedlnost a to je ten Váš problém..Ti to mají vždycky těžké.

Víte bývala jsem taky taková.Hádala jsem se za práva pro mne i vlastně de facto cizích lidí...Výsledek?Téměř nikdo to neocení,nikdo vám ani nepoděkuje a nakonec jste špatný Vya ještě se na Vás svezou...Kdy jsem byla v nouzi já,nikdo se mne nezastal.Dnes už bych si za nikoho prsty nepálila.Raději budu onou cvičenou opicí jak říkáte,sice myslící si své o...píp píp píp ,ale s jistotou,že mám příští měsíc z čeho platit účty a rodina co jíst..

Co mi bude platná revolucinářská nálepka s prázdným žaludkem?Nečtěte pohádky,podívejte se kolem sebe ...vidíte?Spravedlnost neexistuje.možná v nějakém soap seriálu ale v životě ji nenajadete.Věřte mi.Lenka

rm*
hodnocení

co jste napsal je HNUS,ale asi to tak je.

coop*

A skandál spočívá v čem? V návrhu na rozvázání pracovního poměru dohodou? Směšné. Nedělejte si legraci z lidí v úzkých. A s nějakou inspekcí úřadu práce (nic takového neexistuje) si může zaměstnavatel tak akorát omotat řídítka. Úřad práce se takovýma hloupostma vůbec nezabývá, protože mu to nepřísluší.

rm*
hodnocení

úřad třeba ne,ale právník ÚP by měl,alespoň poradit či pomoci.

abdul*

Pane rm, vy vůbec nechápete o čem to je. Vy můžete být třeba ,, dobrej " jak říkáte ale zaměstnavatel nehodnotí jenom výkonnost zaměstnanců ale třeba i loajalitu. Váš názor ohledně přesčasů může být i správný ale zaměstnavatel potřebuje prostě něco jiného a vy s tím neuděláte nic. Můžete kolem sebe jenom kopat. Už z toho, že berete polovinu platu tzv. na černo vám muselo být dopředu jesné, že váš zaměstnavatel si moc lámat hlavu se zákoníkem práce nebude a na jeho podmínky nefér hry jste sám přistoupil tak se teď nedivte. Z;bývá vám jenom dohoda. Tím mám na mysli navrhnout zaměstnavateli takové podmínky odchodu aby i vám vyhovovali. Pokud to nepůjde, můžete věc ohlásit třeba na inspektorát práce a je možné, že váš zaměstnavatel bude pokutován. V tom případě ale pokutu stejně zaplatí vaší kolegové, jak vy říkáte,, cvičené opice" neboť jim to zaměstnavatel v určitém časovém horizontu stáhne nenápadně z platu. Pokud máte dost fin.prostředků, můžete se i soudit ale to je tak všechno. Zanměstnavatel si prostě vybírá sám kdo u něho bude pracovat. vás taky nikdy nikdo nemůže přnutit aby jste dělal tam kde nechcete.

rm*
hodnocení

ale tady loajalita znamená na písknutí cokoliv,kdykoliv.tak to nebývalo,až poslední dobou.koukám,že zatím 95% lidí radí sklopit krovky a přistoupit na jejich návrh.

coop*

Konečně racionální názor "starého" praktika. A vo tom to je *palec*

rm*
hodnocení

nemělo by to tak být.

coop*

Ale co by nemělo být? Zaměstnavatel si vás přece neosvojil a nezavázal se, že vy jste jediný, bez kterého se neobejde (věřte obejde a příjde dalších tisíc), dával vám práci a za tu vám řádně platil. Požádal vás, abyste přišel v sobotu a neděli, kdy on to potřeboval. Vy jste odmítnul. Nejste loajální zaměstnanec, tedy vám nabídnul rozvázání pracovního poměru dohodou. Vy to odmítáte. Vše je OK a další postup je ve vašich rukách - čiňte přesně to, co považujete za správné. Mám obavu, že prohrajete.

rm*
hodnocení

právěže vůbec nepožádal.bral to jako samozřejmost.až po té se zeptal proč nikdo nepřišel o svátku a sdělil,že chce dohodu.

patronka*

Připomněl jste mi jednu starší příhodu z práce u soukromého majitele.Bylo to o Vánocích a pracovali jsme v obchodě.Na Štědrý den nemuselo být otevřeno, ale něco ze sortimentu se mohlo hodit jako vánoční dárek pro ty, kteří všechno nechávají na poslední chvíli.Několik se nás dohodlo, že obchod otevřeme. Nakonec přišli úplně všichni a ten kdo měl na starosti děti je prostě vzal s sebou.Majitel o tom vůbec nevěděl.Stejně tak jsme sami a bez nucení dělali tolik hodin, kolik bylo potřeba.

rm*
hodnocení

zřejmě jiné chování zaměstnavatele.

karina*

patronka, tak to bych přičítala spíš kolektivně povznesené předvánoční náladě s možností si ještě něco na poslední chvíli přivydělat. Běžně jste asi všichni i dětmi kdykoliv ve svátky ( a v sobotu,kdy třeba mělo být zavřeno) do krámu nechodili , že. Kar.

patronka*

Přičti to skvělému kolektivu, který jsme si sami vytvořili, Vánoce s tím až tak moc společného neměly a peníze za to taky žádné nebyly. Pracovalo se prostě podle potřeby.Jen ty děti jsme s sebou obvykle nebrali a majitel s tím neměl nic společného.Já osobně bych mohla mít o Vánocích povznesenou náladu leda tak po flašce něčeho ostrého (nemyslím zrovna kečup), protože jsou pro mne nejhoršími dny v roce.

coop*

Jistě, může, ale nemusí. ÚP není advokátní poradna zdarma. Jenže pořád nevím, s čím se chcete radit. Zaměstnavatel udělal jedinou věc - nabídnul vám rozvázání pracovního poměru dohodou. Vy to buď příjmete nebo nepříjmete. Co s tím mám právník na ÚP společného, to nevím.

rm*
hodnocení

prostě se mi to nelíbí.je něco k nepochopení?

coop*

Že se vám něco nelíbí, tak na to máte právo. Zaměstnavateli se naopak nelíbíte vy ( to neberte nijak osobně) - bohužel pro vás on vám dává práci, on vás platí, on nese svou kůži na trh. Dovedu si představit, že jste třeba v šatně pronesl větu ke svým spolupracovníkům "Nechoď v neděli, nejsi zvíře". Pokud se to majitel firmy dověděl (a věřte, že se dozví vše), pak samozřejmě tam nemáte co pohledávat. Takový je život.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]