Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím o situaci kdy dva manželé mají tři malé děti asi 2,4 a 6 let. První ted začalo chodit do školy, matka onemocněla, takže je mimo domov a to zřejmě na delší dobu. Mimoto ikdyž se o děti "postarala"=nakrmila je, vyprala a pustila jim televizi, tak se zdá, že o ně nemá moc zájem, je neempatická a odtažitá k dětem. Takovéto chování jsem před tím nikde jinde neviděl. Také před hospitalizací v nemocnici prý tvrdila, že dítě do školy chodit nemusí, že o nic nejde a že to nějak dopadne. Díky tomu měl letošní prvnáček již na konci září zameškaných několik dní a poznámky za pozdní příchody a nevypracované domácí úkoly. Její muž pracuje,mimo bydliště, takže bývá mimo domov i několik dní. U nich doma se hádají a hodně se tam křičí, což i všude (ve školce,atd...) říkají jejich děti a opakuji přesně co se tam dělo a o čem se hádali. A i bez toho je na dětech znát, že se tam něco děje. Působí totiž v kolektivu nesebevědomě, chodí se sklopenou hlavou a jsou smutné,ustarané. Když vidím ostatní děti jak se smějí nebo si hrají,tak je mi z toho smutno. Já sám děti zatím nemám, ale tihle dva mít potomky opravdu neměli. No ale co ted, jak jim poradit, nebo co udělat(napadlo mě i kontaktovat sociálku). Normálně by mě to nezajímalo, ale takhle ničí život 3. malým bytostem a to je hodně špatně. Jak jsem psal výše tak jejich matka je v nemocnici a hned tak se nevrátí a i tak si myslím, že o ně nemá moc zájem. On pracuje a bývá pondělí až pátek pryč z domu. Zatím co vím hlídání dětí, tedy celodení starání se o ně zajištují jen jeho rodiče, kteří už mají skoro 80 let a bydlí v jiném městě. Její rodiče se k celé situaci staví bez zájmu. Celá věc se odehrává na malém městě a tak se zde ví skoro všechno. Situace se mi zdá neunosná a je jen otázka času co bude. Jak tedy reagovat? Nechat to tak, že se vše vyřeší samo? Co byste dělali vy? A nebo existuje "nějaké celodenní hlídaní od pondělí do pátku"? Protože jejich otec by se snad o ně jakžtaž přes víkend postaral...
Jak se píše v první odpovědi od jmlc®
Znám osobně dvě rodiny, kde děti vychovávájí babičky a dědečkové. Jedině co starší osoby těžko zvládaly, bylo chození na OSPOD a k soudu. A to opakovaně, páč to není jednoduché a rychlé. Třeba jen, aby dostávaly pravidelně peníze na děti, kdy to rodiče nezvládají Ještě že to znám jen z podrobného vyprávění, nikoliv osobně. Smutné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.