Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychowolkmen, opravdu pomáhá?

Od: dajka® odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, máte někdo zkušenost s psychowolkmenem?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

1. Pomoze najma predajcovi zarobit peniaze.

2. Vam pomoze, ak tomu vopred uverite.

hodnocení

5x

Když se tenhle vvynález před lety objevil, nechal jsem si ho zdarma předvést v "odborném" obchodě. Tehdy jsem měl pocit, že by to snad fungovat i mohlo*zmateny*. Když jsem to pak vyzkoušel ještě 2x, nedělalo to vůbec nic.

V současné době už se o psychowolkmenu nikde nikdo ani moc nezmiňuje, proč asi? ;)

hodnocení

4x

Já si myslím, ale jen myslím, že je to docela možné. Dříve jsem před spaním četla. Tím jsem se odstřihla ode všecho, co ten den přinesl a co zůstalo nedořešené, nad čím jsem přemýšlela a nedovolila mozku vypnout. Knížka to dokázala. Teď už mi číst nejde, ale naučila jsem se spát se peckou sluchátka v uchu a poslouchat hodně ztišené rádio. Na ČR Dvojka je ve 22 hod čtení na pokračování a pak je mikroforum, ale to už nedoposlechnu, protože spím. Někdy sluchátko vyndám a v noci, když se probudím zase do ucha šoupnu, nepřemýšlím, jen posloucám. Spím! Ráno rádio vypnu. *palec*Hodně dělá pravidelnost. Těším se na to čtení a tak se nedodívám v telce detektivku, ale v 10 hod běžím do postele.

doplněno 26.10.25 11:18:

Hlavní je: nemyslet, nepřemýšlet, jen poslouchat!

Hlavní je: nemyslet, nepřemýšlet, jen poslouchat!

Po do lidí hustí ledaskde *smich*

Fakt, je to velice časté :-D *smich*

hodnocení

3x
Nebude to něco podobného, jako kazety na odnaučování kouření.
Ve spánku poslouchat a ráno je z vás nekuřák?*smich*
halamus

To neznám, ale takto funguje výuka cizích jazyků, po třech nocích umíte cizí jazyk skoro kako rodilý mluvčí.

hodnocení

2x

Kdysi mi ho někdo předváděl a já si řekl, že tohle si můžu (až na lesklé plasty) postavit za pár korun sám.

Dnes bych na to použil nějaké Arduino, pár LEDek a odporů a piezo repráčky, celkově tak za 300Kč i s dopravou.

Ono to určitě nějak působí - pravidelné zvuky, pravidelné blikání - ale pořizovací cena je jak řikám a nic moc speciálního tam není.

Psychowolkmen ale není jen o HW, ten sám o sobě není k ničemu. Ten by si asi skutečně dokázal zručnější kutil sestavit sám. Tady jde hodně o SW. Na každou relaxaci se používá jiný program, jiné zvuky a jiné záblesky. Pokud nejste psycholog a zručný programátor, nemáte šanci to vytvořit.

@magdon Psychologové od těchto produktů spíše odrazují a jde o klasickou fikanou snahu prodat prakticky bezcennou věc jako zázrak za tisíce. Nic nového, někdejší prodavači hrnců mají jenom nové lákadlo na věci neznalné naivné oběti:

"Není to náhrada za odbornou léčbu při závažných psychických či neurologických poruch.

Účinek značně závisí na kvalitě přístroje, správném použití, pravidelnosti.

Marketing často slibuje "zázraky" (např. výrazné zlepšení paměti, rychlé učení jazyků, vyřešení depresí) – tyto sliby je třeba brát s rezervou (čti neskočit na první absurdní nesplnitelný slib).

U lidí s některými zdravotními potížemi (např. epilepsií) je třeba být opatrný, používat pod dohledem odborníka."

vladimir2
hodnocení

2x
Dobrý den, zkuste aplikaci "Brain waves", tam si vyberete různé druhy vlnění, které by měly ovlivnit spánek, relaxace atp. Já to zkouším, ale jestli to opravdu funguje zatím netuším .
Pěkný den Vladimír

hodnocení

2x
Já v případě nutnosti na vymazání myšlenek a na rychlé usínání krom zvuků vánice či deště používám Cimrmany, konkrétně záznam divadelní hry Dobytí severního pólu. Zpravidla usnu už u hlášky "Náčelníku! Faktická poznámka. Mohu? Nevadí ,že je tam pešuňk a koleje?" :-D

hodnocení

Děkuji za odpovědi. Takže je to asi na nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]