Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy budu mít nejvyšší podporu?

Od: milenami odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,chtěla bych se zeptat z čeho se počítá podpora? Kdybych šla před tím, než půjdu na ÚP na nemocenskou,započítá se mi to do průměru výše podpory?Díky za informaci

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalll*
hodnocení

2x

A kdy vám končí poměr? Podpora se počítá za poslední kvartál...Takže pokud končíte teď někdy, tak se počítá za říjen, listopad a prosinec, ale musíte prosinec dokončit celý, pokud vám smlouva končí třeba 22.prosince, počítá se červenec, srpen, září...

karina*
hodnocení

0x

Nemocenská je příjem , takže asi ano.Těžko poradit, já jsem (pokud vůbec) marodila jen když jsem opravdu nemocná byla.Ale to asi nebude Váš případ. karina

Výše podpory v nezaměstnanosti a podpory při rekvalifikaci se stanoví procentní sazbou z průměrného měsíčního čistého výdělku, 37)který byl u uchazeče o zaměstnání zjištěn a naposledy používán pro pracovněprávní účely v jeho posledním ukončeném zaměstnání v rozhodném období podle pracovněprávních předpisů; 38)pokud se u něho tyto pracovněprávní předpisy neuplatňovaly vzhledem k úpravě stanovené zvláštními právními předpisy pro právní vztah, ve kterém vykonával své poslední ukončené zaměstnání, zjistí se pro účely podpory v nezaměstnanosti a podpory při rekvalifikaci jeho průměrný měsíční čistý výdělek obdobně podle pracovněprávních předpisů. 38)
(2) Výše podpory v nezaměstnanosti a podpory při rekvalifikaci u uchazeče o zaměstnání, který naposledy před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání vykonával samostatnou výdělečnou činnost, se stanoví procentní sazbou z posledního vyměřovacího základu
21)v rozhodném období přepočteného na 1 kalendářní měsíc.
(3) Procentní sazba podpory v nezaměstnanosti činí první 2 měsíce podpůrčí doby 65 %, další 2 měsíce podpůrčí doby 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu. Procentní sazba podpory při rekvalifikaci činí 60 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu.

Tolik zákon o zaměstnanosti. Podle mě se nemocenská do výdělku nepočítá - je to příjem, ale ne vyměřovací základ (slova Vyměřovací základ znamenají, že se z té částky něco vyměřuje; obvykle daň nebo pojisté na SP nebo ZP).

burinka
hodnocení

0x

Všímáte si, jak funguje nemocenská? Zneuživatelé sociálního a zdravotního systému ve velkém si sami určují, kdy budou mít nemocenskou a jak krásně "oberou" stát a tím všechny ostatní "hlupáky", kteří plní fondy nemocenského a zdravotního pojištění. Tito stejní lidé pak mají na všech fórech plná ústa slušnosti, čestnosti, pracovitosti, odsuzují všechny ty zloděje politiky, podnikatele, Rómy, atd.. Nezbývá než doufat, že se k moci dostane natolik důrazná vláda, která se solidaritou s podobnými asociály zatočí. Je nejvyšší čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]