Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

10-ti letý vztah - je to ten pravý?

Od: janik* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
žádám Vás o radu - mám 10-ti letý vztah s mužem, se kterým 8 let společně bydlíme. Máme takový hektický život, přítel podniká, já chodím do práce a do toho studii vysokou školu. Nedávno jsme se dohodli, že založíme rodinu, ale já stále nevím, zda on je ten pravý. Tyto Vánoce jsou příklade všeho, vánoční nálada žádná a k tomu přítel mi koupil dárky ze kterých jsem neměla radost - já jsem nevěděla, že dárky jsou od něho - ani jsem neměla náladu nadále předstírat veselí, které se ke mě nedostávalo. A dnešní večer po situaci, kdy jsem si připadala jako jeho služka a on jako dítě, které si není schopné ohřát jídlo, trávím večer se sluchátky na uších a u počítače.
Myslíte že náš vztah má nějakou budoucnost? Má smysl plánovat rodinu?
Děkuji za odpověď.
J. (26 let)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

killli*
hodnocení

0x
Ahojky, nedá se to takhle jednoznačně říct, jestli má váš vztah budoucnost nebo ne, ale pokud si tím nejste jistá, není kam spěchat.. To, jak je to mezi vámi teď, se jen tak nezmění, a pokud ano, myslím, že není moc velká šance, že k lepšímu. Zkuste počkat, až skončí tahle vánoční nálada, přece jen jsme, i když si to nepřipouštíme, o svátcích vystresovaní nebo nostalgičtí, a pak to s čistou hlavou promyslete. Doporučuji zkusit osvědčenou metodu pro a proti. Na jednu stranu napište to, co podle vás mluví pro to, abyste založili rodinu, a na druhou to, proč byste s ním rodinu založit nechtěla. Nechte si na to delší dobu, klidně i měsíc, a postupně dopisujte, co vás napadne. Tohle váš problém sice nevyřeší, ale může vám pomoci při rozhodování. Podle toho, co píšete, s ním rodinu moc založit nechcete, ale předtím jste se na tom dohodli a vy jste souhlasila.. Co se změnilo? A kdy se to změnilo? Mohly za to až Vánoce? Připadáte si jako jeho služka už delší dobu? Já doporučuji tu metodu pro a proti, a taky by nebylo od věci si s partnerem promluvit. Přeju hodně štěstí při rozhodování!
janik*
hodnocení

Ahoj,
no právě ono není kam spěchat, ale ... čas letí a roky přibívají. Mě bude za chviličku 27 let a příteli 30 let. Všude kolem Vás slyšíte jak není jednoduché otěhotnět - ženy čekají na potomka klidně 3 roky ... a já začínám mít mateřské pudy. Když vidím miminko tak mě poskočí srdíčko :). Můj přítel je svým způsobem velmi zvláštní člověk. Ale kdo není? U něho jsem si jistá věrností, finančním zázemím a láskou k dětem.
Před půl rokem jsme si koupili vlastní velký byt, který budeme mít splacený v 3/08 - potom nebudeme mít žádné dluhy nebo půjčky. Nic nebrání v založení rodiny.
Jak již píšu, jsme s přítelem 10 let a 8 let spolu žijeme. Máme takový pohodový život, ale já jsem přítele"asi"rozmazlila. Zvykl si na svačiny a kávu do práce a že doma nemusí nic dělat, protože on pracuje rukama cca 12 - 15 hodin denně a on je pak unavený - o víkendu se potřebuje prospat aby načerpal síly na další týden. Doma jednou za čas uvaří a vyluxuje, ale to je opravdu velmi výjímečné. O domácí práce pro chlapa nemůžu ani psát, protože stále neměl čas udělat špajz ... Asi jsem ho zhýčkala ...
Ach jo - ono to není s chlapama jednoduché.
Ohledně dítka - mi jsme se nedomluvili, ale jednou jsem doma navrhla, že až splatíme byt by jsme mohli pracovat na rodině a přítel souhlasil s tím, že proč ne?
Ale nezbyde všechno jenom na mě? Nebudu lítat jako hadr na holi a on bude jenom spát?
J.

zuzana*
hodnocení

0x

Milý Janiku, NIKDY si ničím nebuďte u partnera jistá - ani věrností ani finančním zázemím. Na otázku za nezbyde všechno jenom na vás - domnívám se, že ano, protože jste to asi tak od začátku zavedla. Budete musite pomaličku začít muže zapojovat. Ale nemyslete, že ho vychováte. Nevychováte. Můj muž prohlašuje, že naše manželství je normální od té doby, co jsem si uvědomila, že ho nezměním a přestala jsem ho převychovávat.:))Je to dlouhodobý proces, a někteří muži se s příchodem miminka zapojí, j když iná možnost není...

Jen mě tak napadlo, proč vám to po tolika letech začalo vadit? Není v tom někdo jiný? Pokud ne, tak si myslím, že to je jenom únava ze vztahu. Kyllii vám poradila moc dobře...Vánoce je období stresu, partneři se hádají a ze statistiky vím, že práve v tomto období jeden z partnerů odchází...

Kromě toho, že se vám nezadvěčil svými dárky pod stromeček, že domácnost vlastně leží na vás, jsem nenašla žádný důvod, proč byste se s ním měla rozcházet.Zvlášť když k němu máte důvěru...Každá žena prý v podvědomí hledá vhodného otce pro své dítě a pokud je vztah v pořádku, rozumíte si, máte již společný majetek, tak opravdu nevím. o čem dumáte. Počkejte po Vánocích, udělejte, jak vám Kyliie řekla a vyjde to samo...

A pak je ještě jedna možnost. Pokud vám tikají hodiny a chcete miminko, jste silná a samostatná, a předpokládáte, že partner je vhodný pro založení rodiny a budete v něm mít oporu, - tak se o něj pokoušejte a také se to vyřeší.

janik*
hodnocení

Dekuji moc za rady ...
Ted máme týden po Vánocích a já se cítím zase dobře. Byli jsme si s přítelem zalyžovat a odpočnuli jsme si na horách. Velmi nám to pomohlo - hodně jsme si o našem vztahu povídali a už je zase dobře.
Ještě jednou děkuji za Vaše rady a za pocit, že někoho zajímají moje problémy.
I když Vás vůbec neznám, tak jsem za Vás ráda.
Jana
zuzana*
Jsem moc ráda, že jste zase"našli nit":))Držím vám palce. 10 let - to už je jak manželství - máte nárok být unavená a přemýšlet:).Hezký nový rok a držím palce, abyste vykročili po té správné cestě... Zuzana

mcester*
hodnocení

0x
Já bych jen k tomu všemu co už bylo napsáno řekla že není kam spěchat když už jste to vydrželi tak dlouho,už jen proto že stále studuješ a ještě se ti snadno může přihodit že potkáš někoho zajímavého a po tak dlouholetém vztahu se dostáváte do běžné krize jako dlouholeté manželství...takže šťastný nový rok plný sluníčka nám všem nejen ve vztazích*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]